Skip to content

Får Amazon Prime -studenter verkligen en bra affär?

14 de september de 2021
amazon prime students 59d27ea9af5d3a0011294386

Är det en bra affär? Fan, ja! Här är varför. College är dyrt. När du arbetar mot en examen letar du alltid efter sätt att spara några dollar. De få extra dollarn kan ju betyda skillnaden mellan att ha pizza till middag eller Ramen -nudlar (igen). Amazon kan vara ett bra sätt att spara pengar på saker som läroböcker och skolmaterial, men frakt kan allvarligt minska dina besparingar om du inte är Prime -medlem (Prime är dock inte helt gratis). Amazon har dock en Prime Student-plan som gör att använda Prime mycket billigare för studenter, det finns också en månatlig betalningsplan, så du behöver inte betala ut massor av pengar i förväg för tjänsten.

Vem är berättigad till Amazon Prime Student?

Amazon Prime Student är exklusivt tillgängligt för college- och universitetsstudenter. Om du vill använda tjänsten måste du vara inskriven i skolan för högre utbildning och ha antingen en .edu -e -postadress eller annan dokumentation för att bevisa det. Amazonrabatten är inte tillgänglig för gymnasieelever eller de som fortfarande går i mellan- eller grundskolan.

Vad kostar Amazons Prime Student?

Amazons Prime Student är tillgänglig som en gratis 6-månaders provperiod, varefter du kan välja att få tjänsten för $ 59 per år, motsvarande $ 4,92/månad, eller betala varje månad. Månadsavgiften är 6,49 dollar, vilket gör det något dyrare än att betala för allt på en gång (du får 20% rabatt när du köper Prime för året). Om du redan har ett Amazon Prime -konto innan du registrerar dig för Amazon Prime Student kommer Amazon att återbetala de pengar du betalade för resten av din befintliga prenumeration innan du registrerar dig i studentversionen av programmet. Studenter i Arizona, Kalifornien, Florida, Kentucky, Michigan, New Jersey, New York, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Tennessee, Texas, West Virginia och Wisconsin måste också betala skatt på sitt medlemskap.

Vad är skillnaden mellan en student och ett vanligt Amazon Prime -konto?

För det mesta är det ingen skillnad mellan ett Amazon Prime Student -konto och ett traditionellt Amazon Prime -konto. Med båda typerna av konton får du gratis tvådagars frakt, obegränsade filmer och tv-program, obegränsad läsning på vilken enhet som helst, obegränsad fotolagring och gratis leverans samma dag i vissa områden. Den största skillnaden mellan ett Prime Student -konto och ett traditionellt Prime -konto kommer i form av obegränsad musikströmning. Prime Students -konton kan lägga till obegränsad musikströmning via Amazon Music Unlimited mot en liten avgift. Vanliga Prime-medlemmar får tillgång till 2 miljoner låtar utan annonser. Prime Student -testanvändare förlorar också tillgång till Kindle Owner’s Lending Library och 20% rabatt på blöjor. En enorm förmån för Amazon Prime -studenter: Du kan byta in dina begagnade läroböcker med företaget och tjäna upp till 80% av deras värde. De kontanterna kommer i form av ett presentkort, men du kan vända dig och använda de pengarna för att köpa fler läroböcker eller till och med betala din månatliga Prime -räkning. Amazon erbjuder också rutinmässigt specialerbjudanden för studenter på högskolespecifika artiklar som kan användas i ett sovsal. Prime Student -konton kan inte heller delas med vänner och familj. Den här är bara för dig.

Hur många gånger kan du registrera dig?

Du kan registrera dig för Prime Student så många gånger du vill, upp till fyra år totalt. Så om det tar åtta år att få din examen kan du bara dra nytta av Prime Student -rabatten för fyra av dem (även om vem vet, saker kan förändras några år). För att registrera dig behöver du en .edu -e -postadress och du måste berätta för Amazon när ditt förväntade examensår är. om du inte har en .edu -e -postadress av någon anledning, accepterar Amazon också följande former av identifiering via e -post:

  • Ditt student -ID som visar den aktuella termen eller ett utgångsdatum; bara ett student -ID är inte giltigt
  • Din avskrift eller klasslista för den aktuella termen med ditt namn och din skols namn på
  • Din undervisningsräkning för den aktuella termen med ditt namn och din skols namn på
  • Ett officiellt godkännandebrev för den kommande terminen (måste innehålla inskrivningsdatum)

I slutet av dina fyra år övergår Amazon automatiskt till ett traditionellt Amazon Prime -konto.