Skip to content

Felsökning av långsamma sidmängder i Safari

20 de september de 2021
LaptopRocket 570c19c05f9b5814083525a4

Safari, tillsammans med nästan alla andra webbläsare, innehåller nu DNS -förhämtning, en funktion som är utformad för att göra surfing på webben till en snabbare upplevelse genom att titta på alla länkar som är inbäddade på en webbsida och fråga din DNS -server för att lösa varje länk till dess faktiska IP-adress. När DNS -förhämtning fungerar bra, när du väljer en länk på en webbplats, känner din webbläsare redan till IP -adressen och är redo att ladda den begärda sidan. Detta innebär mycket snabba svarstider när du går från sida till sida. Så hur kan detta vara en dålig sak? Tja, det visar sig att DNS -förhämtning kan ha några intressanta nackdelar, även om det bara är under specifika förhållanden. Medan de flesta webbläsare nu har DNS -förhämtning, kommer vi att koncentrera oss på Safari, eftersom det är den ledande webbläsaren för Mac. När Safari laddar en webbplats, återges sidan ibland och visas redo för dig att läsa innehållet. Men när du försöker rulla upp eller ner på sidan eller flytta muspekaren får du en snurrande markör. Du kanske märker att webbläsarens uppdateringsikon fortfarande snurrar också. Allt detta indikerar att medan sidan har gjorts framgångsrikt, hindrar något webbläsaren från att svara på dina behov. Det finns ett antal möjliga synder. Sidan kan ha fel, webbplatsservern kan vara långsam eller en del utanför sidan, till exempel en annonstjänst från tredje part, kan vara nere. Den här typen av problem är vanligtvis tillfälliga och kommer förmodligen att försvinna på kort tid, från några minuter till några dagar. DNS -förhämtningsproblem fungerar lite annorlunda. De påverkar vanligtvis samma webbplats när du besöker den för första gången i en Safari -webbläsarsession. Du kan besöka webbplatsen tidigt på morgonen och upptäcka att det är extremt långsamt att svara. Kom tillbaka en timme senare, och allt är bra. Nästa dag upprepar sig samma mönster. Ditt första besök är långsamt, riktigt långsamt; alla efterföljande besök den dagen är helt ok.

Vad händer med förhämtning av DNS?

I vårt exempel ovan, när du går till webbplatsen första gången på morgonen, passar Safari på att skicka ut DNS -frågor för varje länk den ser på sidan. Beroende på vilken sida du laddar kan det vara några frågor eller tusentals, särskilt om det är en webbplats som har många användarkommentarer eller om du besöker ett forum av någon typ. Problemet är inte så mycket att Safari skickar ut massor av DNS -frågor, men att vissa äldre hemnätverksroutrar inte kan hantera begäran, eller att din ISP: s DNS -system är för liten för förfrågningar eller en kombination av båda. Det finns två enkla metoder för felsökning och lösning av DNS -förhämtning av prestandaproblem. Vi kommer att ta dig genom båda metoderna.

Ändra din DNS -tjänsteleverantör

Den första metoden är att byta DNS -leverantör. Många använder oavsett vilken DNS -inställning deras ISP säger åt dem att använda, men i allmänhet kan du använda vilken DNS -leverantör du vill. Enligt vår erfarenhet är vår lokala ISP: s DNS -tjänst ganska dålig. Att byta tjänsteleverantör var ett bra drag från vår sida; det kan vara ett bra drag för dig också. Du kan testa din nuvarande DNS -leverantör med hjälp av instruktionerna i en onlineguide. Om du efter att ha kontrollerat din DNS -tjänst bestämmer dig för att byta till en annan, är den uppenbara frågan vilken? Du kan prova OpenDNS eller Google Public DNS, två populära och gratis DNS -tjänsteleverantörer, men om du inte har något emot att göra lite tweaking kan du använda en guide för att testa olika DNS -tjänsteleverantörer för att se vilken som är bäst för dig. När du har valt en DNS -leverantör att använda kan du ändra din Macs DNS -inställningar. När du har bytt till en annan DNS -leverantör, avsluta Safari. Starta om Safari och prova sedan webbplatsen som orsakade dig upprepade problem. Om webbplatsen laddar OK nu och Safari förblir lyhörd är du klar. problemet var med DNS -leverantören. För att vara dubbelt säker, försök ladda samma webbplats igen efter att du stängt av och startat om din Mac. Om allt fortfarande fungerar är du klar. Om inte, är problemet förmodligen någon annanstans. Du kan återgå till dina tidigare DNS -inställningar, eller bara låta de nya vara kvar, särskilt om du bytte till en av DNS -leverantörerna som vi föreslog ovan; båda fungerar mycket bra.

Inaktivera Safaris DNS Prefetch

Om du fortfarande har problem kan du lösa dem genom att aldrig besöka webbplatsen igen eller genom att inaktivera DNS -förhämtning. Det skulle vara trevligt om DNS -förhämtning var en inställning i Safari. Det vore ännu trevligare om du kunde inaktivera förhämtning från plats till plats. Men eftersom inget av dessa alternativ för närvarande är tillgängligt måste vi använda ett annat tillvägagångssätt för att inaktivera funktionen.

 1. Launch Terminal, som ligger på /Program/Verktyg.

 2. I terminalfönstret som öppnas skriver du in eller kopierar/klistrar in följande kommando: standardinställningar skriv com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled -boolean false

  typ = ”kod”>

 3. Tryck Stiga på eller Lämna tillbaka.

 4. Du kan sedan sluta Terminal.

Avsluta och starta om Safari, och sedan besöka webbplatsen som orsakade dig problem. Det borde fungera bra nu. Problemet var troligen en äldre router i ditt hemnätverk. Om du byter ut routern någon dag, eller om routertillverkaren erbjuder en firmware -uppgradering som löser problemet, vill du slå på DNS ​​-förhämtning igen. Här är hur.

 1. Lansera Terminal.

 2. I terminalfönstret anger du följande kommando: standardinställningar skriv com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled

  typ = ”kod”>

 3. Tryck Stiga på eller Lämna tillbaka.

 4. Du kan sedan sluta Terminal.

Det är allt; du borde vara klar. På sikt är du vanligtvis bättre med att DNS -förhämtning är aktiverat. Men om du ofta besöker en webbplats som har problem kan det att göra det dagliga besöket bli roligare om du stänger av DNS -förhämtning.