Skip to content

Hitta AOL Mail IMAP-inställningar

16 de juli de 2021

Gå till din AOL Mail och svara på den i vilken kompatibel e-postklient eller app som helst genom att ange specifik information om AOL Mail och ditt konto. Mata in AOL Mail IMAP-serverinställningar för att komma åt AOL Mail-meddelanden och mappar i Outlook, Mac Mail, Windows 10 Mail, Thunderbird, Incredimail eller i en e-postapp för en kompatibel leverantör.

Personens händer som skriver på en bärbar dator.

I vissa fall kan du inte behöva ange IMAP-inställningarna när du skapar ett AOL Mail-konto i en annan mobilapp. När du till exempel lägger till ett AOL Mail-konto i iPhone Mail-appen, gå till Lösenord och konton avsnitt i iPhones inställningar och välj AOL. Telefonen är förkonfigurerad för att innehålla IMAP-inställningarna förutom ditt användarnamn och lösenord.

 

AOL Mail IMAP-inställningar

När du ställer in ditt AOL-konto i en annan e-postleverantör eller app anger du specifik information som ger den andra leverantören åtkomst till din AOL-e-post. Ange dessa IMAP-inställningar för att ta emot AOL Mail:

AOL Mail IMAP-serveradress imap.aol.com
AOL Mail IMAP-användarnamn Din fullständiga e-postadress för AOL Mail. För AOL-e-post är detta ditt AOL-skärmnamn plus @ aol.com, till exempel [email protected]
AOL Mail IMAP-lösenord Ditt AOL Mail-lösenord
AOL Mail IMAP-port 993
AOL Mail IMAP TLS / SSL krävs Ja

 

AOL SMTP-inställningar

För att svara på eller skicka nytt e-postmeddelande från ditt AOL Mail-konto, ange dessa SMTP-inställningar i fälten som anges under kontoinställningen för att skicka utgående e-post till ditt AOL Mail-konto från valfritt e-postprogram:

SMTP-utgående serveradress smtp.aol.com
SMTP-port 465
SMTP-säkerhet TLS / SSL
SMTP-användarnamn Din fullständiga e-postadress för AOL Mail, till exempel [email protected] (eller @ love.com, @ games.com eller @ verizon.net)
SMTP-lösenord Din AOL Mail
Lösenord som du använder för att logga in på AOL Mail

 

Funktioner som inte är tillgängliga från andra e-postapplikationer

När du öppnar AOL Mail från ett annat e-postprogram kan du skicka och ta emot e-post och du har tillgång till dina AOL-mappar. Dessa funktioner är dock inte tillgängliga:

  • Meddelandestatus: Du kan inte hämta oöppnat mail från AOL-användare och du kan inte kontrollera status för ett skickat meddelande som du kan från AOL Mail-gränssnittet.
  • Skräppost: Du kan inte komma åt knappen Rapportera skräppost. För att rapportera ett e-postmeddelande som skräppost, flytta det till skräppostmappen eller skräppostmappen för e-postklienten.
  • Borttagen e-post: Vissa e-postprogram visar inte borttagen e-post. Vissa visar borttagna e-postmeddelanden i den ursprungliga mappen men markerar meddelandet för borttagning.

 

Varför IMAP?

AOL rekommenderar att du använder IMAP-inställningarna i en e-postklient istället för POP3, även om båda protokollen stöds. IMAP synkroniserar tjänsten med ditt AOL Mail-konto. Oavsett vad du gör med ett meddelande på e-posttjänsten eller appen dyker upp i AOL Mail-gränssnittet på AOL. POP-protokoll synkroniserar inte e-poståtgärder. POP-protokoll laddar ner en kopia av e-postmeddelandet från AOL. Om du tar bort e-postmeddelandet på ett ställe raderas det inte på det andra stället.