Saltar al contenido

Hur du åtgärdar ett 401 obehörigt fel

8 de agosto de 2021
401 unauthorized error what it is and how to fix it 2622934 e98cc16b41504abdbc47fb6cbaeebcfa

401 Obehörigt fel är en HTTP -statuskod som betyder att sidan du försökte komma åt inte kan laddas förrän du loggar in med ett giltigt användar -ID och lösenord. Om du precis har loggat in och fått det 401 obehöriga felet betyder det att autentiseringsuppgifterna du angav var ogiltiga av någon anledning. 401 Obehöriga felmeddelanden anpassas ofta av varje webbplats, särskilt mycket stora, så kom ihåg att detta fel kan visa sig på fler sätt än dessa vanliga:

  • 401 Obehörig
  • Behörighet krävs
  • HTTP -fel 401 – Obehörigt

401 Obehörigt fel visas i webbläsarfönstret, precis som webbsidor gör. Liksom de flesta fel som dessa kan du hitta dem i alla webbläsare som körs på alla operativsystem.

 

Hur du åtgärdar 401 obehörigt fel

  1. Sök efter fel i URL: en. Det är möjligt att 401 -obehörigt fel uppstod på grund av att webbadressen var felstavad eller om den valda länken pekar på fel webbadress – en som endast är till för auktoriserade användare.
  2. Om du är säker på att webbadressen är giltig besöker du webbplatsens huvudsida och letar efter en länk som säger Logga in eller Säker åtkomst. Ange dina uppgifter här och försök sedan sidan igen. Om du inte har meriter eller har glömt din, följ instruktionerna på webbplatsen för att skapa ett konto eller återställa ditt lösenord. Sliter du vanligtvis med att komma ihåg dina lösenord? Överväg att förvara dem i en lösenordshanterare så att du bara behöver komma ihåg ett lösenord.
  3. Ladda om sidan. Så enkelt som det kan tyckas, att stänga av sidan och öppna den igen kan vara tillräckligt för att åtgärda 401 -felet, men bara om det orsakas av en felinläst sida.
  4. Ta bort webbläsarens cache. Det kan finnas ogiltig inloggningsinformation lagrad lokalt i din webbläsare som stör inloggningsprocessen och kastar 401 -felet. Om du rensar cacheminnet tar du bort alla problem i dessa filer och ger sidan möjlighet att ladda ner nya filer direkt från servern.
  5. Om du är säker på att sidan du försöker nå inte behöver behörighet kan 401 Oautoriserat felmeddelande vara ett misstag. Då är det förmodligen bäst att kontakta webbplatsägaren eller annan webbplatskontakt och informera dem om problemet. Webbplatsägaren till vissa webbplatser kan nås via e -post på webmaster@website.com, byter ut website.com med det faktiska webbplatsnamnet. Annars hittar du en kontaktsida för specifika kontaktinstruktioner.

 

Andra sätt du kan se 401 -fel

Webbservrar som kör Microsoft IIS kan ge mer information om 401 -obehörigt fel, till exempel följande:

Microsoft IIS 401 felkoder
Fel Förklaring
401.1 Inloggning misslyckades.
401.2 Inloggning misslyckades på grund av serverkonfiguration.
401.3 Obehörig på grund av ACL på resurs.
401.4 Godkännandet misslyckades av filtret.
401,5 Godkännande misslyckades av ISAPI/CGI -applikationen.
401.501 Åtkomst nekad: För många förfrågningar från samma klient -IP; Dynamisk IP -begränsning Gränsen för samtidig begäran har nåtts.
401.502 Förbjudet: För många förfrågningar från samma klient -IP; Dynamisk IP -begränsning Maximal gräns för begäran har nåtts.
401.503 Åtkomst nekad: IP -adressen ingår i listan Neka med IP -begränsning
401.504 Åtkomst nekad: värdnamnet ingår i listan Neka med IP -begränsning

Du kan lära dig mer om IIS-specifika koder på Microsofts HTTP-statuskod på sidan IIS 7 och senare versioner.

 

Fel som 401 obehörig

Följande meddelanden är också fel på klientsidan och är relaterade till 401 obehörigt fel: 400 dålig begäran, 403 förbjuden, 404 hittades inte och 408 begäran om timeout. Det finns också ett antal HTTP-statuskoder på serversidan, som det ofta setta 500 interna serverfelet.