Skip to content

Felkod 0x803f7001: Vad det är och hur man åtgärdar det

16 de augusti de 2021
PClaptoponsofa f4ddf6a718fb4a489574cda50a6c6cde

När du uppgraderar till Windows 10 kan du få ett felmeddelande som följande:

 • Vi kan inte aktivera Windows på den här enheten eftersom du inte har en giltig digital licens eller produktnyckel. Gå till affären för att köpa äkta Windows. Felkod: 0x803F7001.

Windows felkod 0x803F7001 beror på ett fel som kan uppstå när du först aktiverar Windows 10 eller uppgraderar från en tidigare version av Windows. Instruktionerna i denna artikel gäller för Windows 10.

Vad är felkod 0x803f7001?

Om du ser felkoden 0x803f7001 betyder det att din kopia av Windows 10 inte registreras i Microsofts databas. Felet uppstår när Windows inte har en giltig registreringsnyckel på enheten för enheten. Det finns flera andra anledningar till att denna Windows 10 -felkod kan visas:

 • Systemet hade inte tillräckligt med tid för att kommunicera med Microsoft -databasen.
 • Du har inte registrerat en licensnyckel för Windows 10 alls.
 • Du använder en förfalskad version av Windows 10.
 • SLUI stötte på ett fel under aktiveringen (om Windows 10 -licensnyckeln aktiverades via SLUI).
 • Du uppgraderade systemhårdvaran betydligt nog för att förvirra Windows till att tro att du är på en helt ny, oregistrerad maskin.
 • Du försökte installera Windows 10 på en andra dator, och nu känns den här maskinen inte längre aktiv som i Microsoft -databasen.
 • Ett virus eller annan skadlig kod attackerade Windows -registret.
 • Det finns ett fel i Windows -registret.
 • Operativsystemets version är inaktuell.
 • Systemdrivrutinerna är inaktuella eller inte korrekt installerade.

Om du har en kopia av Windows 10 fortsätter detta fel att visas tills du köper och aktiverar en legitim kopia av Windows 10.

Så här fixar du Windows 10 -aktiveringsnyckeln fungerar inte Felkod

Prova dessa korrigeringar i ordning tills du lyckas använda Windows 10:

 1. Kontrollera internetanslutningen. Du behöver en rejäl internetsignal för att registrera operativsystemet. Se till att du ger maskinen tillräckligt med tid att kommunicera med Microsoft -databasen.

 2. Registrera om din Windows 10-licensnyckel. Om du köpte en ny dator med Windows 10 installerat kommer nyckeln antingen att finnas i en dokumentationsfil eller vara fysiskt placerad någonstans i datorväskan. På en bärbar dator kan den vara placerad någonstans på enhetens undersida. Om du köpte en separat kopia av Windows 10, kommer licenskoden antingen på baksidan av den fysiska förpackningen eller i ett e -postmeddelande om du köpte Windows 10 digitalt. Om du uppgraderade från Windows 8 eller Windows 7 är registreringsnyckeln för Windows 10 samma som du använde för något av dessa operativsystem. Om det inte fungerar, nedgradera tillbaka till den tidigare versionen av Windows, aktivera nyckeln igen därifrån och försök att uppgradera till Windows 10 igen efteråt. Du kan bara ha en enhet registrerad till en Windows 10 -produktnyckel vid en viss tidpunkt.

 3. Skanna datorn efter skadlig kod. Använd Windows Defender eller ett annat gratis antivirusprogram för att köra en fullständig säkerhetsgenomsökning.

 4. Kör Windows Update. Om möjligt, leta efter Windows -uppdateringar för att ladda ner alla senaste patchar från Microsoft som kan lösa problemet.

 5. Uppdatera drivrutinerna. Inaktuella enhetsdrivrutiner kan orsaka alla möjliga fel, inklusive felkod 0x803f7001.

 6. Rengör Windows -registret. Använd en gratis registerrensare för att ta bort gamla och skadade poster från registret som kan orsaka fel.