Skip to content

Hur du åtgärdar Xlive.dll som inte hittas eller saknas fel

14 de augusti de 2021
xlive dll error message 5af1b89eff1b780036879199

Xlive.dll -fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av xlive DLL -filen. I vissa fall kan xlive.dll -fel indikera ett registerproblem, ett virus- eller skadlig programproblem eller till och med ett maskinvarufel. Felmeddelandet xlive.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen på något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Xlive.dll -fel

Det finns flera olika sätt som xlive.dll -fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se detta DLL -filfel:

 • Xlive.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom xlive.dll inte hittades. Ominstallation av programmet kan lösa detta problem.
 • Kan inte hitta [PATH] xlive.dll
 • Filen xlive.dll saknas
 • Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: xlive.dll. Vänligen installera [APPLICATION] om igen

Xlive.dll -felmeddelanden kan visas när du spelar vissa spel, använder eller installerar särskilda program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows -installation. Kontexten för xlive.dll -felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet. Tänk på det när du följer stegen nedan.

Hur du åtgärdar Xlive.dll -fel

Ladda inte ner xlive.dll från en DLL -nedladdningswebbplats. Det finns många anledningar till att nedladdning av en DLL -fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av xlive.dll är det bäst att skaffa den från den ursprungliga, legitima källan. Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av xlive.dll -felet.

 1. Ladda ner och installera Microsoft Games för Windows. Filen xlive.dll ingår i den här nedladdningen, och installationen kommer troligen att ersätta xlive.dll -filen och åtgärda detta problem. DLL -filen ska installeras i en eller båda av dessa mappar: C: Windows SysWOW64
  C: Windows system32

  Om du behöver kan du kopiera den från en plats till den andra, eller till mappen som xlive.dll -felmeddelandet beskriver saknar DLL -filen.

 2. Återställ xlive.dll från papperskorgen. Den enklaste orsaken till en ”saknad” xlive.dll -fil är att du av misstag har raderat den. Om du misstänker att du av misstag har raderat xlive.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa xlive.dll med ett gratis filåterställningsprogram. Att återställa en raderad kopia av xlive.dll med ett filåterställningsprogram är en bra idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade korrekt innan du gjorde det.

 3. Installera om programmet som använder filen xlive.dll. Om xlive.dll DLL -fel uppstår när du använder ett visst program, bör ominstallering av programmet ersätta filen. Försök ditt bästa för att slutföra detta steg. Om steg 1 misslyckades är en trolig lösning på detta DLL -fel om möjligt att installera om programmet som tillhandahåller xlive.dll -filen.

 4. Kör en virus/malware -skanning av hela ditt system. Vissa xlive.dll -fel kan relateras till ett virus eller en annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL -filen. Det är till och med möjligt att xlive.dll -felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra de senaste systemändringarna. Om du misstänker att xlive.dll -felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till xlive.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande ”Filen xlive.dll saknas” när du spelar ett 3D -videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Filen xlive.dll är kanske eller inte relaterad till grafikkort – detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på sammanhanget med felet och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om xlive.dll -fel började efter uppdatering av en viss maskinvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows -uppdateringar. Många servicepaket och andra patchar ersätter eller uppdaterar några av hundratals Microsoft -distribuerade DLL -filer på din dator. Filen xlive.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 9. Testa ditt minne och testa sedan din hårddisk. Jag har lämnat majoriteten av maskinvarufelsökningen till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka xlive.dll -fel när de misslyckas. Om maskinvaran misslyckas med något av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda xlive.dll -filfelsökningsråden ovan inte lyckas bör en reparations- eller reparationsinstallation starta alla Windows DLL -filer till sina fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera xlive.dll -relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare -program kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga xlive.dll registerposter som kan orsaka DLL -felet. Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. De ingår som ett alternativ här som ett ”sista utväg” -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar xlive.dll -felet bör detta vara din nästa åtgärd. All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort det bästa försöket att åtgärda xlive.dll -felet med ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några xlive.dll -fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL -problem bara vara maskinvarurelaterat.

Behöver du mer hjälp?

Om du inte vill åtgärda problemet själv kan du se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, ta bort dina filer, välja en reparationstjänst och mycket mer.