Skip to content

Hitta meddelanden snabbare i Apple Mail med smarta brevlådor

15 de augusti de 2021
SmartMailboxFlagged 585da2a25f9b586e0240a0d6 8354fe65f9554ab8b62f8226e7bcb8ec

Om du har en stor samling meddelanden i Apples Mail -app kanske du har märkt att sökfunktionen kan vara långsam och frustrerande. Mail innehåller ett dynamiskt söksystem som kallas smarta brevlådor som kan påskynda saker och hjälpa till att organisera dina e -postmeddelanden. Normal sökning tenderar att ta upp så många matchningar att det i sig är skrämmande att försöka bläddra igenom listan. När du försöker lägga till sökfilter för att begränsa saker, kan resultaten vara mindre användbara, antingen visas inga matchningar eller ingen verklig förändring från innan filtret tillämpades.

Smarta brevlådor

Du kan använda Mail’s Smart Mailboxes -funktion för att snabbt hitta meddelanden, baserat på vilka kriterier du än väljer. Till exempel kanske du vill hitta alla e -postmeddelanden från en viss individ, alla meddelanden relaterade till ett arbetsprojekt eller en av mina favoriter, en smart brevlåda som visar dig alla meddelanden som jag har flaggat den här veckan. Denna typ av Smart Mailbox låter dig hitta alla meddelanden som behöver din uppmärksamhet. På grund av den smarta postlådans dynamiska karaktär när du väl har svarat på meddelandet och rensat flaggan visas de inte längre i den här smarta brevlådan. En smart brevlåda visar alla meddelanden som uppfyller de kriterier du anger, även om de lagras i olika brevlådor. En smart brevlåda kommer också att dynamiskt uppdatera sig själv när du får nya meddelanden som matchar dess kriterier. Den dynamiska uppdateringen är en av de viktigaste orsakerna till att du använder smarta brevlådor. En enkel blick in i en smart brevlåda avslöjar vanligtvis det meddelande du letar efter, utan mycket ansträngning från din sida. Allt du gör mot ett meddelande i en smart brevlåda återspeglas i meddelandets egen brevlåda. Om du till exempel tar bort ett meddelande i en smart brevlåda som är lagrad i en Work Projects -brevlåda, kommer meddelandet också att tas bort från Work Projects -brevlådan. (Om du tar bort själva Smart Mailbox påverkas inte originalversionerna av e -postmeddelandet.) Smarta Mailboxar lagras i Mail -sidofältet under en Smart Mailbox -rubrik. (Om du inte har skapat några smarta brevlådor ännu ser du inte detta rubrik.)

Skapa en smart brevlåda

Så här skapar du en smart brevlåda:

  1. På menyn Mailbox väljer du Ny smart brevlåda. I äldre versioner klickar du på plustecken (+) i det nedre vänstra hörnet av e-postfönstret och välj sedan Ny smart brevlåda på snabbmenyn.

  2. I Smart brevlådanamn fält, ange ett beskrivande namn för brevlådan, till exempel ”Fältprojekt”, ”Inkorg flaggad”, ”Olästa meddelanden”, ”Bilagor” eller ”E -post från farbror Harry”.

  3. Använd listrutorna för att välja lämpliga kriterier. Sök meddelanden som matchar alla eller alla kriterier du anger. Klicka på plustecken (+) för att lägga till fler sorteringskriterier. Kriterierna kan inkludera meddelanden i papperskorgen och meddelanden i din skickade brevlåda.

  4. Klick OK när du är klar. Den nya smarta brevlådan kommer omedelbart att gå ut och hitta alla meddelanden som matchar dess kriterier. Detta kan ta några minuter, särskilt om du bara har angett ett eller två sökkriterier. Glöm inte att allt du gör med ett meddelande i en smart brevlåda påverkar originalversionen av meddelandet, så var försiktig så att du inte tar bort ett meddelande i en smart brevlåda om du inte vill ta bort det.

Redigera smarta brevlådor

Du kanske märker när du har skapat en smart brevlåda att dess innehåll inte är exakt vad du förväntade dig. Normalt ligger problemet i hur du ställer in kriterierna för Smart Mailbox. Du behöver inte ta bort Smart Mailbox och börja om för att åtgärda problemet. istället redigerar du de befintliga smarta brevlådorna du skapar:

  1. Högerklicka på Smart brevlåda i sidofältet och välj Redigera smart brevlåda från popup-menyn.

  2. Detta visar skapandet av Smart Mailbox. Redigera innehållet hur du vill. Lägg till kriterier eller ändra de befintliga parametrarna för att bättre uppfylla dina mål för Smart Mailbox.

  3. När du är klar väljer du OK.

Organisera dina smarta brevlådor

Om du skapar mer än några smarta brevlådor kanske du vill organisera dem i mappar. Välj Ny Smart Mailbox -mapp från menyn Mailbox, ge mappen ett namn, till exempel Work, Home eller Projects, och klicka på OK. Klicka och dra smarta brevlådor till rätt mapp.