Skip to content

Fortnite -spelare strandade mitt i Epic v. Apple Dispute

11 de augusti de 2021
GettyImages 1202908389 ff6012dd104b4d0bb11f469514d1e22c

Viktiga takeaways

  • Media blev hänförda av den tekniska tvisten, vilket tvingade tävlingen till nackdel för mobilanvändare.
  • Miljontals mobila spelare återstår att bråka med verkligheten i ett spärrat tv -spel som de har lagt tid och pengar på.
  • Fortnite konkurrenter kan kanske utnyttja debaclet och framstå som den dominerande stridsarenan på mobila marknader.

#FreeFortnite har dominerat sociala medier när utvecklaren Epic Games siktar på Apple och Google, men vissa mobila spelare får undra vad framtiden har eftersom deras föredragna tidsfördriv är kvar i ett tillstånd av limbo. De tre företagen hamnade i en återvändsgränd efter att prisförhandlingarna föll igenom och de bärbara plattformarna fortsatte att avnoteras Fortnite från sina respektive appbutiker måste återkallelse av åtkomstspelare vara viktigt Fortnite uppdateringar. ”Många av de mobila spelare som jag har sett i vårt samhälle verkar samlas för #FreeFortnite -orsaken … och som spelare, förståeligt nog”, berättade podcastvärden och teknikentusiasten NerdBomber Lifewire via telefon. ”Visst, spelet är fortfarande spelbart om det laddades ner före avnoteringen, men om du har sjunkit otaliga timmar och pengar i ett spel gör det ont att veta att du kommer att bli avstängd från nya uppdateringar och säsonger.”

Ändra kartor

Oron för spelare som bara är mobila kom till uttryck tidigare än väntat. Den 20 augusti, Fortnite tillkännagav sin sista multiplatform -turneringsserie: #FreeFortnite Cup. Startar den 23 augusti, fyra dagar innan lanseringen av Fortnite’s nästa speluppdatering, marknadsförs cupen som ”de sista dagarna i hela Fortnite gemenskapens förmåga att spela tillsammans ”med en uttryckligen anti-Apple-böjning, inklusive icke-Apple-tekniska priser för de första 1200” äppelätarna ”på kartan.

Fortnite har 350 miljoner registrerade spelare över hela världen, varav 12 procent är mobilanvändare, enligt konsumentinsiktföretaget Newzoo. Det lämnar 42 miljoner spelare isade ur framtida spelbytande uppdateringar. För många av dessa användare är Apple och Googles respektive appbutiker deras enda tillgång till videospelet. De verkliga förlorarna, säger Online Warriors NerdBomber, är inte apputvecklarna (eller plattformsägarna) utan snarare de avslappnade Fortnite spelare.

Alternativ för dessa döda Fortnite fans är begränsade. Den enklaste lösningen är att investera i en konsol eller spel -PC. Men mitt i covid-19-pandemin och ekonomiska oroligheter utan motstycke är det inte många ekonomiskt genomförbara företag att spela ut hundratals dollar på en spelplattform.

Arbeta runt problemet

Andra multiplatform, massivt onlineslagsarena (MOBA) spel finns, som andra juggernaut PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) och den nyligen präglade Apex Legends, men dessa alternativ är mycket grittier än Epic Games cash cow, som handlar realistisk dynamik för en tecknad estetik mer lämplig för allmänheten. Om fiaskot mellan de tre teknikjättarna förblir olöst är landskapet förberett för att en ny, direkt konkurrent ska stå i centrum på mobilmarknaden. Ett oavsiktligt resultat kan dock vara en potentiell efterkamp Fortnite bom. Med förhandlingarna som ekar bortom tekniska kretsar i den vanliga underhållningsmiljön, kan mer avslappnade mobila spelare klia sig för att prova spelet som dominerar rubriker. Under tiden tror NerdBomber att de bara kommer att vända sig till Twitch -strömmar och YouTube -videor för att få sina Fortnite fixera.

Men varken Apple eller Epic Games slutresultat spelar någon roll, berättade onlinekrigarnas podcast-co-host TechTic via telefon. Istället är det påverkan på konsumenterna och den potentiella nyttan av efterklangen av Epic Games stämning, som både ett rättsfall och en social gest har på spelarnas förhållande till transaktioner i spelet. Ändå är det sannolikaste resultatet uttryckligen mindre sanguine. ”Medan Epic gör ett bra jobb med att trumma upp stöd från spelare och få denna insats att framstå som ädel för allmänheten, är faktum att människor har kort uppmärksamhet,” sa NerdBomber. ”I slutändan, om detta inte löses snart, tror jag att folk kommer att gå vidare … det här kan bana väg för ett helt nytt spel att ta över mobilscenen.”