Skip to content

Fodralet för en iPad mini Pro

24 de juni de 2021
Eya9aYoUUAMpsbu e1c6d4f2a0124f96a144100bba85cb02

Viktiga takeaways

  • Rykten säger att nästa iPad mini kommer att se ut som den nuvarande iPad mini.
  • En iPad mini Pro kan vara den ultimata kraftfulla datorer i fickformat.
  • Föreställ dig en ficka-iPad med en Apple-penna.

Om någon iPad förtjänar den slankade Pro-behandlingen är det iPad mini, Apples försummade underbox. Nästa iPad mini kommer med samma gamla tjocka skärmramar och hakmonterad hemknapp som dagens modell, enligt en foto läckt av Apple-bloggaren Sonny Dickson som kan visa dummyenheter av kommande iPads. Och det är verkligen synd, för en Pro iPad mini skulle vara fantastisk. ”Så den 9-åriga iPad mini-designen kommer att fortsätta?” skriver tech YouTuber David Jiang på Twitter. ”Skulle gärna se iPad Pro-designen på mini, och jag tror att den här föråldrade designen är svår att motivera 2021.”

iPad Design Language

Den nuvarande iPad Pro är två saker: Apples mest kapabla iPad och iPad som visar framtiden för hela iPad-sortimentet. De fyrkantiga sidorna och den ultratunna kroppen skiljer sig avsevärt från de gamla iPadsna. IPad Air följer denna design så nära att den till och med delar tillbehör med proffsen. Detta designspråk används också i iPhone 12. Det är vettigt att så småningom alla iPads kommer att erbjuda smala skärmar och använda antingen Face ID eller en strömknapp Touch ID-skanner (som i den nuvarande iPad Air). Om dessa läckta bilder är korrekta ser det ut som att vi måste vänta lite längre på Apples nya designspråk för att filtrera ner till low-end-modellerna.

Det kan dock finnas goda nyheter. IPad mini i Dicksons läckta foton kan bara vara den gamla modellen, inkluderad för storleksjämförelser. Mockups ser inte särskilt färdiga ut – 12,9-tums Pro saknar den bakre smarta kontakten, till att börja med. Eller kanske Apple kommer att fortsätta göra den gamla stilen mini och släppa en nyare Pro-modell i mixen.

The Perfect Pro

Om Apple gjorde en iPad Pro mini skulle det dock vara fantastiskt. Föreställ dig en iPad med ett A14X-chip inuti, ett chip som är lika kraftfullt som det som finns i de senaste M1 Mac-datorerna. Denna iPad kan passa i din bakficka och göra det med en Apple-penna fäst.

Det skulle också vara omöjligt lätt. Den enda nackdelen kan vara att det skulle vara så lätt att glömma, sitta på och böja. Om Apple bestämmer sig för att göra en Pro mini kan det gå på två sätt med storleken. Det kan krympa kroppen och hålla skärmen i samma storlek, eller så kan den förstora skärmen för att uppta det utrymme som tidigare använts av de överdimensionerade ramarna och hålla iPad i sig, samma storlek.

En iPad mini som visas med en Apple Pencil.

En oro är att en krympande mini kan vara kortare än Apple Pencil som sitter fast magnetiskt vid sidan. Den här bilden visar den aktuella mini, tillsammans med den första generationen Apple Pencil. Den andra pennan är kanske en halv tum kortare, men du kan se det potentiella problemet.

Fortfarande, när det gäller ”mini” är litet ett bra problem att ha – även om inte alla håller med. ”Jag tycker att Air är den perfekta storleken, tillräckligt liten för att vara mer bärbar, tillräckligt stor för att erbjuda en bra skärmstorlek för det”, Andrea Neporu, en teknikreporter för Italiens La Stampa, berättade Lifewire via Twitter. ”Har aldrig varit ett stort fan av mini-formfaktorn, för att vara ärlig.”

Mini-anteckningsboken

En iPad mini Pro, med en Apple Pencil fast vid sidan och en snabb 120Hz ProMotion-skärm för att verkligen få den att känna sig lyhörd och naturlig, skulle vara en imponerande installation. Du kan bara dra ut iPad som ett pappersanteckningsblock och börja ta anteckningar eller göra skisser. iPads startar redan i Notes-appen när du trycker på penna på sovskärmen, men den funktionen skulle verkligen vara hemma på en liten ficka-iPad.

Eller Pro-fotografer kan använda en 1 TB-version som en bärbar förvaringslåda för platsfotografering, komplett med en uppsättning redigeringsverktyg. ”Jag tycker att Air är den perfekta storleken, tillräckligt liten för att vara mer bärbar, tillräckligt stor för att erbjuda en bra skärmstorlek …” Om du inte behöver ringa telefonsamtal, så är det en mobil iPad Pro mini kan till och med vara ett trovärdigt alternativ till en iPhone, särskilt eftersom iPad-proffsen tenderar att få anständiga kameror. Om du aldrig har använt en iPad mini kommer du att bli förvånad över hur liten och bärbar den är, och det är den nuvarande modellen. Krymp den ännu mer, så att kroppen kramar skärmen till dess yttersta kanter, och ge den de lätthanterliga platta sidorna, och Apple kan vara med på en överraskande vinnare.