Skip to content

Hur Beacon kan förbättra säkerhet för videokonferenser

2 de juli de 2021
GettyImages 1248192222 23caf5cb504649c48eda6ee4c85134b8

Viktiga takeaways

  • Ny videokonferensprogramvara Beacon använder end-to-end-kryptering och andra funktioner för att förbättra säkerheten.
  • Osäker videokommunikation är ett växande problem eftersom fler arbetar hemifrån, säger analytiker.
  • Zoom planerar också att erbjuda end-to-end-kryptering till fler av sina användare.

Zoombombningar kan tillhöra det förflutna om ny programvara för videokonferenser lever upp till sina påståenden. Programvara för videokonferenser Beacon använder end-to-end-kryptering och en mängd andra funktioner för att förbättra säkerheten. Programvaran släpps eftersom sekretess rör överträdelser på populära konferensplattformar som Zoom och Google Meet. Marknaden för videokonferenser blomstrar eftersom koronaviruspandemin driver fler människor att arbeta hemifrån än någonsin tidigare. ”Problemet är att det mesta av konferensprogramvaran där ute som Zoom inte byggdes för COVID.” ”Jag vet inte varför detaljerna i ditt liv är [anyone’s business]”, Säger Angel Munoz, VD för Mass Luminosity, företaget som släpper Beacon nästa månad, i en telefonintervju. ”Jag tror att det skulle vara bättre för oss alla om vi alla hade viss integritet.”

Zoom bombningar en växande hot

Osäker videokommunikation är ett växande problem, säger Avani Desai, VD för Schellman & Company, ett säkerhets- och sekretessbedömningsföretag, i en telefonintervju. Zoombombningar där oinbjudna användare kraschar onlinemöten och ibland lägger in olämpligt innehåll har inträffat i stor utsträckning och har tvingat vissa företag och skolområden att förbjuda Zoom. ”Frågan är att det mesta av konferensprogramvaran där ute som Zoom inte byggdes för COVID”, sa Desai. ”När de började öppna programvaran så att familjer kunde ha glada timmar, var de tvungna att göra det enkelt att använda. Så standardinställningarna är inte de som erbjuder de högsta säkerhetsnivåerna och är lite knepigare att navigera. ”

Charles Henderson, globalt chef för IBMs X-Force Red, skrev nyligen att hans företag har sett en stor uppgång i begäran om bedömning av säkerhet för videokonferenser. ”Under mina 20 år i branschen har jag sett flera attacker framträda som är extremt smarta användningar av nya sårbarheter, men de mest effektiva är vanligtvis mycket enklare – på gott och ont”, skrev Henderson. ”Potentialen för videokonferensplattformar att exponera känslig information för att ta är en ögonöppnare.”

Implementering av kryptering

Som svar på säkerhetshot planerar Zoom också att erbjuda end-to-end-kryptering för fler av sina användare. Företaget sade i ett uttalande på sin webbplats att det har ”identifierat en väg framåt som balanserar alla användares legitima rätt till integritet och säkerheten för användare på vår plattform.”

Videosamtal hemifrån under avstängning

Beacons skapare säger att programvaran kan förhindra säkerhetsöverträdelser som har plågat konkurrenter som Zoom. Det kommer att erbjuda ”sann peer-to-peer” -kryptering ”för alla användare, sa Munoz. Beacon erbjuder också möjligheten att använda biometri såsom tummen eller ansiktsigenkänning för att autentisera användare; det kommer att finnas en säkerhetsindikator för att förhindra att du väljer ett lösenord som tidigare har läckt ut till det mörka nätet; dekrypteringsnycklar tillhandahålls endast de som är i samtalet och raderas när ett samtal har slutförts. Användare kommer också att kunna se krypteringen i realtid genom en knapp på skärmen. Munoz sa att företaget nästan säkert kommer att släppa sin egen kod så att forskare kan undersöka den för sårbarheter.

Kampanjbild för Mass Luminosity's Beacon

Den end-to-end-kryptering som erbjuds i Beacon kan bidra till att öka säkerheten för användarna, sa Desai och tillade: ”Det är väldigt svårt för någon att kapa samtalet, och om det är standardinställningen som är cool.” Förutom förbättrade säkerhetsfunktioner erbjuder Beacon video och ljud av hög kvalitet som slår konkurrenter, tillade Munoz. Den har också andra tekniska knep, som transkriptioner i realtid och möjligheten att dra och släppa filer. Efter att Beacon lanseras för webbläsare släpper Mass Luminosity Beacon-appar – först på Android, sedan Windows, sedan iOS och macOS.

Säkerhet kontra bekvämlighet

Säkerhetsfunktioner hjälper inte om de är för knepiga att använda, sade Desai och tillade att konferensprogramvara måste hitta en balans mellan säkerhet och bekvämlighet. Den högre processorkraft som behövs för extra kryptering kan orsaka att videosamtal ”fryser upp”, sa hon. Om företag som Mass Luminosity kan erbjuda tillförlitlig och lättanvänd konferensprogramvara är marknadspotentialen enorm. ”När vi hör om fler och fler organisationer som arbetar hemifrån till 2021 eller permanent kommer detta att bli vårt nya sätt att göra saker”, säger Desai. ”Det blir ännu viktigare att vi ser fler människor som använder saker som telemedicin där du har skyddad hälsoinformation och annan livsviktig personlig information.”