Skip to content

Hur du åtgärdar ’Active Directory Domain Services’ fel i Windows

15 de september de 2021
GettyImages 1002023250 55d88184c86e4263951baaaf3264fefb

Några av de många fördelarna med modern teknik inkluderar möjligheten att komponera eller ladda ner dokument och skriva ut dokumenten hemma. Du kan dock upptäcka att när du samlar in dokumentet får du ett skrivarfel som säger ”Active Directory Domain Services är för närvarande inte tillgängligt”. Instruktionerna i denna artikel gäller för Windows 10, Windows 8 och Windows 7.

Orsaker till Windows Active Directory -domänfel i Windows

Active Directory Domain Services är för närvarande otillgängligt fel innebär att ett datorsystem inte kan hitta eller ansluta till skrivaren. Felet stoppar utskriftsprocessen och tillåter inte att kommandot går igenom. Active Directory Domain Services är kärnfunktionerna som gör att en dator kan auktorisera och autentisera kommandon och riktningar. Till exempel tillåter Active Directory en dator att bekräfta att lösenordet som anges för att komma åt det är korrekt och avgöra om användaren har administratörsbehörighet. Det gör det också möjligt för en dator att lagra och hantera data och ansluta till externa enheter som trådlösa routrar och skrivare.

Så här åtgärdar du Windows Active Directory -domänfelet

När du upplever ett skrivarfel som säger ”Active Directory Domain Services är för närvarande inte tillgängligt” indikerar detta vanligtvis ett problem med enhetens drivrutiner eller ett problem med behörigheter. Börja med de enklaste och mest troliga lösningarna först, gå sedan vidare till de djupgående idéerna för att prova.

  1. Starta om datorn. Detta steg är det första (och enklaste) alternativet att prova. Om det fortfarande finns problem kan det uppstå problem med den trådlösa routern. Starta om den trådlösa routern för att återställa anslutningen för att se om det kan vara rättelsen.

  2. Installera de senaste Windows -uppdateringarna. Om din version av Windows är inaktuell kan det orsaka utskriftsproblem. Om detta rensar upp problemet och du inte redan har gjort det, ändra inställningarna för Windows Update för att aktivera Windows automatiska uppdateringar, vilket kan förhindra att problemet uppstår i framtiden.

  3. Uppdatera Microsoft Office -appar. Microsoft Office -program, till exempel Word och Outlook, måste uppdateras regelbundet för att undvika utskriftsfel. Ställ in automatiska uppdateringar för framtiden.

  4. Aktivera fil- och skrivardelning. Alla användare har inte samma säkerhetsnivå för enheter som skrivare. Om det saknas åtkomst, se till att du har åtkomst till enheten. När skrivardelning är aktiverat, försök igen för att se om felet försvinner.

  5. Starta om utskriftsspolen. Spoolern är ett inbyggt program som gör att Windows-användare kan styra och hantera utskriftsjobb som skickas till skrivaren. Detta program är vanligtvis synligt i Windows Aktivitetsfält. Det ger möjlighet att avbryta eller återställa utskriftsjobb som bearbetas. Omstart av spooler kan vanligtvis hjälpa till att lösa alla Active Domain Directory Services -problem.

  6. Lägg till skrivaren manuellt i datorn. Eftersom de flesta skrivare automatiskt ansluter och uppdaterar kan ett manuellt tillvägagångssätt hjälpa till att se till att allt är korrekt installerat.