Skip to content

Hur Amazon (och andra) spionerar på arbetare

22 de juni de 2021
GettyImages 1032942366 4a51349c08fc46b198ce5e25d547e4db

Viktiga takeaways

  • Ungefär 80 procent av företagen övervakar anställda på något sätt.
  • Fjärrarbete har lett till mer övervakning av arbetsgivare.
  • Två amerikanska senatorer säger att Amazon gick för långt för att kväva facklig organisation.

Amazons övervakning av anställdas fackorganiserande ansträngningar korsade en linje och drog eld från två amerikanska senatorer som krävde ett slut på vad de kallade ”oroande” och ”extremt” företagsbeteende. Brevet 16 september från senator Sherrod Brown (D-OH) och senator Ron Wyden (D-OR) till Amazon-vd Jeff Bezos om övervakning av Amazon-förare understryker en växande trend i den amerikanska industrin, där företag övervakar anställda med en invasiv nivå av spårning på sociala medier och elektroniska enheter. Michael Elkins, en arbets- och anställningsadvokat i Florida, säger att när det gäller företag inom den privata sektorn finns det en stor bredd i vad de kan göra. ”Arbetsgivare i den privata sektorn har frihet att övervaka sina anställdas konton på sociala medier och i de flesta fall (det finns några undantag för vad som kallas” samordnad aktivitet ”), vidta åtgärder mot en anställd baserat på vad som publiceras,” skrev Elkins i ett e-postmeddelande.

Amazon och NLRA

Elkins sa att Amazon kan vara tvärgående med National Labor Relations Act, som skyddar arbetstagarnas rättigheter att diskutera arbetsförhållanden och organisera. ”Eftersom Amazon påstås ha spionerat på arbetare som diskuterar arbetsförhållanden, kan de kämpa mot NLRA, som skyddar arbetstagarnas rätt att diskutera arbetsförhållanden och organisera”, säger Elkins. ”Om Amazon skapade ett verktyg för att bryta sig in i privata grupper, som talar volymer om deras kultur. Lagligt eller på annat sätt, dålig arbetsgivarkultur är ett recept på en katastrof,” tillade han.

En arbetare laddar en lastbil med paket i ett Amazon-förpackningscenter

Senatorer Brown och Wyden anser att Amazon gick för långt. ”Omfattningen av denna övervakning, hur lång tid Amazon gick för att hålla den dold för dina egna arbetare, och dess erkända syfte är extremt störande och är en indikation på hur mycket av ett hot Amazon uppfattar sina egna arbetare som”, säger senatorerna skrev.

Fjärrarbete är en katalysator

Med ungefär 88 procent av de anställda som arbetar hemifrån spionerar ett ökande antal amerikanska arbetsgivare på sina egna arbetare, enligt Brian Kropp, en VP med företagskonsult Gartner. ”Detta är den moderna arbetsplatsen nu”, säger Kropp i ett uttalande. ”Om du arbetar på ett medelstort och stort företag, är oddsen att de olika beteenden du bedriver kommer att spåras av din arbetsgivare, genereras och samlas in av någon i organisationen”, säger han. Upproret mot Amazon är emellertid inte bara att onlinejätten avlyssnar sina anställda – utan anledningen: Amazons ansträngningar att kväva facklig organisering.

En Orwellian Present

Senatorerna citerade a Vice nyheter rapportera om ett hemligt program som övervakade arbetarnas inlägg i stängda Facebook-grupper. ”Ditt företag har utnämnt det här programmet till det Orwellian-sounding Advocacy Operations Social Listening Team. Detta program tillhandahåller regelbundna uppdateringar till företagspersonal om innehållet och frekvensen av arbetarnas inlägg, inklusive identiteten på de anställda som gjorde inläggen …” senatorer skrev. ”Om Amazon skapade ett verktyg för att bryta sig in i privata grupper, talar det mycket om deras kultur.” Amazon svarade i ett uttalande. ”Vi har en mängd olika sätt att samla in förarfeedback och vi har team som arbetar varje dag för att säkerställa att vi förespråkar att förbättra förarupplevelsen, särskilt genom att höra direkt från förare.” När vi fick ett meddelande upptäckte vi en grupp inom vår leverans. team som samlade information från stängda grupper. Medan de försökte stödja förare, uppfyller inte detta tillvägagångssätt våra standarder, och de gör inte längre detta eftersom vi har andra sätt för förare att ge oss deras feedback. ”

Enligt Gartner övervakar cirka 80 procent av företagen anställda med hjälp av en rad verktyg och datakällor. Det är en ökning från 50 procent 2019 och 30 procent 2015. Electronic Frontier Foundation (EFF), en integritetsskyddsgrupp, säger att anställda borde vara mycket bekymrade. Den oberoende ideella organisationen som har arbetat för att skydda integriteten online i 30 år och publicerar ett grundläggande dokument om hur övervakning fungerar, samt en verktygsguider som innehåller instruktioner för installation av de säkraste applikationerna.

Spårningsverktyg

Gartners Kropp säger att arbetsgivare använder ett brett utbud av verktyg för att spåra anställda, inklusive att skrapa data från program som Slack och Microsoft Teams för att mäta anställdas moral; biometri där vissa företag använder webbkameror för att spåra ansiktsuttryck; mikrochips i anställdas kroppar för enklare åtkomst till säkra platser; och program som Euclid, som spårar antalet personer som deltar i företagsmöten med Wi-Fi för att övervaka dem. Företag och organisationer som är lika olika som Verizon, Allstate, Emory University och staden Denver använder ”bossware” för att övervaka sina anställda. I en social media-värld försvinner privatlivet snabbt. Det verkar som om företag ökar sina ansträngningar för att hålla koll på sina arbetare.