Skip to content

Hur Apple Watch Series 6 fokuserar på välbefinnande

22 de juli de 2021
Dr.SumbulDesaiAppleWatchSeries6large 4f59a2f9669842188f0752fc9665b49f

Viktiga takeaways

  • Apple Watch Series 6, som börjar på $ 399, riktar sig till hälsa och fitness.
  • Nya funktioner inkluderar blodsyreövervakning och en alltid på höjdmätare.
  • Många av Apple Watch Series 6s fitnessfunktioner finns i billigare modeller.

För fitnessfreaks som vill spåra varje sista mätvärde har den nya Apple Watch Series 6 en uppsjö av alternativ för att mäta din hälsa. Men många av dess funktioner finns också i smarta klockor till lägre priser, säger experter. Apple Watch Series 6, som börjar på $ 399, kastar diskbänken på handleden med blodsyrespårning och EKG-mätningar ovanpå den vanliga pulsmätningen och stegräkning. Det är en banbrytande blandning som tittar på framtiden för hälsoövervakning. Alla dessa funktioner kan dock vara överdrivna för vissa människor. ”Det är en snygg smartklocka som fångar ett varierat utbud av hälsodata”, säger Antti Alatalo, VD och grundare av granskningssidan Smart Watches 4 U, i en e-postintervju. ”Med detta sagt, om du inte har mycket specifika behov (dvs verkligen vill ha blodsyresensor), skulle jag inte säga att det är ett absolut måste. Om du bara vill ha en smartklocka med grundläggande inbyggda hälsofunktioner, billigare Apple Watch SE eller Series 3 räcker bara bra. ”

Känn din syremättnad

Den utmärkande funktionen i Serie 6 är den nya blodsyresensorn. Den använder sensorer på baksidan av klockan för att övervaka syremättnaden i användarens blod, vilket ”kan ge dig en ögonblicksbild av kroppens förmåga att bearbeta syre, vilket är en nyckelfaktor i prestanda”, enligt experterna på hälsovården. Träningstoppar. För idrottare som går upp eller ner i bergen, leta inte längre än den senaste Apple Watch-höjdmätaren som alltid är på för att spåra höjd i realtid. Christine Wang, grundare av The Ski Girl, säger att hon använder sin serie 6 ständigt för skidträning.

”Jag håller reda på min hjärtfrekvens och blodsyre när jag tränar med klockan och använder GPS och stoppur för att hjälpa till med min varierade träningsrutin”, sa Wang i en e-postintervju. Emellertid rapporterar hon att hon har intermittenta problem med klockans Bluetooth-anslutning. Khunshan Ahmad, medgrundare av InsideTechWorld, säger att han använder sin Apple Watch Series 6 helt för fitnessspårning. ”Jag är en engagerad motionär, så jag använder den för att spåra mina körningar och registrera hur många kalorier jag bränner på en dag”, tillade han i en e-postintervju.

Fitness + på iPhone och Apple Watch

Apple försöker skapa ett helt fitnessekosystem centrerat på sina smartklockor. Företaget introducerade nyligen en ny funktion som heter Fitness +, som kommer senare i år, som kommer att erbjuda träningspass som integreras med Apple Watch. En prenumeration på tre månader är gratis när du köper klockan, men kostar $ 10 per månad eller $ 80 per år efter det.

Dröm sött

Men hälsa är mer än bara motion. Nytt med watchOS 7, Apple har en 20-sekunders timer för handtvätt för att se till att du får bort allt COVID. Sleep tracking är en annan ny funktion som rullades ut runt tiden för Apple Watch Series 6: s lansering; det fungerar också på vissa tidigare modeller. Den integreras med den befintliga läggdagsfunktionen i iPhones klockapp (den funktionen kallas nu Sleep), så du slår på den och skapar ett schema. Alatalo säger att han använder sleep tracker-funktionen dagligen. ”Jag kan fånga sömndata för att säkerställa att jag får minst sju till åtta timmar och jämföra resultaten varje dag,” sa han. ”Uppgifterna är markerade i en lättläst grafvisning. Eftersom du behöver bära klockan under sömnen betyder det att du måste ladda klockan under dagen, så det är något att tänka på.” ”Det är en snygg smartklocka som fångar ett varierat utbud av hälsodata.”

Liknande funktioner, lägre pris

Inte alla behöver alla klockor och visselpipor på den senaste iteration av Apple Watch, dock. Den nya Apple Watch SE, som börjar på $ 279, har många av samma funktioner som Series 6, minus blodsyreövervakningen och EKG. Även den nu lite långa tanden Serie 3, som börjar på $ 199, kan göra grundläggande hälsospårning. Fitbits smartklockor har också många träningsfunktioner och kostar i allmänhet mindre. Hälsa och välbefinnande har allas tankar mer än någonsin tidigare med koronaviruskrisen. Risken för ett allvarligt fall av COVID-19 har till och med kopplats till fetma. Apple försöker helt klart tjäna in den här trenden med Series 6, men även om du spänner på den senaste Apple Watch måste du fortfarande gå ur soffan.