Skip to content

Googles fjärrarbetsplan är inte så stor en affär

1 de juli de 2021
GettyImages 474984752 2fe8c23be1a1494e9abf1cad3c8cc589

Viktiga takeaways

  • Googles 200 000 heltids- och kontraktsanställda kommer att fortsätta arbeta på distans fram till minst juli 2021.
  • Många teknologiföretag har hittills arbetat hemifrån som gynnsamma för produktivitet och välmående för anställda.
  • Medan vissa kanske ser till Google för ledarskap här, tar många sina egna beslut för att försena återgången till ”normalt”.

Google planerar att behålla alla sina 200 000 heltids- och kontraktsanställda på distans till minst juli 2021, enligt en rapport från Wall Street Journal. Det finns en växande trend bland teknikföretag att hålla anställda arbetande hemifrån på grund av Coronavirus-pandemin. Google ringde dock samtalet relativt sent. Facebook, Twitter och Square meddelade alla tidigare liknande planer. Faktum är att Twitter och Square planerar att sådant arbete hemifrån ska fortsätta på obestämd tid. Ändå är Google typ av en stor sak och björnar tittar på.

Sundar Pichai, VD för Googles moderbolag, Alphabet, fattade beslutet nyligen efter ett möte med företagsledare. Enligt Gränsen, Skickade Pichai ett e-postmeddelande till alla anställda förra veckan med planen. Han sa att företaget ville ”ge anställda möjlighet att planera framåt … utvidga vårt globala frivilliga arbete hemifrån till 30 juni 2021 för roller som inte behöver vara på kontoret.” Det är en mer konkret plan än Google ursprungligen hade, som skulle ha öppnat några kontor i början av juli i år samtidigt som arbetstagarna också har möjlighet att stanna hemma.

Ser till Google

Google ligger lite efter jämfört med några av sina största rivaler med ett sådant tillkännagivande, och även om det möjligen skulle kunna sätta tonen för andra företag att ta liknande steg, är det förmodligen inte en så stor faktor i andra företags beslutsfattande. Företag i alla storlekar är ofta oroliga över att produktivitetsnivån sjunker om deras anställda stannar hemma. I verkligheten kan fjärrarbete vara ett lyft för både anställdas och affärsresultaten. ”Att veta att vi kan arbeta distribuerat öppnar definitivt fler sätt att arbeta för oss.” –Peter Willington, Auroch Digital En nyligen genomförd undersökning av molnkommunikationsplattformen Twilio visade att COVID-19 effektivt är ”decenniets digitala accelerator”, vilket tvingar företag att påskynda sin strategi för digital kommunikation med i genomsnitt sex år i ett försök att stanna kvar livskraftig under pandemin. ”Under de senaste månaderna har vi sett årslånga färdplaner för digital transformation komprimeras till dagar och veckor för att anpassa sig till det nya normala som ett resultat av COVID-19”, säger Chief Customer Officer Glenn Weinstein i rapporten.

Vem arbetar redan hemifrån?

Det är lätt att anta att endast multinationella företag med betydande infrastruktur på plats kan anta att arbeta hemifrån. Det finns dock fördelar för mindre teknikbaserade företag, som redan har alla verktyg för att underlätta hemarbete. UK-baserade spelutvecklare Auroch Digital, till exempel, har funnit att det är ganska smidigt att hålla arbetarna hemma. Företaget förklarade i ett e-postmeddelande att det inte har ”sett ett dopp i kvaliteten på utvecklingen” och har fortsatt att skriva avtal med förläggare. ”[Our] Produktionsprocessen har inte förändrats så mycket från att bli låst – vi har haft ganska bra verktyg och processer ett tag nu, och att vi tvingas arbeta så här har fått oss att överväga hur vi kan anpassa oss till arbetet i framtiden. Vi planerar att återvända personligen till studion någon gång när det är säkert att göra det, men att veta att vi kan arbeta distribuerat öppnar definitivt fler sätt att arbeta för oss, säger Peter Willington, kreativ producent på fast.

Det verkar vara en växande trend hos många andra företag runt om i världen, både stora och små. Medan rubrikerna är fulla av de namn vi alla känner till och använder regelbundet, har många andra småföretag kommit fram för att säga att de också följer liknande initiativ. Det är inte bara på grund av säkerhetsaspekten, med vissa företag som uppskattar att det helt enkelt är bekvämare för många arbetare och potentiellt billigare att arbeta på distans än att oroa sig för kontor. Observera att detta inte har något att göra med Google, men allt att göra med normalt affärstänkande under en pandemi.

Attityder förändras

I flera år har drömmen om fjärrarbete ofta främjats varje gång relevanta tekniska framsteg, men det är först nyligen som det har kommit till en sådan massacceptans. Det är våra nya säkerhetsåtgärder som visar hur arbete hemifrån kan vara lika produktivt (eller mer) än någonsin. Är fjärrarbete en tillfällig åtgärd under COVID-19-pandemin eller kommer det att leda till permanent förändrade attityder? Just nu, bland en sådan snabbt föränderlig situation, är det svårt att säga säkert, men det är tydligt att fjärrarbete erbjuder många fördelar och det är uppfriskande att se stora företag som Google dra nytta av det. Google är förmodligen inte det första företaget som förbinder sig att arbeta hemifrån på lång sikt. I själva verket är det inte ens något som mindre företag uppmärksammar för att hålla arbetarna hemma. Ändå, om din egen arbetsgivare inte vill låta dig stanna hemma, kan du alltid säga: ”Jo, Google gjorde det!”