Skip to content

Hur AR kan hjälpa dig att hitta dina nycklar

19 de juni de 2021
GettyImages 970166424 858f4cc4fe644a379dafe62e27ea735d

Viktiga takeaways

  • Tiles kommande trackers kommer enligt uppgift att låta dig använda augmented reality för att hitta saknade föremål.
  • Företagets nya ultrabredbandsteknik ger rumslig medvetenhetskapacitet som kan göra det lättare att hitta objekt.
  • Tile-appen är bara en av ett växande antal appar som använder AR för att hjälpa till med navigering och hitta objekt.

Att hitta förlorade föremål kan bli lite enklare tack vare Tiles kommande trackers som enligt uppgift kommer att låta dig använda förstärkt verklighet för att hitta saknade föremål. De nya spårarna förbättrar Tiles tidigare Bluetooth-prylar som gör det möjligt för användare att hitta sina grejer, TechCrunch-rapporter, med hjälp av ultrabredbandsteknik (UWB) för att lättare hitta de saknade objekten. Tile-appen kommer också att använda augmented reality (AR) för att vägleda användare till platsen för det förlorade föremålet. Experter säger att AR har mycket potential för att hitta allt från nycklar till datorer. ”AR gör det möjligt att lägga över visuell information i en användares telefonkamera”, säger Nicolas Robbe, VD för utvecklingsföretaget Hoverlay, i en e-postintervju. ”Att lägga till visuella pilar i användarens synfält förenklar uppgiften att navigera till en specifik plats där objektet finns.”

Pilar pekar vägen

Tidigare kakelmodeller kan fastna på objekt och spåras av Bluetooth-signal, men den nya UWB-tekniken ger rumslig medvetenhetsfunktion som gör det lättare att hitta objekt, säger företaget. Användare kommer att kunna se en AR-aktiverad kameravy med hjälp av appen Tile. Kameran visar riktningspilar och en AR-vy av objektets plats, säger rapporten. Många av de ursprungliga användningsfallet för sökning via AR involverade användning av lågenergi Bluetooth- och bildmål för att vägleda användare genom inomhuskartor för stora, komplexa utrymmen som konferenscenter, sa Vikram Bhaduri, tillväxtchef för förstärkt verklighetsutvecklingsföretag levAR, i ett mejl intervju.

”Applikationerna var ofta begränsade i funktionalitet och omfattning på grund av teknologimogenhet och efterfrågan”, fortsatte Bhaduri. ”Idag använder Google Maps i AR en kombination av GPS och AR-teknik för att hjälpa användare att hitta i stadsmiljöer på vilken mobil enhet som helst. Mercedes Benz har implementerat liknande funktioner på sina nya fordon och lagt digitala ledtrådar ovanpå vindrutan.”

Tile-appen är bara ett av ett växande antal applikationer som använder AR för att hjälpa till med navigering och hitta objekt, säger observatörer. AR-appar är bra på att upptäcka horisontella plan, säger Adriana Vecchioli, en AR / VR-designer, i en e-postintervju. ”När vertikala, vinklade plan, böjda och oregelbundna ytor också upptäcks, är det lätt att kartlägga 3D-utrymmen”, tillade hon.

”AR kan sedan användas i en mängd olika fall: att hitta böcker i biblioteket, föremål i en butik, checka in på ett hotellrum (visa var är värdeskåpet, hårtork, extra kuddar), träna en ny hyra (visa var varje verktyg finns), samarbetsanvändning av verktyg och redskap (se var den sista personen som använde ett specifikt objekt lämnade det), sortering av garderober (Marie Kondo-ing ditt hem med AR) till lagerorganisation. ”

Din bil kan en dag peka dig på ett återförsäljare

Användare kan se fram emot många användningsområden för förstärkt verklighet när tekniken utvecklas, sa Robbe. ”Framtiden går längre än att bara hitta objekt, utan att nästan fästa annan information till objekt”, tillade han. ”Tänk på att din bil håller en digital kopia av bruksanvisningen och numret på närmaste återförsäljare och låt dem visas som överlägg helt enkelt genom att rikta kameran mot din bil.” Tile kan dock möta konkurrens för trackers inom en snar framtid.

Apple kommer enligt uppgift att släppa AirTags-objektspårare och en förstärkt verklighetsenhet i år, enligt en rapport från MacRumors. Rapporten säger att AirTags kan bifogas objekt och lokaliseras med hjälp av Hitta min app på iPhone-, iPad- och Mac-enheter.

Person som stirrar på sin telefon medan en Tile Pro-tagg dinglar från en nyckelring

”Vi kommer definitivt att se befintliga navigerings- och wayfinding-teknologier anpassa AR och andra mixed-reality-teknologier till både befintliga och nya produkter när mobilteknik mognar”, sa Bhaduri. ”AR-antagande kommer att fortsätta drivas av mobila enheter som smartphones – med dedikerad hårdvara, som headset och glasögon.” Som någon som ständigt tappar sina nycklar kan jag inte vänta tills den utvidgade verkligheten visar mig hur jag hittar mina saknade ägodelar. Om det bara fanns ett sätt att hindra mig från att förlora dem i första hand.