Skip to content

Hur du åtgärdar felmeddelandet ”Det var ett problem vid återställning av din dator”

15 de augusti de 2021
there was a problem resetting your pc 86e596e364114dc2bacc19e1295c4ce4

Om du har ett problem med Windows som är för komplicerat för att åtgärdas manuellt kan du försöka använda Återställ den här datorn. Det är tänkt att helt installera om Windows med bara några klick och kan vara oerhört hjälpsamt … om det fungerar. Om Återställ den här datorn inte körs får du ett felmeddelande ”Det gick inte att återställa datorn” som ser ut så här:

Du försöker helt klart lösa ett annat problem med en återställning men återställningsverktyget i sig fungerar inte ens! Utan mycket mer att göra än ett enkelt misslyckande att starta, är det svårt att veta exakt varför Återställ den här datorn inte startade ordentligt. Lyckligtvis finns det några saker du kan prova. Återställ Detta PC -fel kan hända i Windows 10 och Windows 8. Anvisningarna nedan gäller för båda operativsystemen.

Hur du åtgärdar felmeddelandet ”Det var ett problem vid återställning av din dator”

 1. Starta om datorn och försök igen (återställning är annorlunda än omstart). En enkel omstart är lätt att prova och fixar ofta oförklarliga problem. Det här kan vara allt du behöver göra.

 2. Kör Startup Repair från menyn Advanced Startup Options (ASO). Detta kommer att försöka åtgärda problem som hindrar Windows från att laddas, vilket kan vara anledningen till att Återställ den här datorn inte startar.

  Startreparation i menyn Avancerade alternativ

  För att fixa ”Det gick inte att återställa datorn”-Fel med startreparation måste du komma åt ASO -menyn. När du är där, gå till Felsöka > Avancerade alternativ > Startreparation.

 3. Reparera systemfiler med kommandot sfc /scannow. Återställ Den här datorn kanske försöker använda några viktiga Windows -filer som är skadade, varför du ser det här felet.

  sfc scannow -kommandot i kommandotolken

  Du måste köra ett kommando för att göra detta, vilket du kan göra i en förhöjd kommandotolk från Windows. Om du inte kan komma så långt som ditt skrivbord använder du kommandotolken i ASO -menyn. Instruktioner för båda metoderna finns i den länken ovan.

 4. Kör Systemåterställning. Detta kommer att ångra alla ändringar som gjorts i Windows -filer som kan vara orsaken till ”Det gick inte att återställa datorn”Fel. Var noga med att återställa datorn till en punkt innan felet börjar uppstå.

  Windows 10 Systemåterställningsskärm

  Om du inte kan logga in på Windows för att köra Systemåterställning kan du också göra det från ASO -menyn via Felsöka > Systemåterställning eller från startbart installationsmedia (se det sista steget nedan).

 5. Reparera Windows återställningsmiljö. Om WinRE -bilden av någon anledning saknas eller är korrupt kan det kasta ”Det gick inte att återställa datorn”Fel. För att reparera det, öppna en förhöjd kommandotolk och ange detta kommando: reagentc /disable

  reagentc inaktivera kommandot i kommandotolken

  Starta om datorn, öppna kommandotolken igen och ange kommandot: reagentc /enable

  Den här korrigeringen är endast relevant för en mycket specifik situation, som kan vara oberoende av vad som orsakar problemet. Var noga med att utföra de andra stegen ovan innan du går vidare till den här.

 6. Om du efter att ha provat alla dessa förslag fortfarande inte har kunnat fixa ”Det gick inte att återställa datorn”-Fel kan du kringgå det helt genom att installera Windows från en skiva eller en flash -enhet. Eftersom ditt mål från början var att torka hela enheten och installera om Windows 10 eller Windows 8 kan du göra det från installationsmedia. För den här uppgiften måste du ha Windows 10 eller Windows 8 på en skiva eller en flash -enhet. Du kommer att starta upp det istället för hårddisken så att du kan använda programvaran som är installerad där för att installera om Windows. Om du inte känner till startprocessen kan du lära dig hur du startar från en skiva eller hur du startar från en USB -enhet.