Skip to content

Fixa iMessage Android Bug med det här enkla gratisverktyget

11 de augusti de 2021
imessage removal tool 56a535655f9b58b7d0db8279

Om du bytte från iPhone till Android kan du stöta på ett frustrerande fel där vissa textmeddelanden inte levereras till dig, och varken du eller personen som skickar texten vet det. Under en lång tid erkände inte Apple denna bugg, så det var inte mycket att göra för att åtgärda det. Det ändrades dock efter att Apple släppte ett gratisverktyg som tar bort ditt telefonnummer från iMessage och får dina texter att röra på sig igen.

Orsaken till buggen

När två iPhone-användare skickar sms till varandra skickas deras meddelanden som standard via iMessage, Apples kostnadsfria meddelandeverktyg för iPhone till iPhone. Du vet att en text har skickats med iMessage eftersom din ordballong i appen Meddelanden är blå. När en person i en konversation har en iPhone och den andra personen har en annan typ av telefon, till exempel en Android, används traditionell textmeddelanden (representerad av det gröna ordet ballong). Problemet händer när någon som tidigare hade en iPhone och använde iMessage byter till Android eller en annan plattform. I det scenariot kan Apple -systemet ibland inte inse att en omkoppling gjordes och försöker leverera texten med iMessage. Eftersom iMessage-nätverket är separat från det vanliga textmeddelande-nätverket, slutar meddelandet och slutar aldrig till mottagaren. För att göra saken värre vet avsändaren inte att meddelandet inte levererades. Behöver du ta bort något av de saknade textmeddelandena? Att ta bort texter på iPhone är enkelt.

Fixa buggen med Apples gratisverktyg

Apple släppte ett gratisverktyg som låter tidigare iPhone -användare avregistrera sina telefonnummer från iMessage, vilket förhindrar att texter som skickas till dem blir offer för buggen. Om du tidigare var iPhone -användare och bytte till Android och inte fick några texter gör du följande:

 1. Gå till Apple Deregister iMessage -webbplatsen.

 2. Bläddra till avsnittet med titeln Har inte längre din iPhone.

 3. Ange dina telefonnummer (detta förutsätter att du förde ditt telefonnummer från din iPhone till din nya Android -telefon) och välj Skicka kod.

 4. Du får ett textmeddelande på din nya telefon med en 6-siffrig bekräftelsekod.

 5. Ange det koda på webbplatsen och välj Skicka in. Detta tar bort ditt nummer från iMessage och löser problemet.

Åtgärda iMessage Bug innan du byter till Android

Om du planerar att byta till Android, men inte har gjort det ännu, finns det ett enklare sätt att förhindra att felet händer. Ta bort ditt nummer från iMessage. Det betyder att du inte får gratis iMessages längre. Dessa meddelanden levereras dock som textmeddelanden så att du inte missar någonting. Att göra detta:

 1. Knacka på inställningar app.

 2. Knacka Meddelanden.

 3. Flytta iMessage växla till Av/vit.

Fixa felet om du fortfarande har din iPhone

Om du bytte till Android, men inte har återvunnit eller sålt din begagnade iPhone, finns det ett annat sätt att lösa felet. Isåfall:

 1. Ta ut SIM -kortet ur din nya Android -telefon och sätt sedan in det i iPhone. Detta flyttar tillfälligt tillbaka ditt telefonnummer till iPhone.

 2. Knacka på inställningar app.

 3. Knacka Meddelanden.

 4. Flytta iMessage växla till Av/vit.

 5. Sätt tillbaka SIM -kortet i din nya telefon.

Android -buggen är inte det enda problemet som du kan stöta på när du skickar texter. När iPhone -textmeddelanden inte skickar kan du lära dig hur du åtgärdar det.