Skip to content

Framtiden för Apple Watch kan vara mer mångsidig

20 de juni de 2021
ScreenShot2021 03 31at12.05.44PM 6c7d80019d1549bdb6d5f6fb5d974471

Viktiga takeaways

  • Rykten pekar på en robust Apple Watch Explorer Edition senare i år.
  • Det kan vara dags för Apple att utvidga Apple Watch-sortimentet till mer specialiserade modeller.
  • Förhoppningsvis är Apple gjort med solida guld Edition-modeller.

Massivt guld, sport, klänning – vilken typ av smart klocka kan Apple göra nästa? Apple är redo att lansera en robust Apple Watch i år, säger rapporter. Det verkar som ett självklart drag. Sportklockor är populära inte bara bland sportpersoner, utan också bland människor som strävar efter att vara utomhus, och bland dem som bara gillar tjocka klockor. Det är också dags för Apple att diversifiera Apple Watch-sortimentet. ”Modefokuserade klockor är ett bra val, även om jag föredrar att titta på mer praktiska alternativ”, säger Rex Freiberger, VD för Gadget Review, till Lifewire via e-post. ”Jag skulle gärna se en klocka som tar Apples föreslagna” panikattack ”-monitor och verkligen driver idén att skapa en klockmodell som kan användas av människor som är neurodivergenta.”

Fler modeller

Just nu får alla samma Apple Watch, med val av storlek, färg och material. Jämför det med iPhone och Mac, där det finns flera modeller. Och kommer du ihåg iPod? Apple delade den linjen i alla typer av varianter, från den lilla Shuffle och Nano till den iPhone-liknande Touch. ”Modefokuserade klockor är ett bra val, även om jag föredrar att titta på mer praktiska alternativ.” Apple försökte tidigt diversifiera Apple Watch-sortimentet tidigt med en solid guldutgåva-modell som började på 10 000 dollar. Men det var exakt samma Apple Watch som den billigaste modellen, bara med ett guldfodral och armband. Digitala varor är bara inte så mycket värda (såvida du inte räknar återförsäljningspriset på råguldet) eftersom de är beroende av programvara och ständigt förbättrade datorer inuti. Den ursprungliga guldklockan Apple Watch, som lanserades 2015, slutade ta emot programuppdateringar 2018. Framtida differentiering bör då baseras på funktionalitet.

Apple Watch Explorer Edition

Den ryktade Apple Watch Explorer Edition kan vara ett alternativ till smartklockor från Garmin och Casio, och kan ge många hårdvarufördelar. För det första kan det vara mycket tuffare än den vanliga klockan. Det kan också passa ett större batteri som går i flera dagar utan laddning. Och vad sägs om bättre vattentätning? Apple Watch är bra för simning, men vad sägs om att dyka? Hårdvarufunktioner som höjdmätare och kompass kan skjutas framåt och enheten kan ha en större, mer handskvänlig digital krona.

”Apple måste täcka mer än grunderna här”, säger Freiberger. ”Det räcker inte för att göra klockan hållbar och tåla extrema förhållanden.” Men Apples största fördel är programvara. Inte Apple Watch-programvaran, som i bästa fall är klumpig, utan Apples programvaruekosystem, där allt synkroniseras. Klockan synkroniserar hälsodata till din telefon och tar emot kartinstruktioner och annan data. Ingen annan tillverkares klocka kan någonsin integreras med din iPhone och Apple Watch, eftersom de inte är byggda av Apple.

Mode framåt

En annan etablerad klockkategori är klädklockan, vanligtvis något elegant och smal, men ibland tjock, vulgär och guld. Problemet med att göra en snygg klocka, som vi har sett, är att den blir skräp efter några år. Kanske kan Apple pressa in fler färger och finish. Kanske kan det till och med finnas en icke-robust version av Explorer Edition, ungefär som de billigare Casio G-Shocks.

Person med tatueringar som bär en Casio G-Shock-klocka

Det verkar osannolikt att Apple skulle göra en smalare klockklocka, inte bara för att den är besatt av att göra allt så smal och elegant som möjligt. Sättet att förvandla din Apple Watch till en klockklocka är alltså att köpa ett snyggt band. Något som den milanesiska slingan.

Kondition

Den aktuella Apple Watch har två huvudsyften: att visa aviseringar från din iPhone och att spåra olika träningsrelaterade mätvärden. Det kan vara så enkelt som att räkna dina steg och påminna dig om att stå upp, och lika komplicerat som att mäta ditt maximala syreupptag. Kanske kan Apple skapa en mer fitnessfokuserad modell. Detta behöver inte vara robust, nödvändigtvis, men det kan ha fler knappar. Dessa kan styra alla typer av programvarufunktioner, men det viktiga med knapparna är att du inte behöver titta på dem. Du kan hitta och trycka på en knapp genom att trycka ensam, och du kan använda dem när skärmen är våt, antingen från poolvatten eller från svett.

”Med iPad, [Apple] hittat ett sätt att låta dig använda det utan att använda pekskärmen. De måste göra detsamma med Apple Watch, ”sa Graham Bower, utvecklare av träningsappen Reps & Sets, till Lifewire via direktmeddelande.” Så du kan börja, pausa och avsluta träningspass utan att titta på skärmen eller ens höja handleden. Och du kan bläddra igenom mätvärden under ett träningspass eller markera ett segment utan att trycka på skärmen. ”Många av dessa funktioner skulle vara välkomna i standard Apple Watch. Det kan definitivt stå för att vara tunnare och knappar skulle definitivt vara välkomna. Men genom att diversifiera produktlinjen kan Apple lägga till specialfunktioner, samtidigt som den låter den vanliga klockan vara sig själv. Det är en vinn-vinn-och förhoppningsvis kommer vi att se början på en sådan framgång i år.