Skip to content

Hur Amazon Kindle vinner över iPad Air

21 de juni de 2021
GettyImages 117845409 836cfa7c69e148a59e0feae1f247d604

Viktiga takeaways

  • IPad Air 2020 erbjuder en härlig skärm och snabb processor, men Amazons Kindle vinner ut för läsning.
  • Kindle är en övning i minimalism; det gör en sak och gör det bra.
  • Kindle Oasis har en 7-tums skärm med 300 PPI; den är tillräckligt stor för att visa text för läsning utan att vara för stor för att hålla i ena handen.

Av alla mått slår specifikationerna för min iPad Air 2020 den ynkliga processorn och visas på Amazons bästa Kindle Oasis, men det är den e-läsare jag vänder mig till för mest läsning. Skärmteknologier har avancerat till den punkt där surfplattor är enastående enheter för de flesta ändamål. IPad är en tydlig vinnare för att titta på filmer eller surfa på webben. Men en maskin för engångsbruk vinner fortfarande ut när du vill koncentrera dig. Jag har en Kindle-app på iPad och jag har provat att läsa böcker om den, men den fungerar aldrig. När jag använder iPad utsätts jag ständigt för distraktioner som e-postmeddelanden och behovet av att kontrollera nyheter. Kindle är däremot en ”oas” av lugn i en teknisk värld som konkurrerar om min uppmärksamhet. ”Jag har ägt både Kindle Oasis och iPad Air 2020 i ungefär sex månader och sätter dem i ansiktet, jag kan inte låta bli att känna att Kindle är den bättre enheten.”

Kindle vs. iPad

Flaggskeppet Kindle Oasis jag äger erbjuder små men betydande förbättringar jämfört med tidigare modeller. Jag har ägt både Kindle Oasis och iPad Air 2020 i ungefär sex månader och sätter dem i ansiktet, jag kan inte låta bli att känna att Kindle är den bättre enheten.

Kindle har fördelen eftersom den har till uppgift att bara göra ett jobb. Det är i stort sett bara lämpligt för att läsa böcker från Amazons stora samling. Det finns en primitiv webbläsare, men det är bara angeläget om att återuppleva de mörka och långsamma dagarna 1993 och Netscape Navigator. Trots, eller kanske på grund av dess begränsningar, fungerar Kindle på ett enda sätt. Kindle Oasis har en 7-tums skärm, som är större än tidigare modeller och är bara tillräckligt stor för att visa en anständig mängd text utan att vara för stor för att hålla i ena handen. Skärmens 300 PPI innebär att texten visas tydligt. Skärmen har nu också ett snyggt nytt trick där bakgrundsbelysningen är justerbar för att skifta skärmskugga från vitt till bärnstensfärgat. Den justerbara bakgrundsbelysningen är nästan tillräckligt för att uppgradera din Kindle av sig själv. Det gör läsning för långa sträckor till en mycket trevligare upplevelse, och den varmare färgen blir lättare för ögonen.

En Amazon Kindle Oasis som lägger på en bordsskiva.

På vissa sätt har Kindle inte förändrats mycket från sin första inkarnation 2007. Skärmen var primitiv då och den sitter fortfarande fast i en era av gråskala. Processorn är snabbare nu, men jag ägde den första modellen, och det var bara bra för 14 år sedan. Kindle är nu vattentät, men jag känner ingen som läser i badkaret.

iPad gör allt

Däremot känns iPad Air 2020 som ett stort steg utöver den första modellen som släpptes 2010. Den första iPad var trög, och till och med att titta på film var ibland en frustrerande upplevelse. Den senaste skörden av iPads har också utökat sina funktioner till en punkt där de har blivit lika kapabla som fullfjädrade bärbara datorer när de är utrustade med Apples Magic Keyboard för iPad. Det häpnadsväckande antalet saker som du nu kan göra med en iPad, allt från att redigera filmer till att skriva en roman, gör denna surfplatta till den bästa på marknaden. Som e-läsare faller dock iPad kort.

En hand som håller iPad Air 4 för att visa storlek.

Den otroligt skarpa och ljusa 11-tums skärmen som är iPadens stolthet och glädje försämrar läsupplevelsen. Den här underbara skärmen får mig att tänka på bilder och ber om att bli rörd i stället för att låta mig koncentrera mig på texten på sidan. Från ett rent värderingsförslag verkar Kindle löjligt för dyrt. En 32-gigabyte Oasis utan annonser kostar $ 299,99. Jag betalade mindre än dubbelt så mycket till försäljning för iPad Air 2020 med dubbelt så mycket lagring, och det är en enhet med en miljon användning jämfört med Kindle. Kindle var lätt värt kostnaden. Jag har tillbringat hundratals timmar förlorade i böcker i Oasis på ett sätt som jag aldrig kunde uppleva på iPad. Naturligtvis, när det är dags att få jobbet, vinner iPad enkelt. Jag hoppas bara att Amazon aldrig avbryter sin serie dedikerade gråskalaläsare.