Skip to content

Fördelen med långsammare laddning av Pixel 6 är en fråga om perspektiv

24 de maj de 2022
GettyImages 1254591980 192f8109905f4170b099ec97ad716b09

Nyckel takeaways

  • Långsammare laddning kan ha en märkbar inverkan på användare som behöver ladda sina telefoner flera gånger om dagen.
  • Användare som inte laddar lika ofta, eller behåller sina telefoner i mer än ett par år, kommer sannolikt att märka en mer konsekvent nivå av strömförbrukning.
  • Det beror i slutändan på preferenser: om det är viktigare för dig att ladda snabbt eller att kunna behålla laddningen längre under telefonens livstid.

Huruvida Pixel 6 och Pixel 6 Pros långsammare laddning för batteriets livslängd är fördelaktigt beror på vad du vill ha. Google har förklarat att, ja, Pixel 6 och Pixel 6 Pro tar längre tid att ladda till 100 procent, och att det är designat. Att sakta ner laddningshastigheten när batteriet närmar sig fullt är avsett att minska slitaget, vilket resulterar i ett batteri som (sannolikt) inte behöver bytas särskilt ofta. Men är det en bra avvägning att byta ut en snabb full laddning mot ett batteri som håller längre? Tja, ja och nej. Det beror i slutändan på vad du vill ha i en smartphone. ”Jag tror att det finns en tid och plats för båda scenarierna,” sa Justin Sochovka, en konsumentelektronikexpert för Home Shopping Networks, i ett e-postmeddelande till Lifewire, ”Att skapa en telefon som har ett längre batteri är bekvämt i långa loppet, men jag är inte säker på att det är värt att byta ut en långsam laddningshastighet.”

Fallet för hastighet

En snabb laddningstid är avgörande för många smartphoneanvändare – särskilt de som använder sina telefoner tillräckligt ofta för att behöva flera laddningar under dagen. I sådana fall kan längre laddning minska deras tid för andra uppgifter eller binda dem till en plats medan de väntar. Att kunna koppla in din telefon och få den att nå 100 procent (eller nära den) på minimal tid hjälper också till med en mer hektisk livsstil.

Oragami sköldpadda och harefigurerna på gul bakgrund.

”Att skapa en telefon som har ett batteri som håller längre är bekvämt för det långa loppet, men jag är inte säker på att det är värt att byta ut en långsam laddningshastighet”, sa Sochovka. ”När jag presenterar produkter i nätverk frågar kunderna alltid hur lång tid det tar att ladda upp enheten som jag presenterar. Vi lever i en värld där snabba laddningshastigheter är en viktig faktor i de produkter vi använder.” Med snabbare och snabbare laddning blir en förväntad funktion i smartphones, kan den avsiktliga nedgången i Pixel 6 och Pixel 6 Pro verka som ett steg bakåt. Eller kanske till och med ett fumlande. Särskilt för användare som föredrar att uppdatera sin telefon med varje ny modell, eftersom de troligen skulle ha en ny telefon innan de känner behov av ett mer rejäl batteri.

Fallet för lång livslängd

Användare som hänger på sina telefoner tills de ser en minskning av batteriprestanda, är mer benägna att märka skillnad. Visst finns det flera anledningar till att ett batteri tar slut snabbare än normalt, men tid och frekvent laddning är de mest konsekventa orsakerna. Och för dem som föredrar att hänga på sina telefoner längre än ett eller två år kan det bli ganska besvärligt. Det kan också sluta vara anledningen till att de äntligen går ut och skaffar en ny telefon – även om de verkligen inte vill det.

Googles Pixel 6-telefon

Googles Pixel 6.

”Ett nedbrytande batteri är en vanlig orsak till att konsumenter uppgraderar sina telefoner”, säger Paul Walsh, chef för teknikrenoveringsföretaget WeSellTek, i ett mejl till Lifewire. ”Att ha ett batteri som har en mycket längre livslängd skulle i vissa fall göra det möjligt för konsumenten att behålla sin telefon mycket längre än vad de annars skulle ha gjort.” Även med de lägre laddningshastigheterna för Pixel 6 och Pixel 6 Pro, är ingen av modellen exakt glacial. Att ladda upp till 50 procent tar i allmänhet cirka 30 minuter, eller upp till 80 procent på ungefär en timme. Visst är det lite av en kompromiss, men såvida du inte behöver blixtsnabb laddning flera gånger under dagen, kommer det troligen inte att vara ett problem. Walsh påpekar också de extra miljöfördelarna med batterier som håller längre. Säger att om en renoverad telefon kan säljas utan att behöva ersättas ”… finns det en betydande mängd giftig metallmassa som hindras från att hamna på deponier.” Sochovka tror att båda alternativen har en tid och en plats. ”När det kommer till telefonbatterier är det uppenbart att de inte håller tillräckligt länge,” sa Sochovka, ”Jag byter min telefon så ofta att jag aldrig skulle ha nytta av ett batteri som håller längre – men för de som inte byter sin telefon. telefon så ofta, det här skulle vara bra.” ”Jag skulle säga att det måste finnas en balans här,” sa Walsh, ”jag lutar mer åt sidan av att ha ett batteri som fungerar bra över en längre tidsperiod. Det betyder att batteriet inte behöver bytas ut eller håller på att byts ut lika ofta.”