Skip to content

Hur Apple Watch gör människor friskare

24 de juli de 2021
running with apple watch 499421824 5b27e87a30371300365bee3c

Det ser ut som om Apple Watch kan uppmuntra vissa användare att göra hälsosamma livsstilsförändringar. En undersökning av företaget Wristly antyder att det bärbara får användarna att tänka mer på sin hälsa och få dem att göra små livsstilsförändringar för att förbättra den hälsan genom rörelse.

Hur den bärbara får dig

Den största förändringen kommer när det gäller att stå. Apple Watch är inställd för att försiktigt påminna dig när du har sittat längre än en timme, med målet att stå minst en minut i 12 separata timmar på dagen. Enligt gruppens undersökning av 1000 Apple Watch-användare sa 75% av de tillfrågade att försiktig tryckning fungerade och att de ”är överens” eller ”håller med om” att de står mer nu när de har börjat bära Apple Watch. Medan den största beteendeförändringen har kommit i form av att gå, har klockan också påverkat andra delar av användarnas hälsa. 67% av de tillfrågade hävdar också att klockan har uppmuntrat dem att gå mer, och 57% av de personer som deltog i undersökningen sa att de tränar mer sedan de köpte det bärbara. Under hela dagen uppmuntrar Apple Watch dig att slutföra tre olika aktivitetsringar. En liten blå ring representerar antalet timmar du har stått, en grön inre ring representerar varje träningsminut du har fått (med ett mål på 30 minuter) och en stor yttre ring räknar antalet kalorier du har bränt varje dag på grund av rörelse. Målet är naturligtvis att slutföra alla tre ringar varje dag. Klockan gör mjuka påminnelser om dina framsteg under hela dagen för att hålla dig på rätt spår, och när du lyckas kan du tjäna aktivitetsmärken för att fira dina framsteg.

Undersökningen säger …

Majoriteten av de tillfrågade, 89%, sa att de var nöjda med appen Aktivitet som helt enkelt spårar din rörelse hela dagen. Förutom Activity-appen har Apple Watch också en Workout-app där du kan delta i en viss typ av träning och spåra dina framsteg under den. Du kan till exempel gå på en “utomhuspromenad” med klockan och ställa in ett kalorimål innan du börjar. När du går kommer klockan att låta dig veta hur du går framåt mot ditt mål och ge dig uppdateringar om hur långt du har rest, din takt och din hjärtfrekvens under träningen. Förutom att gå, finns det en hel del andra inbyggda sporter som stöds av appen inklusive cykling inomhus, elliptisk användning och trappsteg. 75% av respondenterna svarade att de var nöjda med Workout-appen. Nyckeln till att få några fitnessfördelar från Apple Watch är att bära den konsekvent. 86% av personerna som deltog i undersökningen sa att de fortfarande bär sin klocka varje dag, något du måste göra om du vill se några långsiktiga framsteg med mål som grundläggande rörelse och stående. Förutom att mäta kunder om deras användning av klockan genomförde Wristly också en kundnöjdhetsundersökning på Apple Watch. Från den undersökningen fastställde det att hela 97% av kunderna är nöjda med det bärbara. Några av de mest nöjda kunderna är faktiskt vanliga konsumenter snarare än teknikentusiaster. Om du precis har börjat med fitness och Apple Watch har du mycket fler appar att välja på än bara Apples tränings- och aktivitetsapp. Kolla in vår sammanställning av Apple Watch-träningsappar för en titt på några av de bästa alternativen från tredje part för bärbara.