Skip to content

Hur du förbättrar din bärbara dators Wi-Fi-mottagning

11 de augusti de 2021
mother and daughter digital tablet living room sofa 595347375 596fa97ad088c000104b4af5

Var du än använder en bärbar dator garanterar en stark Wi-Fi-signal tillförlitlig anslutning och bra anslutningshastighet. Bärbara datorer med begränsat signalområde lider av långsamma eller tappade anslutningar. Moderna bärbara datorer har en inbyggd trådlös nätverksadapter. Äldre bärbara datorer kräver en extern nätverksadapter som ett PCMCIA -kort eller en USB -adapter. Gör följande för att förbättra räckvidden för din bärbara dator och anslutningens hastighet om du har problem med din Wi-Fi-anslutning.

Miljöfaktorer som påverkar Wi-Fi-intervallet

Flera miljöfaktorer kan orsaka en svag Wi-Fi-signal. I en hemnätverksmiljö finns det mycket du kan göra åt dessa vanliga synder.

Routerdistans

En bärbar dator kan få en Wi-Fi-signal inom ett begränsat avstånd från routern. Flytta den bärbara datorn närmare den trådlösa routern för att bekämpa detta problem. Ju närmare den bärbara datorn är routern, desto bättre signal. Det finns många sätt att testa hastigheten på den bärbara datorn i olika delar av ditt hus eller kontor för att se var du behöver vara för en bra signal. Om det inte är möjligt att flytta närmare routern, kanske för att ditt hemmakontor är för långt ifrån det, flytta routern närmare den bärbara datorn. Om du gör det, se till att routern inte är på eller nära golvet eftersom det kan förvärra signalen.

Svag signal

Om du inte kan flytta routern till en central plats eller flytta den bärbara datorn närmare routern lägger du till en Wi-Fi-repeater. Dessa enheter ansluts till ett eluttag mellan din bärbara dator och routern. Wi-Fi-repeaters upprepar Wi-Fi-signalen och utökar effektivt Wi-Fi-räckvidden ytterligare genom ditt hus. Ett liknande alternativ som kan utöka Wi-Fi genom ditt hus är att köpa ett trådlöst nätsystem. Ett nätverk består av mer än en router som täcker flera rum med Wi-Fi. Se hur mesh -nätverk skiljer sig från räckviddsförlängare om du inte är säker på vilken du ska använda. En annan lösning för en svag Wi-Fi-signal som är till hjälp, om det inte är ett alternativ att flytta routern är att investera i en långdistansrouter. Dessa routrar har flera antenner som driver signalen längre än en traditionell router.

Obstruktion av objekt

Metallstrukturer och stora apparater mellan den bärbara datorn och routern kan hindra signalen. Flytta din bärbara dator eller skrivbord för att undvika dessa signaldödare.

Andra trådlösa enheter

För att få den starkaste Wi-Fi-signalen, begränsa antalet enheter som har åtkomst till Wi-Fi-anslutningen samtidigt. Med populariteten för streaming av filmer, surfplattor, mobiltelefoner och smarta enheter är din bärbara dator kanske inte den enda utrustningen som använder Wi-Fi-anslutningen. När fler enheter går online bakom en enda router, delas nätverkets begränsade bandbreddskapacitet mellan varje enhet, vilket i huvudsak saktar ner allt.

Uppdatera din utrustning och programvara

Styrkan hos en Wi-Fi-signal och dess räckvidd beror också på routern, dess drivrutiner och fast programvara och programvaran på den bärbara datorn.

Använd en nyare Wi-Fi-standard

Byt ut din router när tekniska standarder ändras. Till exempel är 802.11ac -routrar snabbare än tidigare standarder som 802.11n och 802.11g. Dessa routrar kan också ansluta till flera enheter samtidigt istället för att växla mellan enheter. Detsamma gäller externa nätverkskort som används i äldre bärbara datorer. Även om nätverkskortet inte är fysiskt trasigt från långvarig användning, använder det förmodligen en gammal trådlös standard eller föråldrad antennteknik. Titta på de nyare alternativen.

Uppdatera den bärbara datorprogramvaran

Håll programvaran på din bärbara dator uppdaterad. Nätverksdrivrutiner påverkar till exempel hur en bärbar dator ansluter till nätverket. Gamla förare kan minska anslutningens räckvidd och hastighet. Det finns flera gratisprogram som uppdaterar datorns drivrutiner.

Uppdatera routerprogramvaran

Det är också viktigt att uppdatera routerns programvara. Routrar använder firmware för att hålla sig uppdaterad, så kolla routerns tillverkares webbplats för att se om det finns en uppdatering för din router som innehåller förbättringar eller nya funktioner som kan öka den bärbara Wi-Fi-räckvidden.

Använd en extern Wi-Fi-adapter

Om du har en äldre bärbar dator med ett felaktigt nätverkskort, eller om den bärbara datorns Wi-Fi fungerar, kan en extern adapter som ansluts via USB ofta förbättra räckvidden för en bärbar dator. Externa nätverkskort har ibland antenner som når routern lättare än det interna nätverkskortet.

Undvik frekvensstörningar

Äldre routrar körs på samma frekvens som många hemelektroniska enheter. En mikrovågsugn, trådlös telefon eller garageportöppnare som körs på 2,4 GHz-frekvensen kan störa en Wi-Fi-routersignal med samma frekvens. Moderna routrar flyttade till 5 GHz -frekvensen för att undvika elektronisk interferens i hemmet. Om din router fungerar med 2,4 GHz -frekvensen, byt kanal som routern driver på för att se om det hjälper räckvidden. Tillgängliga Wi-Fi-kanaler är 1 till 11, men din router får bara använda två eller tre av dem. Kontrollera routerns dokumentation eller tillverkarens webbplats för att se vilka kanaler som rekommenderas för användning med din router.

Kontrollera överföringsströminställningarna

Överföringseffekten kan justeras på vissa nätverkskort. Om den är tillgänglig ändras denna inställning via adapterens drivrutinsgränssnittsprogram, tillsammans med andra inställningar som trådlösa profiler och Wi-Fi-kanalnummer. Sändningseffekten bör vara inställd på maximalt 100% för att säkerställa den starkaste signalen. Om en bärbar dator är i ett energisparläge kan denna inställning sänkas automatiskt, vilket minskar adapterens räckvidd och signalstyrka.

Hastighet kan vara en faktor

Ett nätverk med långsamma hastigheter kan tyckas vara trasigt. Om videor buffrar medan du strömmar, appar inte laddas ner eller webbsidor är långsamma att ladda kan det bero på hastigheten du betalar för. Även om du har uppgraderat hårdvara, köpt en snabb bärbar dator och sitter bredvid en höghastighetsrouter, om internethastigheten du betalar din ISP för inte är snabb, kommer allt att verka trögt. Kontakta din ISP för att uppgradera din bandbredd till något snabbare. Till exempel, om en hastighetstestplats visar att du betalar för 15 Mbps, uppgradera till 20 Mbps, 50 Mbps eller något högre så att dina enheter har gott om bandbredd för att ansluta smidigt. Om du betalar för mycket bandbredd och det inte finns någon annan anledning till varför du inte får dessa hastigheter, undersök om det finns några appar på din bärbara dator som använder stora mängder bandbredd. VPN-tjänster, nedladdningshanterare, torrenter och andra fildelningsverktyg hamnar ofta i bandbredd. Stäng av dessa appar för att omedelbart öka din bärbara Wi-Fi.