Skip to content

Hur du åtgärdar Npptools.dll inte hittas eller saknas fel

15 de augusti de 2021
npptools dll error message 44cd1bfb153b429c8abe3798a7b112fa

Npptools.dll -fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av npptools DLL -fil. I vissa fall kan npptools.dll -fel indikera ett registerproblem, ett virus- eller skadlig programproblem eller till och med ett maskinvarufel. Felmeddelandet npptools.dll visas troligen bara på Windows XP och äldre versioner av Windows, men det kan gälla alla program eller system som använder filen på Microsofts andra operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7 och Windows Vista.

Npptools.dll -fel

Det finns flera olika sätt som npptools.dll -fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se npptools.dll -fel.

 • Npptools.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom npptools.dll inte hittades. Ominstallation av programmet kan lösa detta problem
 • Kan inte hitta [PATH] npptools.dll
 • Filen npptools.dll saknas
 • Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: npptools.dll. Vänligen installera [APPLICATION] om igen

Npptools.dll -felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows -installation. Kontexten för npptools.dll -felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Npptools.dll -fel

Ladda inte ner npptools.dll från en ”DLL -nedladdnings” webbplats. Det finns många anledningar till att nedladdning av en DLL -fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av npptools.dll är det bäst att skaffa den från den ursprungliga, legitima källan. Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av npptools.dll -felet.

 1. Återställ npptools.dll från papperskorgen. Den enklaste orsaken till en ”saknad” npptools.dll -fil är att du av misstag har raderat den. Om du misstänker att du av misstag har raderat npptools.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa npptools.dll med ett gratis filåterställningsprogram. Att återställa en raderad kopia av npptools.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade korrekt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus/malware -skanning av hela ditt system. Vissa npptools.dll -fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL -filen. Det är till och med möjligt att npptools.dll -felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 3. Installera om programmet som använder filen npptools.dll. Om DLL -felet npptools.dll uppstår när du använder ett visst program bör ominstallering av programmet ersätta filen. Vissa WinPcap -användare har sett detta DLL -fel åtgärdat efter att programmet har installerats om, så du kan försöka först om felet på något sätt är relaterat till ett program som är beroende av WinPcap. Försök ditt bästa för att slutföra detta steg. Att ominstallera programmet som tillhandahåller npptools.dll -filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL -fel.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra de senaste systemändringarna. Om du misstänker att npptools.dll -felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till npptools.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande ”Filen npptools.dll saknas” när du spelar ett 3D -videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Filen npptools.dll är kanske eller inte relaterad till grafikkort – detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på sammanhanget med felet och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om npptools.dll -fel började efter uppdatering av en viss maskinvaruenhets drivrutin.

 7. Installera alla tillgängliga Windows -uppdateringar. Många servicepaket och andra patchar ersätter eller uppdaterar några av hundratals Microsoft -distribuerade DLL -filer på din dator. Även om npptools.dll -filen inte tillhandahålls av Microsoft, kan den bero på en av dessa uppdateringar för att den ska fungera korrekt.

 8. Testa ditt minne och testa sedan din hårddisk. Jag har lämnat majoriteten av maskinvarufelsökningen till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka npptools.dll -fel när de misslyckas. Om maskinvaran misslyckas med något av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda felsökningsråden för npptools.dll ovan inte lyckas bör en reparations- eller reparationsinstallation starta alla Windows DLL -filer till sina fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera npptools.dll -relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensarprogram kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga npptools.dll registerposter som kan orsaka DLL -felet. Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. De ingår som ett alternativ här som ett ”sista utväg” -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar npptools.dll -felet bör detta vara din nästa åtgärd. All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort det bästa försöket att åtgärda npptools.dll -felet med ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några npptools.dll -fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL -problem bara vara maskinvarurelaterat.

Behöver du mer hjälp?

Om du inte är intresserad av att åtgärda det här problemet själv, se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, ta bort dina filer, välja en reparationstjänst och mycket mer.