Skip to content

Google Chat gör det möjligt att markera meddelanden och utrymmen som olästa

20 de augusti de 2022
gchat1 a116924df6a24a6896cca8bf22a3cd1f

Google Chat lägger till alternativet att markera meddelanden och utrymmen som olästa eller lästa, med lanseringen planerad att fortsätta under åtminstone de kommande två veckorna. Om du använder Google Chat bör du kunna markera dina meddelanden och utrymmen som lästa/olästa antingen nu eller snart. Alternativet rullas ut till alla som använder Google Workspace, såväl som G Suite Basic och G Suite Business, utan att administratörs- eller slutanvändaråtgärder krävs. Ingen menydykning kommer att behövas för att slå på den – den kommer att vara aktiverad som standard när lanseringen når dig.

Att markera lästa meddelanden som olästa är något Google erkänner som en vanlig metod för att hålla sig organiserad, och det är därför det kommer till Google Chat. Avsikten är att tillhandahålla ett enklare sätt att hålla koll på utbyten som du kanske inte har tid att ta itu med omedelbart, men som du måste återkomma till. Du kommer också att kunna markera hela trådar som olästa, med början från ett specifikt meddelande.

Google Chat på skrivbordet

Både mobil- och webbgränssnitt omfattas också av lanseringen, så oavsett vilken plattform du väljer är du fortfarande täckt. Den enda skillnaden är gränssnittet, med alternativet som visas under ”meddelandeåtgärder” och ”konversationsalternativ” på mobilen. På webben kommer det att visas i konversationslistan i menyraden till vänster eller som en ikon när du håller muspekaren över ett meddelande. Lanseringen har redan börjat, och Google uppskattar att det kan ta till november innan det är klart. Om du vill använda det är det bästa du kan göra att checka in då och då för att se om alternativet plötsligt är tillgängligt.