Skip to content

Hur besegra en lynel i Zelda: BOTW

1 de juli de 2021
001 be0b90f382934bec96a98506a6a0953e

Om du vill få de bästa vapen i Zelda: BOTW, måste du besegra några av de mest kraftfulla fienderna i spelet. Den här guiden omfattar dödande av en Lynel i BOTW, inklusive allt du behöver för att förbereda dig för strid. Informationen i den här artikeln gäller Zelda: Breath of the Wild för Nintendo Switch och Wii U.

 

Hur man förbereder sig för att bekämpa en Lynel

Innan du ens funderar på att utmana de hårdaste fienderna i BOTW, ta följande steg för att se till att du är väl förberedd:

  • Hitta de fyra stora älvfontänerna och uppgradera din bästa utrustning till maximal nivå. The Great Faries finns i byn Kakariko, Akkala-sjön, Gerudo-öknen och Totori-sjön i Tabantha-regionen.
  • Utrusta ett enhandsvapen, en hållbar sköld och lätt redskap som soldatens rustning. Tvåhändiga vapen och tung pansar kommer att väga dig, så du kommer inte att kunna undvika Lynels kraftfulla attacker. Ta med ett par vapen eftersom minst ett troligtvis kommer att gå sönder under striden.
  • Öva på att parera för att dra av Perfect Guard. Håll ner ZL för att rikta din motståndare medan du håller en sköld och tryck sedan på A när din fiende håller på att slå. Om du stämmer över tiden bedövar du Lynel ett ögonblick så att du kan göra en motattack.
  • Gå in med massor av botande föremål, inklusive några mässor. Använd alla förbrukningsvaror som ökar din styrka, ditt försvar och dina hjärtan.

Kombinera vilken frukt som helst med en Big Hearty Radish för att skapa en maträtt som återställer all din hälsa och ger dig tillfälliga extra hjärtan.

 

Hur man dödar en lynel i BOTW

Här är några allmänna tips för att bekämpa Lynels:

  • Blockera och motattack. Din bästa chans att göra ett brott är direkt efter att du bedövat Lynel efter ett Perfect Guard.
  • Använd din Stasis runförmåga. Aktivera det när Lynel debiterar dig för att landa några snabba slag och gå sedan åt sidan så att den går förbi dig.
  • Håll dig nära. En Lynels attacker på nära håll är förödande, men deras långvariga attacker saknar sällan, så kom inte för långt bort när du lockar Lynels uppmärksamhet. Undantaget är när Lynel kallar till eldkulor, i vilket fall du ska springa och gömma dig bakom något som skyddar dig från explosionen.
  • Om marken tar eld, kan du dra nytta av uppdraget som skapas och paraglida för att göra en luftattack med båge och pilar.
  • Använd din båge för närbildsskott, som kommer att bedöva Lynel. Om du kan skjuta den i huvudet med en ispil, fryser du den tillräckligt länge för att klättra ovanpå den och leverera några fler slag mot huvudet.
  • Att slå en Lynel i BOTW tar mycket tålamod, så var beredd på en lång kamp.

 

Lynel Locations and Spoils

Här är vad du får för att besegra olika typer av Lynels och var du hittar dem:

Lyneltyp Bortskämda Plats
Red-Maned Lynel Normala Lynel Vapen, Lynel Horn, Hoof och Tarmar Coliseum Ruins, Kamah Plateau, Lanayru Road East Gate, Nautelle Wetlands, Oseira Plains, Ploymous Mountain
Blue-Maned Lynel Mighty Lynel Weapons, Lynel Horn, Hoof och Guts Akkala Wilds, First Gatehouse, Laporah Mesa, Lodrum Headland, North Akkala Valley, Oseira Plains, Rowan Plain
White-Maned Lynel Savage Lynel Weapons, Lynel Horn, Hoof och Tarmar Deplian Badlands, Drenan Highlands, East Deplian Badlands, Gerudo Summit, Great Plateau, North Tabantha Snowfield, Second Gatehouse
Golden Lynel Savage Lynel Weapons, Flamesword, Lynel Horn, Hoof och Tarmar Coliseum Ruins (endast Master Mode)

 

Typer av Lynels

Tipsen ovan gäller alla Lynels, men här är lite mer specifik information om de olika typerna av Lynel’s in Breath of the Wild.

Red-Maned Lynels

Red-maned Lynel’s kommer att starta Shock Arrows i din riktning så snart du närmar dig, så stäng avståndet mellan dig så snabbt som möjligt. När du förbereder dig för att hoppa, gå ur vägen eller använd din sköld för att undvika ett svepande slag.

Blue-Maned Lynels

Blue-maned Lynel’s är identiska med de Red-maned, förutom att de är betydligt starkare. På samma sätt är belöningarna för att slå dem mycket bättre.

White-Maned Lynels

White-Maned Lynels (även kallad Silver-maned Lynels) har dubbelt så mycket hälsa som Red-maned Lynels och är nästan dubbelt så starka. Innan tillägget av Golden Lynels var de de svåraste fienderna i spelet, och de släppte de mest kraftfulla vapen i BOTW.

Golden Lynels

Du kan bara slåss mot Golden Lynels om du har The Master Trials DLC och spelar i Master Mode. Deras attacker är dubbelt så kraftfulla som vitmanade, vilket innebär att de kan ta dig ut i en träff, även när Links hälsa är maximerad.