Skip to content

Här är de digitala verktygskampanjer som används under COVID

8 de juli de 2021
GettyImages 1265671866 49fab04acbe0468c95fe35990cb08f35

Viktiga takeaways

  • Politiska arrangörer använder appar för att nå ut till potentiella väljare under ett valår som präglas av en världsomspännande pandemi.
  • Att dela meddelanden med vänner och familj är ett stort fokus.
  • Dataskydd är fortfarande ett centralt problem vid utformning av politiska appar.

I och med att Coronavirus-pandemin fortsätter under ett valår spelar teknologin en växande roll för att ansluta arrangörerna med väljarna inför det amerikanska presidentvalet den 3 november. Fortsatta försiktighetsåtgärder för social distansering har inte bara föranlett amerikaner att begära frånfrågade omröstningar i rekordantal, utan har också påverkat politiska organiseringsstrategier. Medan Trump-kampanjer fortfarande knackar på dörrar i år tar demokraterna den organisationen online och via telefon, Politico rapporterade i augusti. Båda partierna använder appar och webbplatser för att uppmuntra anhängare att nå ut till andra före valet.

Organisera online

Med online-organiseringsverktyg kan resultaten av politiska samtal med familj eller vänner bli värdefulla data. Progressiva arrangörer vänder sig till stor del till onlineplattformar istället för att knacka på dörrar i år, till exempel The Tuesday Company’s Team-app. Appen tillåter en person att gå med i en sak, ansluter dem till arrangörer och identifierar vilka personer i deras sociala nätverk som de kan kontakta med meddelanden om kampanjen.

Team utvecklades ursprungligen före pandemin, men har bara sett dess användningsfall förstärkas sedan. Appen fokuserar till stor del på en strategi som kallas relationsorganisation, vilket innebär att skicka meddelanden till vänner och familj om orsaker eller kandidater som ligger nära hjärtat. Kampanjvolontärer kan använda appen för att skicka direktmeddelanden och e-post till sina kontakter och sedan följa upp med arrangörerna om hur konversationerna gick. Democratic Congressional Campaign Committee, fackföreningar och ideella organisationer är bland de organisationer som har använt plattformen. ”Vi byggde inte Team för en kris, men det är det enda sättet att göra den typ av organisering som måste ske under ett år som detta”, sade tisdagens företags grundare och Chief Strategy Officer Shola Farber Lifewire i en telefonintervju. Volontärer i alla stater använder plattformen, säger hon.

Arbetare på lokal vallokal som hjälper väljare. De bär alla skyddande ansiktsmasker.

The Tuesday Company förvärvade också en app som heter VoteWithMe 2019, som gör det möjligt för smarttelefonanvändare att snabbt få tillgång till deras kontakter offentliga väljarhistorik och skicka dem påminnelser att rösta. Även om det är mer begränsat än Team kan VoteWithMe vara ett praktiskt verktyg för uppsökande under presidentvalet för dem som inte nödvändigtvis vill gå med i en fullständig kampanj. I alla fall, Glamour rapporterade nyligen att appen i vissa fall kan visa ofullständig eller felaktig information.

Kandidatappar

Amerikanerna har också möjlighet att registrera sig för presidentkandidaternas officiella appar, som båda uppmuntrar användare att få kontakt med människor de känner på olika sätt. Ett viktigt inslag i Joe Bidens Vote Joe-app är möjligheten att skicka meddelanden till vänner och familj med kampanjinformation genom att synkronisera kontakter, förutom andra aktiviteter som att hitta volontärmöjligheter och dela innehåll i sociala medier. Donald Trumps app, å andra sidan, förvandlar anslutning till vänner till ett spel. Användare som slutför aktiviteter som att dela appen kan få poäng att lösa in för varor och också använda den för att titta på videor och hålla koll på kampanjnyheterna.

Medan båda kandidatapparna har gett upphov till oro för datasekretess, samlar Trump-appen enorma mängder väljardata, enligt en nyligen New York-bo artikel. I en studie publicerad av MIT Technology Review, University of Texas i Austin, propagandaforskare Jacob Gursky och Samuel Woolley, fann att Trumps app har ”en mycket längre lista över åtkomstbegäranden” för vissa typer av data än Bidens. Nyligen visade sig Bidens app nyligen ha ett fel som, som TechCrunch förklarade, ”tillät någon att slå upp känslig väljarinformation om miljoner amerikaner.” Kampanjen har sagt att det har löst problemet, vilket påpekades av bloggen App Analyst.

Signerad, förseglad, levererad

Naturligtvis är inte all organisering digital. Ideell Vote Forward använder teknik för att uppnå ett högt, mindre tekniskt mål i år: Övertyga volontärer att skicka 10 miljoner brev som uppmuntrar amerikaner att rösta före presidentvalet. Projektet, skapat av Scott Forman, kombinerar det lågteknologiska tidsfördrivet med brevskrivning med datavetenskap.

Volontärer registrerar sig för projektet med sina e-post- eller sociala mediekonton och bestämmer sedan vilken stat de vill skicka brev till. De kan välja att ”adoptera” antingen fem eller 20 osannolika väljare, som får ett brev som uppmanar dem att rösta. Brevet är baserat på en mall med standardspråk, men avsändaren personifierar den med ett kort meddelande om varför de röstar. Projektet avskräcker avsändare från att nämna en viss kandidat i sina brev för att göra meddelandena mer effektiva och använder till stor del offentligt tillgängliga väljardata för att välja mottagare.

Rösta Forwards uppmaning att skicka brev till väljare

Det mesta av Vote Forwards arbete är icke-partiskt, berättade Forman Lifewire i ett Zoom-möte. ”Målet är att öka valdeltagandet bland medlemmar i historiskt underrepresenterade delar av väljarna – färgade människor, unga människor och människor som har utsatts för olika typer av väljarundertryckning – det är kärnan i vårt arbete.” Projektets strategi baseras på randomiserade kontrollerade prövningar utförda i Alabama, Ohio och Pennsylvania mellan 2017 och 2019. ”Vi kan öka valdeltagandet med var som helst från en till flera procentenheter jämfört med en randomiserad kontrollgrupp bara genom att skicka dem en anteckning i e-post, ”sa Forman. Undersökningen visar att breven är mest effektiva när de skickas så nära valdatumet som möjligt; avsändarna kommer snart att få besked om exakt när de ska skicka dem i posten.