Skip to content

Hur du åtgärdar Gsdll32.dll inte hittas eller saknas fel

9 de augusti de 2021
gsdll32 dll error message 5a83031bff1b7800374c6fe9

Gsdll32.dll -fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av gsdll32 DLL -filen. I vissa fall kan gsdll32.dll -fel indikera ett registerproblem, ett virus- eller skadlig programproblem eller till och med ett maskinvarufel. Felmeddelandet gsdll32.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen på något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Gsdll32.dll -fel

Det finns flera olika sätt som gsdll32.dll -fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se gsdll32.dll -fel.

 • Gsdll32.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom gsdll32.dll inte hittades. Ominstallation av programmet kan lösa detta problem
 • Kan inte hitta [PATH] gsdll32.dll
 • Filen gsdll32.dll saknas
 • Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: gsdll32.dll. Vänligen installera [APPLICATION] om igen
 • Det gick inte att läsa in DLL ’gsdll32.dll’: Den angivna modulen kunde inte hittas.

Gsdll32.dll -felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows -installation. Kontexten för gsdll32.dll -felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Gsdll32.dll -fel

Ladda inte ner gsdll32.dll från en ”DLL -nedladdnings” webbplats. Det finns många anledningar till att nedladdning av en DLL -fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av gsdll32.dll är det bäst att skaffa den från den ursprungliga, legitima källan. Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av gsdll32.dll -felet.

 1. Återställ gsdll32.dll från papperskorgen. Den enklaste orsaken till en ”saknad” gsdll32.dll -fil är att du av misstag har raderat den. Om du misstänker att du av misstag har raderat gsdll32.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa gsdll32.dll med ett gratis filåterställningsprogram. Att återställa en raderad kopia av gsdll32.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade korrekt innan du gjorde det.

 2. Installera 32-bitarsversionen av Ghostscript, som är den officiella leverantören av gsdll32.dll-filen. Att installera eller installera om Ghostscript bör vara tillräckligt för att ersätta den saknade eller korrupta gsdll32.dll -filen och åtgärda relaterade DLL -fel. Om installationen av Ghostscript inte korrigerar gsdll32.dll -felet kan du försöka söka efter filen med sökverktyget Allt, eller manuellt här: C: Program Files (x86) gs gs bin

  När du hittar den kopierar du DLL -filen till system32 -mappen: C: Windows system32

  Vissa applikationer behöver DLL -filen för att kunna existera där. Försök ditt bästa för att slutföra detta steg och se till att du inte av misstag laddar ner 64-bitarsversionen-den ger gsdll64.dll filen istället. Att installera programmet som tillhandahåller gsdll32.dll -filen är en trolig lösning på detta DLL -fel.

 3. Installera om programmet som använder filen gsdll32.dll. Om gsdll32.dll DLL -fel uppstår när du använder ett visst program och att lägga till Ghostscript till din dator inte var tillräckligt för att åtgärda felet, bör ominstallering av programmet ersätta filen.

 4. Kör en virus/malware -skanning av hela ditt system. Vissa gsdll32.dll -fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL -filen. Det är till och med möjligt att gsdll32.dll -felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra de senaste systemändringarna. Om du misstänker att gsdll32.dll -felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för maskinvaruenheter som kan vara relaterade till gsdll32.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande ”Filen gsdll32.dll saknas” när du spelar ett 3D -videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Gsdll32.dll -filen kan vara eller inte vara relaterad till grafikkort – detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på sammanhanget med felet och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om gsdll32.dll -fel började efter uppdatering av en viss maskinvaruens drivrutin.

 8. Testa ditt minne och testa sedan din hårddisk. Jag har lämnat majoriteten av maskinvarufelsökningen till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka gsdll32.dll -fel när de misslyckas. Om maskinvaran misslyckas med något av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda fsd ​​-felsökningsråden ovan för gsdll32.dll misslyckas bör en reparations- eller reparationsinstallation starta alla Windows DLL -filer till sina fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera gsdll32.dll -relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensarprogram kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga gsdll32.dll registerposter som kan orsaka DLL -felet. Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare, men vi har inkluderat alternativet här som ett ”sista utväg” -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar gsdll32.dll -felet bör detta vara din nästa åtgärd. All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort det bästa försöket att åtgärda gsdll32.dll -felet med ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om något gsdll32.dll -fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL -problem bara vara maskinvarurelaterat.

Behöver du mer hjälp?

Om du inte är intresserad av att åtgärda det här problemet själv, se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att ta reda på reparationskostnader, ta bort dina filer, välja en reparationstjänst och mycket mer.