Skip to content

Få Windows 7 och Mac OS X att spela tillsammans

12 de september de 2021
Windows7 59948de80d327a00108196df

Att dela Windows 7 och Mac OS X -filer och skrivare är inte en svår process. Men det finns några knep och tips du måste vara medveten om för att få dina Windows 7- eller Mac -skrivare och filer tillgängliga för andra användare i ditt lokala nätverk. För att hjälpa dig att få Windows 7 och din Mac att spela bra tillsammans har vi samlat dessa guider för delning av filer och skrivare. Så dyk in och bli ansluten. Från och med januari 2020 stöder Microsoft inte längre Windows 7. Vi rekommenderar att du uppgraderar till Windows 10 för att fortsätta ta emot säkerhetsuppdateringar och teknisk support. Du kanske märker att guiderna på Mac -sidan i nätverket slutar med OS X Lion. Lyckligtvis använder Mountain Lion, Mavericks, Yosemite och El Capitan fortfarande samma nätverksprotokoll för att ansluta och dela filer med en Windows -dator. Som ett resultat kommer guiderna som involverar OS X Lion att peka dig i rätt riktning. De enda ändringarna är i små namnskillnader för menyalternativ och knappnamn.

Dela OS X Lion -filer med Windows 7 -datorer

Apple gjorde en hel del ändringar under huven på Mac: s inbyggda system för att dela filer med Windows-datorer. Mac: s äldre version av SMB (Server Message Block), fildelningssystemet som används av Microsoft och inbyggt i Windows, avlägsnades från OS X Lion och senare och ersattes av en specialbyggd version av SMB 2. Apple tillverkade ändringarna på grund av licensproblem med Samba Team. Genom att skriva sin egen version av SMB 2 såg Apple till att Mac fortfarande kan fungera med alla Windows -datorer. Även om ändringarna är omfattande skiljer sig själva installationen och användningen inte alltför mycket från tidigare versioner av Mac OS. Den här guiden för att dela dina Mac -filer med en Windows 7 -dator tar dig igenom processen från början till slut.

Dela Windows 7 -filer med OS X Lion

Dela Windows 7 -filer med OS X Lion

Många Mac -användare arbetar i en blandad miljö av Mac och PC. Om du vill kunna dela filer som finns på en Windows 7-dator med en Mac som kör OS X Lion hjälper den här steg-för-steg-guiden dig att få din Mac ansluten till så många Windows 7-system som du har i ditt nätverk . Den här guiden är ett komplement till guiden Share OS X Lion Files With Windows 7 PC listad ovan. När du har följt anvisningarna i båda guiderna kan du dela filer från din Mac till en Windows 7 -dator samt från datorn till din Mac.

Dela OS X 10.6 -filer med Windows 7

Dela nätverksresurser i Windows 7

Om du trodde att du var klar med att konfigurera fildelning mellan din Mac som kör OS X Snow Leopard och din Windows 7 -dator, har du bara hälften rätt. Om du använde guiden ovan borde du nu kunna dela filer på din dator med din Mac. Men om du behöver dela filer i andra riktningen, från din Mac till din dator, läs sedan vidare. Att konfigurera Snow Leopard (OS X 10.6) för att dela sina filer med en Windows 7 -dator är helt enkelt, och du behöver bara slå på SMB -fildelningssystemet på din Mac, se till att din Mac och Windows PC använder samma arbetsgruppsnamn ( krav på PC -nätverk) och välj sedan de mappar eller enheter du vill dela med datorn. Det finns naturligtvis några fler bitar att ta hand om under vägen, men det är grunderna, och om du följer den här guiden borde du byta filer på nolltid.

Dela din Windows 7 -skrivare med din Mac

Delar Windows 7 -skrivare med Mac

Fildelning är bra och bra, men varför sluta där? Att dela nätverksresurser, till exempel en skrivare du redan äger som råkar vara ansluten till en Windows 7 -dator, är ett bra sätt att spara lite pengar. Varför duplicera kringutrustning när det inte finns någon anledning till det? Att dela en skrivare som är ansluten till en Windows 7 -dator med din Mac är lite mer komplicerat än det borde vara. Innan Windows 7 var skrivardelning en bit av kakan. Med Windows 7 finns det ingen tårta, så vi måste gå bakåt i tiden lite och använda ett äldre skrivardelningsprotokoll för att få de två operativsystemen att prata med varandra.

Delning av Mac -skrivare med Windows 7

Delning av Mac -skrivare med Windows 7

Om du läser artikeln ovan om att dela en Windows 7 -skrivare, kan du vara rädd för de ringar du måste hoppa igenom för att dela en Mac -skrivare med din Windows 7 -dator. Tja, du har tur; det behövs ingen ringhoppning; din Mac kan dela sina skrivare med ditt Windows -system ganska enkelt. Det finns några steg att ta för att säkerställa att processen fungerar, och att utföra dem i rätt ordning är ett av kraven för framgångsrik utskrift från en Windows 7 -dator till din Mac.