Skip to content

Förvandla ett fotografi till en målning med Photoshop Art History Brush

16 de augusti de 2021
Ps Art History Brush 58b9ab925f9b58af5c8fb6ba

I denna handledning kommer jag att använda Photoshop för att förvandla ett fotografi till utseendet på en målning. För att få bästa möjliga sammansättning använder jag beskärningsverktyget med dess tredjedelsregel och tar bort vissa objekt med hjälp av patchverktyget. Jag använder verktyget Art History Brush och lägger till några filter. I panelen Historik gör jag en ögonblicksbild av ändringarna, vilket är en tillfällig kopia av mitt arbete. Efter att ha skapat ett par bilder och tagit en ögonblicksbild av varje, kommer jag att spara den jag gillar bäst, vilket gör det till mitt färdiga konstverk. Jag använder Photoshop CS6, men du borde kunna följa med i en tidigare version. För att följa med, högerklicka på ovanstående övningsfil för att ladda ner den till din dator och öppna den sedan i Photoshop. Om du använder Photoshop CC 2015 har ingenting förändrats. En sak du kan tänka dig att göra när du öppnar bilden är att konvertera den till ett smart objekt som bevarar den ursprungliga bilden.

Beskära bild

För att skapa bästa möjliga komposition kommer jag att tänka på Tredje regeln, det vill säga att föreställa sig två vertikala och två horisontella linjer som delar bilden i nio lika delar och ger korsningar för att placera viktiga element på. Vad som är trevligt är att beskärningsverktyget i de nyare versionerna av Photoshop har detta inbyggt. Med beskärningsverktyget valt i verktygspanelen väljer du helt enkelt Tredjeregeln i popupmenyn Alternativ för överlägg, för att göra blomman inom bilden fokus, jag får den att sitta en tredjedel ner och två tredjedelar in, där linjerna skär varandra. Du måste föreställa dig dessa rader om du använder en version av Photoshop som inte erbjuder Rule of Thirds. Beskärningsverktyget i Photoshop CS6 centreras automatiskt runt mitten av ditt beskärningsområde. Om du vill göra beskärningsytan mindre klickar du och drar från hörnet av markeringen eller skift-dra för att behålla rektangelns proportioner vid storleksändring. Klicka och dra inom beskärningsområdet för att flytta bilden, eller klicka utanför beskärningsområdet för att rotera bilden. Om du arbetar i en äldre version måste du flytta beskärningsverktyget och justera det istället för att flytta bilden. Efter att ha ändrat storlek på beskärningsområdet och flyttat bilden till det där den ser snygg ut, kommer jag att dubbelklicka på området för att beskära bilden.

Gör ett urval

Gör ett urval

Konstnärerna behöver inte hålla sig till vad som är faktiskt; de kan ändra vad de vill för att passa deras tolkning av ett ämne eller för att ändra en komposition efter eget tycke. Detta är det som är känt som att ha en konstnärlig licens. Eftersom jag vill att blomman ska vara kontaktpunkten kommer jag att ta bort den lilla liljekudden som jag känner tävlar med blomman om uppmärksamhet. Jag kommer att välja Polygon Lasso -verktyget från verktygspanelen. Om du inte ser det här verktyget, klicka och håll kvar på den lilla pilen bredvid Lasso -verktyget för att visa det. Med det här verktyget klickar jag runt den lilla liljekudden för att välja den.

Använd Patch Tool

Använd Patch Tool

Jag väljer Zoom -verktyget från verktygspanelen och klickar sedan några gånger på den lilla liljekudden för en närmare titt på den. Jag väljer sedan Patch -verktyget. Om du inte ser Patch -verktyget på verktygspanelen klickar du och håller kvar den lilla pilen bredvid verktyget Spot Healing Brush för att visa det där. Patchverktyget används för att ersätta pixlar i ett valt område med några andra pixlar. Du kan använda Patch -verktyget, eller om du arbetar i Photoshop CS6 kan du använda Patch -verktyget med inställningen Content Aware markerad i alternativfältet, vilket visar Photoshop området för pixlar som du vill prova. som du vill ha i stället för ditt valda område. Efter att ha valt Patch -verktyget kommer jag att klicka och dra det markerade området till ett område som jag vill prova. För att avmarkera klickar jag utanför det valda området. Med zoomverktyget kommer jag att zooma ut genom att hålla ned Alt (Windows) eller Alternativ (Mac) när jag klickar några gånger på bilden. Jag ska sedan se om det är något annat som jag skulle vilja ändra. Jag kan återigen använda Patch -verktyget i några små områden, sedan när kompositionen är till min smak väljer jag Arkiv> Spara.

Ange alternativ

Ange alternativ

Jag väljer Fönster> Historik, för att öppna panelen Historik. Historikpanelen visar alla ändringar som har gjorts. Dessa registrerade förändringar kallas tillstånd. I verktygspanelen väljer jag Art History Brush. I alternativfältet klickar jag på den lilla pilen som öppnar Pensel förinställd väljare och ställer in penselstorleken till 10. Jag ställer också in Opacity till 100%, Style till Tight Medium och Area till 500px. Senare kommer jag att applicera några filter. Innan dess kommer jag att använda verktyget Art History Brush. Om du använder det här verktyget först kommer bilden att se mer målerisk eller impressionistisk ut.

Använd Art History Brush

Använd Art History Brush

Jag kommer att måla med Art History Brush -verktyget och gå igenom hela bilden. Detta kommer att eliminera alla bevis på att det är ett fotografi, men mer måste göras för att det ska se ut som en målning.

Ändra borststorlek

Ändra borststorlek

Jag kommer att ändra penselstorleken till 8 i alternativfältet, eller använda den vänstra fyrkantiga tangenten för att minska penselstorleken. Genom att trycka på den vänstra fästet blir den mindre, och den högra hållaren gör den större. Jag kommer att måla över det mesta av bilden och lämna några områden som de är. Jag gör detsamma med en pensel i storlek 6, sedan en storlek 4. De mindre penselstorlekarna kan återställa mer av den förlorade detaljen.

Återställ detalj

Återställ detalj

Konstnärer lägger ibland till detaljer i en kontaktpunkt, för att förbättra den ännu mer och i förgrunden för att öka illusionen av djup. Jag kommer att återställa några av de förlorade detaljerna till blomman och förgrunden genom att gå över dessa områden med några mycket små penselstorlekar. Jag ändrar penselstorleken till 3 och använder verktyget Art History Brush sparsamt och mestadels i förgrunden. Jag vill inte försena det, annars tappar jag för mycket av konsistensen. Och att ha textur i förgrunden bidrar också till illusionen av djup. Jag ska sedan använda zoomverktyget för att zooma in, ändra borststorleken till 1 och använda den på blomman.

Palettknivfilter

Palettknivfilter

För att öppna Filtergalleriet väljer jag Filter> Filtergalleri. Jag klickar sedan på den lilla pilen bredvid den konstnärliga mappen och klickar på palettknivfiltret. Du kan justera reglagen tills bilden ser ut som du vill att den ska se ut. Vet att du också kan markera ett värdefält att skriva i en inställning. Jag gör Stroke Size 3, Stroke Detail 2 och Softness 6, klicka sedan på OK.

Oljefärgfilter

Oljefärgfilter

Bilden ser mer och mer ut som en tavla. För att ta det ännu längre lägger jag till ett annat filter. Jag väljer Filter> Oljefärg. Som tidigare kan du justera inställningarna. Jag gör Brush Stylization 0.1, Renheten 5.45, Skalan 0.45 och Borstdetalj 2.25. Jag kommer att göra vinkelriktningen för belysning 169.2 och Shine 1.75 och klicka sedan på OK. Om du arbetar i en tidigare version av Photoshop kanske du inte har oljefärgfiltret, men du kan experimentera med andra filter och deras inställningar. Kanske prova Paint Daubs -filtret i mappen Artistic, som erbjuder olika penselstorlekar och penseltyper, eller Sprayed Strokes -filtret i mappen Penseldrag, som ommålar bilden med en fin struktur och vinklade drag.

Justera ljusstyrka och kontrast

Justera ljusstyrka och kontrast

I panelen Justeringar klickar jag på ikonen Ljusstyrka/Kontrast, flyttar sedan reglaget Ljusstyrka till 25 och reglaget Kontrast till -15.

Gör en ögonblicksbild

Gör en ögonblicksbild

En ögonblicksbild är en tillfällig kopia av bilden i vilket tillstånd som helst. I historikpanelen klickar jag på kameraikonen för att göra en ögonblicksbild.

Jämför bilder

Jämför bilder

I panelen Historik kan jag klicka mellan den ursprungliga övningsfilen och ögonblicksbilden för att jämföra före och efter. Du kan också hoppa till alla tillstånd som skapades under den aktuella arbetssessionen för att få bilden att återgå till hur den såg ut när den ändringen tillämpades. Du kan till och med arbeta från en stat, vilket jag kommer att göra nästa.

Ändra alternativ

Ändra alternativ

Jag vill välja ett tillstånd att arbeta från, för att göra en annan version av bilden. I panelen Historik väljer jag staten strax ovanför den som visar den första användningen av verktyget Art History Brush. I mitt fall är detta staten som heter Avmarkera. Jag kommer att välja Art History Brush -verktyget från verktygspanelen, sedan i alternativfältet ändrar jag penselstorleken till 10 px och Style to Loose Medium. Varje stil kan ge bilden ett annat utseende, så jag uppmuntrar dig att någon gång experimentera med de olika stilarna.

Använd Art History Brush

Använd Art History Brush

Som tidigare kommer jag att gå igenom hela bilden med verktyget Art History Brush. Därefter minskar jag penselstorleken till 8, sedan 6, 4, 2 och 1, går över bilden med varje för att gradvis bygga om den.

Gör en annan ögonblicksbild

Gör en annan ögonblicksbild

Jag gillar hur det ser ut utan att behöva några filter, så jag klickar på kamerans ikon i panelen Konsthistorik och klickar sedan mellan de två ögonblicksbilderna för en jämförelse. När du stänger och öppnar ett dokument igen rensas alla tillstånd och ögonblicksbilder från panelen Historik. Men ögonblicksbilder kan sparas som en fil innan ett dokument stängs. För att göra det väljer jag den ögonblicksbild som jag gillar bäst, väljer Arkiv> Spara som, byter namn på filen och klickar på Spara. Den här sparade filen blir mitt färdiga konstverk.