Skip to content

Flygpiloter kan fylla i som drönare

27 de juli de 2021
MW IN585 amzndr 20200831170834 ZG1 3755be996bed4f8d84606c27d8919f17

Viktiga takeaways

  • Amazon vann federalt godkännande för att driva sin flotta av Prime Air-leveransdroner.
  • Flygbolagspersonal som är utbildad enligt höga säkerhetsstandarder kan hjälpa företag med drönare i deras strävan att förhindra olyckor.
  • De färdigheter som används i passagerarflyg kan lätt översättas till drönare.

Eftersom passagerarflygbolag står inför nedskärningar på grund av koronavirus kan den växande droneleveransaffären erbjuda en livlina till vissa besättningsmedlemmar, samtidigt som vi ser till att vår drone-leverans framtid är så säker som möjligt. Drone-leveransaffären förväntas växa snabbt när företag från Amazon till UPS kommer in på fältet. Men medan drönarleverans fortfarande är i en testfas väcker det ökande antalet obemannade fordon på himlen säkerhetsproblem. Leveransdronor är större och tyngre än hobbyversionerna och kan utgöra en risk för människor och egendom om de kraschar eller träffar ett bemannat flygplan. ”Bemannade flygplanpiloter och personal har mycket att ge till industrin”, säger Tony Pucciarella, VD för MissionGO, ett droneleveransföretag, i en telefonintervju. ”De ger en bakgrund inom säkerhet och prestanda som är absolut nödvändig när vi expanderar.”

Drone-leveranser flyger framåt

På måndag vann Amazon federalt godkännande för att driva sin flotta av Prime Air-leveransdroner. Flytten innebär att Amazon kommer att kunna fortsätta testa sina obemannade fordon, även om företaget ännu inte har meddelat sitt exakta schema för distribution. Amazon konkurrerar med dussintals andra företag som också planerar att erbjuda droneleverans, inklusive Domino’s och Walmart. Under tiden står flygbolagen inför en kraftig minskning av intäkterna när passagerare stannar hemma på grund av pandemin.

”Detta är den största nedgången i kommersiella flygresor som landet någonsin har upplevt”, säger David Nolletti, en licensierad kommersiell pilot och ledningskonsult för flygindustrin, i en telefonintervju. ”De amerikanska transportföretagen säger upp en stor del av sin arbetskraft och de förväntar sig inte någon form av snabb återhämtning,” säger Nolletti. ”Under tiden har konsumentförsäljningen ökat över internet och det handlar om att försöka minska mänskliga -mänsklig kontakt, som alla spelar in i tillväxten av droneleverans. ”

Pilotfärdigheter Översätt till Drones

Bemannade flygförluster kan vara droneföretagens vinster. ”Om piloter befinner sig plågade på grund av nedgången i branschen kommer de sannolikt att vara öppna för en mängd olika sysselsättningsmöjligheter, som kan inkludera drönare under någon tid i framtiden”, skrev Gregg Overman, kommunikationschef för Allied Pilots Association, i en e-postintervju. De färdigheter som används i passagerarflyg kan lätt översättas till droneleverans, säger Nolletti och tillägger: ”Om du tänker på vad som krävs för att driva en grupp drönare kommer det att bli som ett litet flygbolag. Hur de driver och underhåller flottan kommer det att se ut som ett traditionellt flygbolag fungerar. Cargo går in och ut enligt ett schema. ”

Att säkerställa säkerhet är ett hinder för tillväxten av droneleveranser, säger Michael Canders, en flygprofessor vid Farmingdale State College, i en telefonintervju. Flygbolagspersonal som är utbildad enligt höga säkerhetsstandarder kan hjälpa drönare att förhindra olyckor. De flesta droneleveranser förväntas innehålla en hög grad av automatisering, men pilotbedömning kommer fortfarande att krävas. ”Vi har sett obemannade flygplan på fel plats och på fel höjd,” sa Canders. ”Det handlar inte om, utan när vi har en kollision mellan ett bemannat och obemannat flygplan.” Pucciarella sa att hans företag har anställt passagerarflygpiloter med säkerhet i åtanke. Kommersiella drönare opererar också på talangerna från seniormekaniker som har lämnat passagerarflyget, sa han. ”Vi ser fler piloter övergå till dessa karriärer,” tillade han. ”Även flygbolag som utför drönare på deltid nu när de har tid och tillgänglighet.”

Att vara säker

Medan drönare är mycket lättare att flyga än bemannade flygplan, måste piloter känna till många av samma färdigheter. Piloter som övergår till drönare förstår redan ”säkerhetskulturen”, säger Pucciarella. ”Det är där man ska flyga och hålla ett öga på vädret i horisonten. Det är hur ofta du ska göra förebyggande underhåll. Det är allt som är inrotat i bemannade flygare. ”

Leverans drönare flyger i New York City

Om kinks kan utarbetas kommer troligen leveranser troligen att öka. Milind Dawande, professor i operations management vid University of Texas i Dallas, skrev i en nyligen genomförd studie att industrin behöver samordna drönare och förbättra allmänhetens uppfattning om flottor av drönare som flyger över huvudet. Papperet pekar på pilotprogram som testar tekniken som styr drönare från farliga områden som flygplatser. ”Det vore rimligt att anta att dronetekniken mognar snabbt, och vi borde se en kommersiell lansering i större skala inom en inte alltför avlägsen framtid,” sa Dawande i ett pressmeddelande. ”COVID-19-pandemin kommer kanske att påskynda denna process. ”