Skip to content

Glassies skärmskydd är snyggt men dyrt

16 de juni de 2021
ii kk2no3oi1 db6ce9f1be0f403b886b00c2a7942cb2

När jag först träffade Glassies personliga skärmskydd blev jag omedelbart fascinerad eftersom det är den första produkten i sitt slag som jag har sett. Ligger texten ovanpå skärmskyddet eller under det? Kommer designen på skärmen att vara 3D? Hur ska jag kunna se någonting på min skärm med upplyst ljus? Det här var några frågor jag ställde själv innan jag faktiskt satte en av Glassies skärmskydd på min iPhone 11 Pro Max. Efter cirka 5 minuter blev alla detaljer tydliga. Jag vet inte om Glassie faktiskt är världens första personliga skärmskydd som företaget hävdar, men utan tvekan har jag aldrig sett ett skärmskydd med mönster på det. Denna produkt har definitivt potential. ”Jag skulle överväga att köpa den här produkten om jag kunde tillhandahålla min egen bild för att skriva ut på skärmskyddet.”

Just lanserat i år

Glassie grundades av Neels Visser och Christian Sagert, som officiellt lanserade sitt företag den 25 januari. Paret skapade en fantomtrycksteknik som gör det möjligt för dem att införa högkvalitativa skärmskydd av härdat glas med anpassad text eller konstverk som är synliga när telefonen är låst, men försvinner när skärmen har slagits på. ”Med smartphones som den mest använda enheten dagligen, blev vi inspirerade av att skapa något som gjorde det möjligt för mobilanvändare att få en mer personlig upplevelse”, berättade Visser Lifewire i en telefonintervju.

”Det finns otaliga varumärken som jagar personalisering på baksidan av telefonen, men ingen hade ännu rört framsidan av telefonen, det var en helt tom duk och en ny marknad för oss att ta till oss och lägga till kreativitet.” Revive, Glassies första skärmskyddssamling, skapades för att ge konsumenterna möjlighet att uttrycka sig genom positiva bekräftelser och citat.

Någon som håller en smartphone med ett Glassie skärmskydd mot en plan spegel.

Visser sa att hans team undersökte en mängd riktningar för skärmdesign när företaget närmade sig lanseringen, från att återskapa memes till collage av emojis. I slutändan var empowerment mest meningsfullt. ”Med allt som händer i världen kände vi att vi behövde hopp och en positiv inre röst”, sa Visser. ”Vi landade på ett första erbjudande av mönster som är avsedda att betona ett nytt år av tillväxt och självuttryck.” Företagets skärmskydd är kompatibla med alla iPhone 10 till 12-modeller, som innehåller 11 olika enheter. Med massor av intresse från Android-användare hoppas Glassie kunna utöka sina produkter senare i år. Kanske ser vi till och med några personliga skärmskydd för dator och surfplatta? Glassies kreativa chef, Cameron Oehlers, sa att det kunde vara möjligt med ytterligare forskning.

Värt det?

Medan jag var imponerad av Glassies personliga skärmskydd är det inte en produkt jag vill ha, särskilt för $ 39,99 per pop. Det är coolt, men den prispunkten är ensam en avstängning. Jag skulle överväga att köpa den här produkten om jag kunde tillhandahålla min egen bild för att skriva ut på skärmskyddet. Glassie tillåter inte detta ännu, men Sagert sa att det är på väg och kan lanseras under de närmaste sex månaderna. När det gällde installationen var allt ganska smidigt tills det var dags att få ut luftbubblorna, vilket var ganska irriterande. Jag spenderade mer tid på att kämpa med luftbubblor sedan gjorde jag med någon annan aspekt av installationsprocessen.

Tyvärr tar överflödiga luftbubblor bort från produktens övergripande estetik, även om jag tycker om att skärmarna är lätta och annars praktiskt taget omärkbara. Jag var orolig för att produkten skulle lägga till lite skrymmande till min telefon eftersom jag inte använde ett skärmskydd tidigare, men det gjorde det inte. Mitt skydd har ”mer självkärlek” spänt över botten av det. Och även om det är sant kan jag inte se det när jag tittar på min telefon rakt på när den är upplyst, men jag kan se designen när min enhet heter lite. Jag försökte detta i mitt hem med naturligt ljus, men jag måste anta att det kan orsaka bländning när jag tittar på min telefon med en lutning utomhus en mycket solig dag. Sammantaget är produkten cool, men jag är inte övertygad om att det är värt att köpa ännu. Företaget är definitivt spännande, eftersom det inte finns många andra där ute som gör något liknande detta. Glassie har stor potential att skala, särskilt när användare kommer att kunna tillhandahålla sina egna bilder för att skriva ut på skärmskyddet. Jag kommer att hålla skärmskyddet på för tillfället, med planer på att testa den andra designen som har en astronaut mitt i den. Nu är jag definitivt upphetsad över den.