Skip to content

Google Pixelbook: Vad du behöver veta om den här Chromebook

1 de juli de 2021
GooglePixelbook 5a57af887bb2830037530896

Google Pixelbook är en högpresterande Chromebook som Google släppte 2017. Dess snygga design, mångsidighet och kraft lanserade Pixelbooks i samma samtal som avancerade Windows- och Mac-bärbara datorer. Här är en titt på Google Pixelbooks funktioner, specifikationer och prissättning. Google släppte Pixelbook Pro i slutet av 2019, med sikte på ett billigare, lättare och mer bärbart alternativ till dess flaggskepp Pixelbook.

 

Google Pixelbook Design

Pixelbook har avancerad hårdvara och en förstklassig design som innehåller ett aluminiumchassi tillsammans med Corning Gorilla Glass-detaljer. Pixelbook erbjuder flera konfigurationer för val av processor, minne och lagring. Med en tjocklek på 0,3 tum (10,3 mm) när den är stängd är Pixelbook slående och konkurrerar med en 13-tums MacBook Pro. Pixelbook har 360-graders flexibla gångjärn, vilket ger den en hybrid-konvertibel design som liknar Microsoft Surface eller Asus Chromebook Flip. Denna design låter tangentbordet vika mot baksidan av skärmen för att använda en Pixelbook som en bärbar dator, surfplatta eller uppskjuten skärm. Pixelbook-batteriet ger upp till 10 timmars användningstid, men verkliga resultat kan variera. Batteriet är utformat för snabb laddning, vilket ger två timmars batteritid efter 15 minuters laddning.

 

Specifikationer för Google Pixelbook

Här är en lista över Pixelbooks tekniska specifikationer:

Tillverkare Google
Visa 12,3 tum Quad HD LCD-pekskärm, upplösning 2400×1600 @ 235 PPI
Processor 7: e generationens Intel Core i5- eller i7-processor
Minne 8 GB eller 16 GB RAM
Lagring 128 GB, 256 GB eller 512 GB SSD
Trådlös Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, 2×2 MIMO, dubbelband (2,4 GHz, 5 GHz), Bluetooth 4,2
Kamera 720p @ 60 fps
Vikt 1,1 kg
OS Chrome OS
Utgivningsdatum Oktober 2017

 

Google Pixelbooks Chrome OS

En viktig aspekt som skiljer Pixelbook från tidigare Chromebook-modeller är att operativsystemet inte längre bara är inriktat på Wi-Fi och molnanslutning. Det uppdaterade Chrome OS erbjuder fristående funktioner så att du kan multitask och ladda ner medieinnehåll för offlineuppspelning. Pixelbook innehåller också fullt stöd för Android-appar och Google Play-butiken. Tidigare Chromebooks var begränsade till endast webbläsarbaserade versioner av utvalda Android-appar och appar som utformats speciellt för Chrome.

 

Anmärkningsvärda Pixelbook-funktioner

Pixelbook innehåller några unika och anmärkningsvärda funktioner.

Google Assistant

Pixelbook är den första bärbara datorn med inbyggd Google Assistant. Interagera med Google Assistant via en särskild tangentbordstangent, röstaktivering (säg ”OK Google” för att Pixelbooks mikrofoner ska plocka upp) eller genom att trycka på Google Assistent-knappen på Google Pixelbook Pen. Google Assistant kan starta appar, skicka e-post, hantera kalenderobjekt, ställa in påminnelser, skapa anteckningar och styra media. Det ger också relevant information om foton, text eller händelser.

Google Pixelbook Pen

Pixelbook erbjuder aktivt stylusstöd för Google Pixelbook Pen (säljs separat). Skapat som ett gemensamt partnerskap mellan Google och Wacom, ger Pixelbook Pen en praktiskt taget fördröjningsfri skrivupplevelse med lutningsstöd och tryckkänslighet (med utvalda appar). Skapa och spara handskrivna anteckningar och mönster eller skisser med naturlig precision, även från en låst skärm. Pixelbook Pen fungerar också som ett förstoringsglas eller en laserpekare för presentationer.

Omedelbar internetdelning

Pixelbook har direktdelning med Pixel-telefoner. Om trådlöst internet inte är tillgängligt för den bärbara datorn, gör omedelbar internetdelning att den sömlöst kan anslutas till en Pixel-telefon för att dela mobil 3G / 4G-data.

Snabbladdat batteri

Med den medföljande USB-C 45 W-adaptern (som också fungerar med Pixel-telefoner) kan Pixelbook få upp till två timmars användningstid med endast 15 minuters laddning eller upp till 7,5 timmar med 60 minuters laddning.

Bakgrundsbelyst tangentbord

Om du arbetar i svagt ljus gör Pixelbooks bakgrundsbelysta knappar det lättare att skriva.

Hårdvarusäkerhetsmodul

Även om det är perfekt för företagskunder och företagskunder, kan vardagliga användare uppskatta det extra skyddslager som skyddar personliga och känsliga uppgifter.

Styrplatta i glas

Pixelbook-styrplattan har en jämn, lyhörd glasyta som erbjuder kant-till-kant-funktion. Styrplattan har också genvägar för fingrar för att se alla öppna fönster, öppna länkar i en ny flik eller snabbt ändra flikar.

 

Pixelbook-priser

Pixelbook med en Intel Core i5-processor, 8 GB RAM och en 128 GB SSD säljs för $ 999. Samma modell med 256 GB SSD kostar 1199 USD. En Pixelbook med en Intel Core i7-processor, 16 GB RAM och en 512 GB NVME SSD kostar 1649 USD.