Skip to content

Hur du väljer den bästa Xbox One-konsolen för dig

16 de juni de 2021
image xboxsxcompare 5a0ea9da47c2660037e61425

Om du vill köpa en Xbox One-konsol kan du välja mellan den ursprungliga modellen, Xbox One S och Xbox One X. Vi testade varje system för att hjälpa dig att välja den bästa Xbox One-modellen för dig.

 

Övergripande resultat

Xbox One X är den senaste versionen av Xbox One-konsolen. Så om du vill spela på det senaste och bästa tillgängliga systemet är ditt val enkelt. De äldre modellerna kan dock hittas för billigare och ger de flesta av samma funktioner. Alla tre Xbox-konsoler spelar samma spel, inklusive bakåtkompatibla Xbox 360-spel. Ändå finns det några betydande tekniska skillnader mellan systemen. Varje version av Xbox One spelar vanliga Blu-ray-filmer, men inte alla kan hantera ultrahögupplöst (UHD) Blu-ray eller äkta 4K-upplösning.

Modell 4K-upplösning Vanlig Blu-ray UHD Blu-ray
Xbox ett Nej, spelar inte Blu-ray eller spel i 4K. Ja, spelar vanliga Blu-ray-filmer. Nej, spelar inte UHD Blu-ray.
Xbox One S Ja, men spel uppskalas till 4K. Ja, spelar vanliga Blu-ray-filmer. Ja, spelar UHD Blu-ray i 4K.
Xbox One X Ja, spelar spel i 4K när det är tillgängligt. Ja, spelar vanliga Blu-ray-filmer. Ja, spelar UHD Blu-ray i 4K.

 

Grafik och prestanda: Endast Xbox One X spelar spel i 4K med grafiska förbättringar

Modell Spelar förbättrade spel Bildfrekvens Uppdateringsfrekvens
Xbox ett Ja, men utan förbättringar. 60 FPS 60 Hz
Xbox One S Ja, men utan förbättringar. 60 FPS 120 Hz
Xbox One X Ja, med fullständiga förbättringar. 60 FPS 120 Hz

Xbox One X är tekniskt en Xbox One, och den spelar hela biblioteket med Xbox One-spel. Emellertid är hårdvaran i fodralet kraftfullare än antingen Xbox One eller Xbox One S. Den största skillnaden mellan Xbox One X och dess föregångare är att den kan skicka Blu-ray-filmer och spel i äkta 4K. Med detta sagt behöver du en 4K-TV som stöder HDR (High Dynamic Range) för att dra nytta av dessa funktioner. Köp Xbox One X om du vill ha den bästa grafiken, felfria bildhastigheter och förbättrad spelprestanda.

 

Hårdvara och tillbehör: Xbox One S offrar Kinect-porten för en smalare design

Modell Kontroller Kinect-port Mått
Xbox ett Xbox One-kontroller Ja 13,1 x 10,8 x 3,1 tum
Xbox One S Xbox One S-kontroller Nej 11,6 x 8,9 x 2,5 tum
Xbox One X Xbox One S-kontroller Nej 11,8 x 9,4 x 2,4 tum

Xbox One S släpptes nästan tre år efter den ursprungliga Xbox One, och den innehåller flera förbättringar. Den skrymmande externa strömförsörjningen togs bort, konsolens totala storlek minskades och stöd för 4K-videoutgång inkluderades. Den största nackdelen med Xbox One S jämfört med Xbox One X är att den inte stöder äkta 4K-spel. Medan den stöder alla originaltillbehör till Xbox One tog Microsoft bort Kinect-porten från Xbox One S. Du behöver en adapter för att spela Kinect-spel. Denna version av hårdvaran är också mindre än originalet, så det är bra om du har begränsat utrymme.

 

Pris och tillgänglighet: Den ursprungliga Xbox One är billig om du hittar den

Modell Tillgänglighet Pris
Xbox ett Inte längre görs. Cirka $ 200 begagnade eller renoverade.
Xbox One S Tillverkas fortfarande 2021. Cirka $ 300 nya.
Xbox One X Inte längre görs. Cirka $ 369 används eller renoveras.

Den största fördelen med den ursprungliga Xbox One jämfört med dess nyare modeller är att den är billigare. Om du har en stram budget och vill spela hela Xbox One-biblioteket med spel (inklusive Xbox Game Pass) är den ursprungliga modellen perfekt. Den ursprungliga Xbox One är svår att hitta idag om du letar efter en ny enhet. Att hitta en begagnad eller renoverad är dock lättare.

 

Slutlig dom: Skaffa Xbox One X om du kan ge det

Eftersom Xbox One X är fyra gånger mer kraftfull än den ursprungliga Xbox One, är det det bästa valet. Det spelar samma spel samtidigt som det erbjuder förbättrad grafik och spel för utvalda titlar (leta efter spel med 4K Ultra HD, HDR eller Xbox One X Enhanced-märken). Även några Xbox 360-spel, inklusive Halo 3 och Fallout 3, få grafiska förbättringar när de spelas på en Xbox One X. En Xbox Kinect-port ingår inte, så du behöver en adapter för att spela Kinect-spel. Xbox One S är billigare än Xbox One X, men de visuella uppgraderingarna är värda extra kostnaden, förutsatt att din TV kan stödja dem.