Skip to content

Fixa en gul utropstecken i Enhetshanteraren

8 de augusti de 2021
hazard warning sign on top of stack 73096483 57756a9b5f9b5858759f0015

Ser du ett gult utropstecken bredvid en enhet i Enhetshanteraren? Oroa dig inte, det är inte så ovanligt och det betyder inte nödvändigtvis att du måste byta ut någonting. Det finns faktiskt dussintals av anledningar till att en gul utropstecken kan dyka upp i Enhetshanteraren, vissa mer allvarliga än andra, men vanligtvis väl inom någons möjligheter att åtgärda eller åtminstone felsöka.

Vad är den där gula utropstecken i Enhetshanteraren?

En gul triangel bredvid en enhet i Enhetshanteraren betyder att Windows har identifierat något problem med den enheten. Det gula utropstecknet ger en indikation på en enhets nuvarande status och kan innebära att det finns en systemresurskonflikt, ett drivrutinsproblem eller uppriktigt sagt nästan hur många andra saker som helst.

Tyvärr det gula märket sig ger dig ingen värdefull information, men vad den gör är att bekräfta att något som kallas en enhetshanterarfelkod har loggats och associerats med just den enheten. Lyckligtvis finns det inte så många felkoder som används av Enhetshanteraren, och de som finns är ganska tydliga och okomplicerade. Vad detta betyder då är vad som än uppstår med hårdvaran eller med Windows förmåga att arbeta med hårdvaran, du kommer åtminstone att ha en tydlig riktning om vad du ska göra. Innan du kan åtgärda vilket problem som helst måste du se den här specialkoden, avgöra vad den syftar på och sedan felsöka därefter. Det är väldigt enkelt att se enhetshanterarens felkod som genererades för vilken maskinvara som helst. Gå bara till enhetens Egenskaper och läs sedan koden i området ”Enhetsstatus”. När du vet vad den specifika felkoden är kan du sedan hänvisa till vår lista över felkoder för enhetshanteraren för vad du ska göra härnäst. Vanligtvis betyder det att hitta koden på listan och sedan följa eventuell specifik felsökningsinformation som vi har tillgänglig som är specifik för det felet.

Mer information om felikoner i Enhetshanteraren

Om du verkligen uppmärksammar Enhetshanteraren kanske du har märkt att denna indikator inte alls är en gul utropstecken. det är faktiskt en svart utropstecken på a gul bakgrund, liknande varningstecknet i illustrationen på denna sida. Den gula bakgrunden är triangelformad i operativsystemen Windows 10, Windows 8, Windows 7 och Windows Vista och en cirkel i Windows XP. Vi får också ofta frågan om det ”gula frågetecknet” i Enhetshanteraren. Detta visas inte som en varningsindikator, utan som en enhetsikon i full storlek. Frågetecknet visas när en enhet upptäcks men inte är installerad. Du kan nästan alltid lösa detta problem genom att uppdatera drivrutinerna. Det finns också en grön frågetecken som kan visas i vissa mycket specifika situationer men bara i Windows Millennium Edition (ME), en version av Windows, som släpptes 2000, som nästan ingen har installerat längre.