Skip to content

Hur du åtgärdar D3dx9_42.dll inte hittades eller saknas fel

7 de september de 2021
d3dx9 42 dll error message 421e99dcf3ae4a029330de40bc6677ba

D3dx9_42.dll -problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX. DLL -filen d3dx9_42 är en av många filer i DirectX -programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows -baserade spel och avancerade grafikprogram visas d3dx9_42.dll -fel vanligtvis bara när du använder dessa program. Vilket som helst av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dx9_42.dll och andra DirectX -problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, etc.

D3dx9_42 Fel

Det finns flera sätt att d3dx9_42.dll -fel kan visas på din dator. Här är flera av de mer vanliga specifika:

 • D3dx9_42.dll hittades inte. Ominstallation kan hjälpa till att åtgärda detta
 • D3dx9_42.DLL hittades inte
 • Filen d3dx9_42.dll hittades inte
 • Programmet kan inte startas eftersom d3dx9_42.dll saknas på din dator. Prova att installera om programmet för att åtgärda problemet.
 • Filen d3dx9_42.dll saknas

Dessa fel uppstår när ett spel eller ett annat program startas, så det kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, som Autodesks Maya eller något annat program. D3dx9_42 DLL -fel ses dock oftast när du försöker spela videospel. Några exempel på videospel som har varit kända för att visa felet när det finns problem med DirectX inkluderar Sid Meier’s Civilization V, ArcheAge, Tillstånd av förfall, Läderlappen, Sagan om ringen online, Need for Speed ​​Hot Pursuit 2011, The Legend of Pirates Online, F1 2010, gatukämpe, och Assassin’s Creed: Brotherhood.

Hur du åtgärdar D3dx9_42.dll -fel

Ladda inte ner d3dx9_42.dll individuellt från någon ”DLL -nedladdningssida”. Det finns flera anledningar till att det aldrig är en bra idé. Om du redan har laddat ner det, ta bort det var du än lägger det och fortsätt med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu. D3dx9_42.dll -felet kan vara ett fel och, som många datorproblem, kan en enkel omstart rensa det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att om du uppgraderar till den senaste versionen av DirectX kommer felet d3dx9_42.dll inte att hittas. Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven, så var noga med att installera det senaste släpp även om din version är tekniskt densamma. Samma DirectX -installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 10, 8, etc. Det ersätter alla saknade DirectX 11, DirectX 10 eller DirectX 9 -filer.

 3. Om vi ​​antar att den senaste DirectX -versionen från Microsoft inte åtgärdar d3dx9_42.dll -felet som du får, leta efter ett DirectX -installationsprogram på ditt spel eller program -DVD eller CD (det kan kallas dxsetup eller något liknande). Vanligtvis, om ett spel eller ett annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan. Ibland, men inte ofta, passar DirectX -versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som är tillgänglig online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med d3dx9_42.dll, och en ominstallation kan göra susen. Ibland tar standardavinstallationsguiden för vissa program och spel inte bort alla spår av programmets filer från enheten och registret, vilket kan orsaka ytterligare problem eller förhindra att DLL används korrekt senare. Prova ett gratis avinstalleringsprogram istället för att vara säker på att allt raderas.

 5. Återställ filen d3dx9_42.dll från det senaste DirectX -programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att åtgärda problemet, försök extrahera DLL -filen individuellt från det nedladdningsbara DirectX -paketet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen, kan uppdateringen av grafikkortdrivrutinerna i vissa situationer korrigera detta DirectX -problem.

Behöver du mer hjälp?

Om du inte vill åtgärda det här problemet kan du se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, ta bort dina filer, välja en reparationstjänst och mycket mer.