Skip to content

Google Nest kan vara den första spännande termostaten

12 de augusti de 2021
68af9bf3 0bfe 11eb bc7c 6054d2d80fd2 1d0894d6b57a45c7b9afb7f6f2e7d92f

Viktiga takeaways

  • Googles nya $ 129 Nest -termostat använder sensorer för att berätta om du är hemma.
  • Det skivformade boet är vackert på ett sätt som jag aldrig trodde att en termostat skulle kunna vara.
  • Boet möter konkurrens från en mängd smarta termostater.

Termostater är tråkiga. Du klistrar dem på väggen, och de håller ditt hus varmt eller svalt. Vad kan vara intressant med det? Googles nya Nest -modell kan dock bevisa att det finns en spännande termostat. Ingenjörerna på Google har tacklat en av de största och dyraste frågorna när det gäller uppvärmning av ditt hus. Varför bry sig om att spränga ugnen eller AC om det inte finns någon hemma? Uppvärmning och kyla står för nästan hälften av det genomsnittliga hushållets elräkningar, enligt amerikanska energidepartementet. För att lösa detta problem har Google lagt till en sensor som kan avgöra om människor är inne i huset eller i ett specifikt rum. ”Denna termostat är för människor som köper sig in i Googles designfilosofi om less is more.” $ 129 Nest är en skivformad enhet som använder Googles hemprogramvara och ett radarsystem-på-ett-chip för att upptäcka om människor är inuti och behöver saker toastier eller chillier. Det har också en snygg design och ett uppfräschat gränssnitt. Jag är förvånansvärt upphetsad att ge det ett försök när det blir tillgängligt för förbeställning.

En vacker termostat?

Efter att ha spenderat för mycket tid på att stirra på Nest -produktbilderna börjar jag inse att utseendet spelar roll, även när du tittar på en termostat. Jag insåg aldrig tidigare hur ful termostaten på min vägg är. Det är den billigaste, otäckaste plastbiten från Home Depot och har en av de där gammaldags urtavlorna som du flyttar med tummen för att justera värmen upp eller ner.

Däremot ser boet ut som om det landade i ett snyggt utomjordiskt rymdskepp. Googles vanliga fantastiska minimalistiska design är mycket bevis, med mjuka kurvor och distinkt typografi på displayen. Denna termostat är för personer som köper sig in i Googles designfilosofi om less is more, men med en subtil twist som skiljer den från Apple; det ser ut som om en Pixel -telefon klämdes som en bugg på väggen. Det passar in i ditt liv om du är en Google -person. Med en diameter på 3,3 tum har boet ett plasthölje och kommer i fyra olika färger som Google nyckfullt kallar snö, sand, dimma och kol. Ett snyggt spegelglas kompletterar det snygga utseendet. Information lyser genom den speglade displayen vid behov och försvinner för att lämna en blank yta när den inte används.

Nesttermostat i fyra färger: snö, sand, dimma och kol

Jag har nästan övertygat mig själv om att jag måste köpa boet bara så som det ser ut, men det finns mer än snygga kurvor. En märkbar uppgradering från den senaste generationens modell är byte av svängratten med en haptisk remsa på höger sida av boet. Nest använder samma radarbaserade Soli-övervakningsteknik som Google bakade in i Pixel 4. Denna teknik gör att Nest-termostaten kan veta när du står framför den utan att använda rörelsesensorer. Nestets smarta stannar inte där. Med Google Home -appen kan du skapa anpassade scheman för Nest. Jag gillar tanken på att kunna berätta för termostaten när jag kommer hem och när jag ska slå på värmen. I gengäld hävdar appen att du skickar idéer om hur du kan minska dina värme- och kylkostnader. Naturligtvis kan vissa människor tycka att både sensorn och programvaran är lite invasiva, och i så fall borde du förmodligen inte använda en Google -produkt alls.

Smarta termostater överallt

Boet står inför hård konkurrens. Det finns gott om smarta termostater på marknaden som gör tricks som att svara på din röst. Den smarta termostaten Ecobee ($ 249) använder till exempel Amazons Alexa för röststyrning och har, liksom Nest, sensorer för att berätta om någon är i ett rum. På den nedre änden finns Honeywell Lyric T5 ($ 149) som spårar var din telefon är för att se när det är lämpligt att skruva upp värmen upp eller ner. ”Google har lagt till en sensor som kan avgöra om människor är inne i huset eller i ett specifikt rum.” Till skillnad från många smarta termostater hävdar Mysa Smart Thermostat ($ 139) att fungera med elektriska baseboardvärmare. Mysa slår nästan boet i minimalismavdelningen också med en vagt retro-display, men formen är inte riktigt lika tillfredsställande. Att bli upphetsad över en ny termostat kan vara tuff, men det nya boet kan faktiskt vara en spelväxlare. Jag är redo att byta ut min gamla tumtangtermostat med Googles senaste.