Skip to content

Facebook -klistermärken i meddelanden och chatt

18 de september de 2021
messenger stickers 594abbc73df78cae815d9513

Facebook -klistermärken är små, färgglada bilder som förmedlar känslor eller karaktär eller tankar i meddelanden som människor skickar till varandra i det sociala nätverket.

Använda Facebook -klistermärken i meddelanden och chatt

Klistermärken fungerar på nätverkets mobilappar – både den vanliga Facebook -mobilappen och dess mobila Messenger – liksom på den stationära versionen av det sociala nätverket. Klistermärkena är bara tillgängliga i chatt- och meddelandeområdet på Facebook, inte i statusuppdateringar eller kommentarer. Använd uttryckssymboler i Facebook -kommentarer och statusuppdateringar. Emoticons liknar klistermärken men tekniskt sett är de olika bilder. Läs mer i vår guide till Facebook -smileys och uttryckssymboler.

Varför skickar folk klistermärken?

Människor skickar klistermärken mestadels av samma anledning som de skickar foton och använder uttryckssymboler i chatt – bilder är ett kraftfullt kommunikationsverktyg, särskilt för att förmedla våra känslor. Vi reagerar ofta på visuella stimuli annorlunda än vi gör på text och verbala stimuli, och hela tanken bakom klistermärken är att förmedla eller framkalla känslor genom en visuell stimulans. Japanska meddelandetjänster populariserade med små bilder som ett sätt att kommunicera medan de chattade med hjälp av emoji -bilder. Klistermärken liknar emoji.

Hur skickar du en klistermärke på Facebook?

Börja i meddelandeområdet på din Facebook -sida. Klick Nytt meddelande för att öppna ett meddelandefönster och ange namnet på en vän. Klicka på det lilla, nedtonade glada ansiktet längst upp till höger i den tomma meddelanderutan. Välj ett klistermärke från listan. En grupp klistermärken eller små bilder visas som standard, men du har tillgång till fler. Klicka på reglaget till höger för att rulla ner och se alla bilder som finns tillgängliga i standardklistermärkesgruppen. Du har tillgång till flera andra grupper av klistermärken i menyn ovanför klistermärkena. Växla mellan grupperna eller förpackningarna med klistermärken med de små menyknapparna längst upp till vänster. Som standard har alla flera klisterpaket tillgängliga i huvudmenyn för klistermärken, men du kan lägga till andra. För att se vad som är tillgängligt och lägga till mer, besök Facebook -klistermärkesbutiken. Klicka på klistermärkesbutikikonen om du vill se fler gratis klistermärkesalternativ.