Skip to content

Hur andningsterapeuten Flo Tran blev en viral streaming-sensation

6 de april de 2022
ScreenShot2022 02 11at1.22.45PM 02505fa8dc964c87bedbbce2c59bfd32

Flo Tran började sin resa med att skapa innehåll på ett infall. Med ett decennium av skolgång och en karriärväg utlagd upptäckte hon att något saknades: sig själv. Nu en TikTok-sensation och Twitch-startup med över 250 000 följare (över sociala plattformar) för att backa upp henne, är den här galna komedistreamern, lämpligt namngiven Floskeee, dedikerad till att sprida lite lättsamt roligt ett troll i taget.

”Jag tror aldrig att jag har varit så lycklig förrän nyligen. Att se folk acceptera mig för den jag är utan att jag behöver låtsas eller vara något annat för att jag såg att det fungerade för andra människor”, sa hon i en telefonintervju med Lifewire. Floskeee är framför allt komisk relief i frasens mest bokstavliga bemärkelse. Hennes gemenskap av ”stek troll” sätter skämtet före allt annat. Lite vanvördnad räcker långt här, men som de flesta komedi kommer denna livliga strömmande stjärnas smittsamma personlighet från rockiga början.

Snabb fakta

  • namn: Flo Tran
  • Ålder: 29
  • Belägen: Austin, Texas
  • Random Delight: Alla i familjen! Hennes eventuella spelbesatthet hade ett osannolikt inflytande: hennes far! Varvar ofta av med en omgång Blizzards Sci-Fi-klassiker, Star Craftskulle den annars traditionella äldre Trans spelvanor smitta av sig på den digitala stjärnan.
  • Citat: ”Förberedelse möter möjligheter.”

Konstiga ambitioner

De säger att vad som händer i Vegas, stannar i Vegas. För Tran var det mer av ett mantra än en töntig slogan. Uppvuxen i ökenkullarna i soliga Las Vegas var hennes uppväxt en silo av traditionella förväntningar och dåliga influenser. Hemundervisning under stora delar av sitt liv minns hon att hon sällan lämnade sitt hem; Att studera var den högsta prioritet som hennes föräldrar gav henne och hennes äldre syster. På många sätt, erkänner hon, kvävde det hennes tillväxt eftersom hon fortfarande kämpar med att skapa kontakter i verkliga världen. Hennes enda uppskov? Videospel. TV-spel förpassades till sommaren sommartid, men den tekniskt kunniga Tran skulle hitta sätt att smyga in små ögonblick av uppror. ”Jag skulle alltid springa till videospel som min virtuella verklighet: en plats där jag bara kunde ta ett steg bort från mitt verkliga liv,” sa hon. ”[They] var min enda sociala flykt eftersom jag alltid var hemma. Jag ägnade mig mest åt spel… för vänskapen.” ”Jag skulle inte byta ut något av det mot världen.” När hon inte spelade spel hade hon näsan i böcker i hopp om att lyckas inom det medicinska området. Och det gjorde hon. Tran arbetade som andningsterapeut på heltid under förra årets hälsokris. Den erfarenheten fick henne att tänka om sitt liv, sina passioner och hur hon ville att hennes framtid skulle se ut. Hela hennes liv, sa hon, sågs det medicinska området som det enda alternativet. Till en viss grad lurade hon till och med sig själv att tro att hennes väg var av hennes eget skapande. Tills det blev hemskt. ”Jag var i frontlinjen som andningsterapeut för [the global health crisis]…det var speciellt jobbigt för oavsett vad jag gjorde kändes det som [it] var för stark,” sa hon. ”Det tog en enorm mental och känslomässig vägtull på mig. Vissa människor kan hantera den typen av stress, men jag kunde inte. Jag kände fysisk smärta när jag såg människor gå bort.”

När kroppen blev duken

I augusti 2021 bestämde hon sig för att sluta med sin lukrativa karriär, tog sedan pengarna hon tjänade och ägnade de kommande sex månaderna åt att fortsätta sin passion för att skapa innehåll. En passion som föddes för ett decennium sedan när hon hjälpte sin systers YouTube-ambitioner att blomstra, lade hon en gång på hyllan kärleken hon upptäckte. Nu, genom återupptäckt, är hon lyckligare än någonsin. ”Det var riskabelt, men det var ett kalkylerat beslut. Jag visste vilken potential jag hade och att när jag tänker på något så jobbar jag hårt [to achieve] den. Jag använde samma arbetsmoral och energi för att skapa innehåll och streaming, och nu kan jag fortsätta. Allt gick bara uppåt.” Som ofta är fallet nuförtiden var TikTok katalysatorn för hennes tillväxt. En serie virala videor fick den spirande streamern att explodera från 30 000 följare på kortvideodelningsplattformen till nästan 250 000 på mindre än två månader.

Flo Tran/Floskeee interagerar med sin chatt medan hon streamar på Twitch

Relaterbarhet är nyckeln till att låsa upp TikTok-viralitet. Med sin kultur och humor i släptåg kunde hon ta sig in på den marknaden med explosiv framgång. I denna nya streaming-era attraheras publiken till personligheter och kontakter jämfört med förr, där skickligheten regerade. Ändå, efter all denna framgång, är hennes nya karriärväg allt annat än en hemlighet för hennes föräldrar. Det är svårt att bryta gamla traditioner, men Tran är fast besluten att försöka. Att skapa sin egen väg framåt och utmärka sig i den digitala världen genom sin uppfinningsrikedom och autenticitet är sin egen belöning. ”Jag hoppas en dag att mina föräldrar också kan vara stödjande. Jag tror att det kommer att betyda mest för mig, men det är trevligt att ha en gemenskap som alltid har din rygg och vill se dig växa och lyckas”, sa hon. ”Jag skulle inte byta ut något av det mot världen.”