Skip to content

Hur 5G kan göra körningen säkrare

15 de juni de 2021
GettyImages 1083077280 39a2523f23f04ddbb9d10429816d8e43

Viktiga takeaways

  • Honda och Verizon samarbetar för att ta reda på hur man använder 5G i fordon.
  • Experter säger att 5G gör det möjligt för bilar att prata med varandra och förbättra fotgängarnas enheter, vilket gör det säkrare för alla.
  • Men mer data i bilar innebär fler risker som cybersäkerhet och datasäkerhetsfrågor.

Honda och Verizon arbetar med att ta reda på hur man använder 5G i framtida fordon, och experter säger att det skulle göra körningen mycket säkrare. Det finns redan säkerhetsfunktioner i vissa fordon som bakre trafikvarningar, kollisionsvarningar och automatisk nödbromsning, men Honda och Verizon vill främja dessa funktioner i bilar som använder 5G-anslutning. Medan deras arbete är i ett tidigt skede hoppas företagen att om 5G någonsin implementeras i fordon skulle det ge större säkerhet för alla på vägen. ”Om projektet så småningom kommer att realiseras kommer 5G och mobil edge computing att förbättra samordningen av självkörande bilar avsevärt och maximera deras trafiksäkerhet”, skrev Ivan Kot, en lösningskonsult på Itransition, till Lifewire i ett mejl.

Säkrare körning

Även om detta inte är första gången Honda undersöker tanken på att använda 5G i fordon, kan den preliminära undersökningen som biltillverkaren nu gör vara mycket bra för förare på vägen. Faheem Gill, VD och grundare av Keemut, sa att Honda använde cellulär fordon-till-fordon-kommunikation (V2V) med sin SAFE SWARM-demo 2019.

”Denna teknik använde något som kallades DSRC (Dedicated Short Range Communication), som var på 5,9 GHz-spektrumet”, skrev Gill till Lifewire i ett e-postmeddelande. ”Nu kommer Honda (och bilindustrin som helhet) att titta på 5G för den låga latensen för att få bilar att kommunicera med varandra.” Honda och Verizon sa att de planerar att vidareutveckla detta SAFE SWARM-projekt med 5G för att minska behovet av artificiell intelligens i fordon. I en idealisk värld skulle tekniken göra det möjligt för bilar att kommunicera med varandra snabbare. ”Tekniken gör det möjligt för bilar att prata med varandra och väginfrastrukturen, fotgängares enheter och till och med smarta byggnader, och med hjälp av inbyggda datorer kalibrerar deras kurs baserat på denna information”, sa Kot.

Företagen säger att tekniken potentiellt kan bidra till att öka säkerheten vid övergångsställen och varna förare om att närma sig utryckningsfordon, liksom fordon som kör rött ljus vid en korsning. ”Du har samma problem som du har pratat om ett tag: cybersäkerhet, dataskydd, konkurrens.” Forskningen kommer att bidra till att utveckla autonoma fordon och fordonsparker som kan dra nytta av införandet av 5G. ”En allt större betydelse att tänka på är kommuner som kör tusentals bussar eller kabelföretag som driver tusentals lastbilar”, säger Peter Cassat, en partner på Culhane Meadows med en bakgrund inom bilindustrin, till Lifewire via telefon. ”5G hjälper förare att få de mest effektiva rutterna – det finns många möjligheter där.”

Vägstötar framåt

Med ökad data kommer ökade risker för förare, säger experter. ”Du har samma problem som du har pratat om ett tag: cybersäkerhet, dataskydd, konkurrens,” sa Cassat. ”Dessa typer av frågor blir bara mer intensiva när du pratar om dataens rikedom.” Det finns redan mycket data i ditt fordon. Enligt Statista kan moderna bilar generera upp till 25 gigabyte data per timme och mäta saker som prestanda, plats, körbeteende och fysiska parametrar, ofta flera gånger per sekund.

En förarsikt inuti ett kort som tittar på en digital instrumentbräda på vindrutan.

För att autonoma fordon verkligen ska vara säkra och pålitliga behöver biltillverkare tillgång till data – allt från vägarna du kör vidare till dina körvanor. Cassat tillade att konsumenterna kanske tror att de har kontroll över all den informationen, men så är inte fallet. ”Ägarskap är en lös term och en som inte nödvändigtvis är användbar när du pratar om dataskydd”, sa han. ”Tillverkarna kontrollerar dessa data.” Enligt Consumer Reports säljer tillverkare som BMW, General Motors, Nissan, Tesla och Toyota fordon med dataanslutningar för att samla ett detaljerat porträtt av både bilen och föraren. Som med våra smartphones eller sociala medier måste vi snart oroa oss för att bilar blir hackade och riskerna förknippade med det, sa Cassatt istället för att bara njuta av resan.