Skip to content

Hur Craft-appen kan förändra ditt sätt att arbeta

14 de juni de 2021
149087WomanusingMacBookPro 5ebf347729b44f3397fdc90dd30a7e8f

Viktiga takeaways

  • Craft är en Mac- och iOS-app som helt återuppfinner dokumentbaserad produktivitet.
  • Allt ditt arbete är länkat till en ansluten webb för omedelbar åtkomst.
  • Craft kan också kopplas samman med andra appar på iPhone, iPad och Mac.

Föreställ dig en app som innehåller allt du behöver för att arbeta, integreras med alla dina favoritappar och fortfarande förblir snygg och enkel. Du föreställde dig bara Craft. Craft är en Mac- och iOS-app för att skriva. Det samlar länkar och klipp från andra appar, formaterar dem vackert och interlänkar allt, så vad du behöver är vanligtvis inte mer än ett klick bort. Du kan också snabbt dela sidor med andra appar, så att du kan använda något som Ulysses eller iA Writer för att skriva dina rapporter och så vidare, eller lägga till en länk till Noteplan eller Things för att skapa ett att göra-objekt. På något sätt är Craft både fokuserad och omfattande. ”På ett plan eller på språng är det svårt och inte alls praktiskt att använda en bärbar dator,” Balint Orosz, grundare och VD för Craft, berättade för Lifewire via e-post. ”Jag har försökt vara produktiv på min iPhone och iPad, men befintliga lösningar fungerade inte riktigt för mig, så jag slutade slösa bort tid. Jag bestämde mig för att jag skulle vilja lösa problemet och bygga en produkt som hjälper dig att tänka och organisera. vad som ligger i ditt huvud mer effektivt, över plattformar. ”

Vad är Craft?

Craft är i huvudsak en app för att skapa dokument, men det lyckas packa i en hel del mer. Så här kan jag använda den för att skapa en artikel som den du läser. Först kan jag läsa några nyheter som ger mig en uppfattning. Jag skulle klippa den länken till Craft i ett nytt dokument. Det kan vara en bokmärkeslänk, eller så kan jag klippa hela artikeln med en genväg som jag skapade på iOS (Craft har bra genvägsstöd). Sedan, när jag har fått klartecken för att skriva det, samlar jag fler länkar och skriver till några experter eller relevanta personer för att få kommentarer och information. Jag kommer att skapa undersidor för att behålla dessa genom att skriva en titel och sedan klicka för att öppna den som en ny sida.

Någon som använder hantverksappen på en iPad när du sitter ute.

Sedan, när det är dags att skriva, skickar jag det hela till Ulysses (en långformig skrivapp) med ett enda klick. Craft placerar en länk tillbaka till sig själv längst upp på den delade sidan, så jag kan enkelt växla mellan dem. Jag kan skicka en länk (ett klick till) till Noteplan, för att schemalägga den sista artikeln, eller (om jag kunde övertyga min redaktör att använda Craft) samarbeta om biten inuti Craft själv.

Bli organiserad

Hela poängen med Craft är hur lätt det är att få in saker, ta ut saker och flytta saker runt. Varje rad i dina dokument är faktiskt ett block som kan länkas till eller delas. Detta gör att det faktiskt är lite smärtsamt att skriva långformig text, eftersom markören och kortkommandona som du är van vid från alla andra textredigerare inte fungerar på samma sätt. Men det är bra, för du kan skriva själva i en annan app. Det är en av punkterna – du är inte låst. Du kan ta delarna du gillar och använda andra appar för de delar du inte gör. För mig är Craft ett nav för allt annat, en instrumentpanel för projekt. Jag skriver många artiklar, så det är en riktig välsignelse att ha något som snabbt kan sammanställa allt jag behöver. Och andra håller med.

”Efter vår första offentliga släpp tillbaka i mitten av november 2020 hittade fler och fler människor Craft, och det var fantastiskt att se hur positiva användarnas reaktioner var,” Viktor Páli, produktchef på Craft, berättade Lifewire via e-post.

Tävlingen

Just nu är nästa generations produktivitetsutrymme varmt, varmt, varmt. Craft konkurrerar med Notion, en behemoth som mer liknar ett operativsystem för information; Roam, en forskningsapp som automatiskt hittar länkar mellan alla dina utdrag och dokument; och mer. Dessa tjänster omprövar hur vi organiserar vår data och vårt arbete. Istället för att varje sida existerar som en enda enhet, som ett pappersark på ett skrivbord, behandlar Roam, Craft och Notion dem alla som ett nät av sammanlänkade data. Det är en enkel men djupgående förändring, och eftersom samarbete och synkronisering är en integrerad del av Craft är det också perfekt för den nya tiden hemifrån. ”Så mottagningen [has been] fantastiskt, men i slutändan är vårt slutmål med Craft att bygga nästa generations produktivitetssvit, ”säger Páli.” En som kommer att se väldigt annorlunda ut än Word eller Google Docs och gör det möjligt för användare över hela världen att uttrycka sina tankar och samarbeta effektivt. ”