Skip to content

Google Pixel 6 (Pixel XE): Nyheter, pris, släppdatum, specifikationer och rykten

18 de juni de 2021
pixel 6 pro champagne 652a9e4abbce4725a238a2c99d5b2390

En Google Pixel 5-efterträdare är på gång, och det kan kallas Pixel XE, som vissa rykten har föreslagit. Det som har spekulerats just nu är möjligheten till en fingeravtryckssensor på displayen, en Pro-modell, Face Unlock och två SIM-kortplatser.

Pixel 6 Pro renderas.

När släpps Pixel 6?

Google har inte officiellt meddelat Pixel 6, så ett bekräftat släppdatum är inte tillgängligt ännu. En stor indikator på att den här telefonen kommer kommer dock från information som hämtats från Android 12 beta-programvaran. Fyra modeller upptäcktes, inklusive deras kodnamn och japanska modellnummer:

  • Barbet (Pixel 5a 5G) – G4S1M
  • Oriole (Pixel 6-familj) – GR1YH
  • Raven (Pixel 6-familj) – GF5KQ
  • Pass (Pixel Fold) – GPQ72

Dessa Pixel 6-versioner är sannolikt bas- och Pro-modellerna bekräftade genom modellerna nedan.

Lifewires uppskattningsdatum

Vår satsning för när Pixel 6 kommer ut är september eller oktober 2021. Från Pixel 5 till och med alla Pixel 4-versionerna tillkännagavs Googles tidigare telefoner i USA mellan augusti och oktober, så en liknande 2021-uppskattning är inte för vild . Årets Google I / O verkade också säkerhetskopiera denna tidslinje.

Pixel 6 Pris Rykten

Från utseendet på den (väldigt lite) hårdvaruinformationen vi har nedan kan den här telefonen ha samma okta-kärnprocessor som finns i $ 499 Pixel 4a 5G, men detsamma finns i $ 699 Pixel 5. Översättning: det finns egentligen ingen som säger vad det kan kosta. Det kan ha uppgraderade kameror, en större skärm, ett större batteri eller mer RAM-minne eller lagring för att placera den till ett mycket högre pris. Det kan också krossa några av dessa saker och annonseras som en överkomlig enhet och släppas till ett ännu rimligare pris. När vi vet mer kommer du också att göra det.

Förbeställ information

Förutsatt att vår guesstimate från september / oktober 2021 är korrekt kommer Pixel 6 att finnas tillgänglig för förbeställningar samma månad, troligen samma dag som telefonen officiellt tillkännages. Som jämförelse är detta det bästa alternativet eftersom Pixel 5 var förbeställd i september 2020. Den telefonen skickades till amerikanska kunder nästa månad; vi kan se samma tidslinje med 2021 Pixel.

Pixel 6-funktioner

De flesta funktioner håller fast vid en ny Pixel-telefon, och om läckorna är riktiga ser vi några av dem med Pixel 6. Från de få få förmodade skärmdumpar vi har hittat, här är några av funktionerna i den här nya telefonen. från Google:

  • NFC
  • I närheten Dela
  • Android Beam
  • Chromebook-länk
  • Två SIM-kortplatser

Pixel 6 specifikationer och hårdvara

Riktiga foton som tagits av Pixel 6 och Pixel 6 Pro har översatts till renderingar som du kan lära dig mer om i den här videon från läckaren Jon Prosser. Denna design bekräftas också genom fallläckor.

Som du kan se finns det ett brett hölje för bakåtvända kameror (två på den vanliga versionen och tre på Pro-modellen) som skapar en betydande bump. På den noten avslöjar en läcka nyligen att vi kommer att se en ny kamerasensor i år, en förändring som inte har setts även de senaste åren av Pixel-utgåvor. En 50MP huvudkamera med 5x optisk zoom förväntas på Pro-modellen.

Pixel 6 Pro renderas

Pixel 6 Pro renderas.

Det är för tidigt för alltför många andra detaljer angående de nya Pixel-specifikationerna, men vi har hittat ett par skärmdumpar som påstår sig vara telefonens inställningar. Du kan se här att modellen säger att den är av en enhet som heter Google Pixel XE som kör Android 11 med en 8-kärnig CPU och två SIM-kortplatser:

Ett tips från Slashleaks visar anslutningsinställningar (NFC, Cast, Bluetooth, etc.). Något annat att notera från dessa tidiga foton är att kameralinsen är i mitten istället för hörnet som andra pixlar. Denna design matchar det senaste antagandet om kameran från renderingen ovan och från 9to5Google APK-nedbrytning.

Bild på Pixel XE-kameralinsen i mitten av överkanten

Rykten om en XL-version cirkulerade också vid ett tillfälle, men från Prosser-videon ovan är det nu klart att vi tittar på en Pro-modell istället. Dessa XL-rykten kom från en inifrån titta på Android 12 Developer Preview som också föreslog större menyer på skärmen, en fingeravtryckssensor på skärmen och ansiktslåsning. En färsk rapport från 9to5Google säger att Pixel 6 kommer att drivas av Googles eget chip. Det kan också stödja anslutning för ultrabredband.

Leaker Max Weinbach har avslöjat att Pixel 6 Pro kommer att ha ett 5000 mAh batteri, mmWave 5G och en 6,67-tums AMOLED-skärm, medan den icke-Pro-versionen kommer att innehålla ett 4500 mAh batteri och en 6,4-tums skärm.