Skip to content

Hur en bättre bildfrekvens får dina Xbox-spel att sjunga

24 de juni de 2021
sam pak X6QffKLwyoQ unsplash1 c12f667d43cf4123bee32dfb3ceae0d7

Viktiga takeaways

  • Fallout 4, Fallout 76, och tre andra Bethesda-spel får FPS Boost på Xbox Series X och Series S.
  • Högre bildfrekvenser innebär en övergripande mjukare spelupplevelse.
  • Att använda FPS Boost kan sänka upplösningen i spelet något för att göra det högre FPS möjligt.

En fördel med att äga en av de nyare Xbox-konsolerna är tillägget av funktioner som FPS Boost, som helt kan förändra hur du upplever dina favoritspel. Microsoft meddelade nyligen att fem populära Bethesda Softworks-spel – inklusive Fallout 4—Er ökade bildhastigheter (ibland kallade bilder per sekund eller FPS) på Xbox Series X och Xbox Series S med FPS Boost. Detta är en annan i en lång lista med drag som har arbetat för att få senaste generationens spel snabbare med högre bildhastigheter och visuell kvalitet möjlig på de nyare konsolerna.

Även om det kanske inte verkar som en stor sak för användare som inte spelar med högre bildhastigheter, säger experter att den smidiga prestandan som kommer med högre bildhastigheter kan förändra upplevelsen drastiskt. ”FPS-boost innebär att Bethesda-spel nu kommer att fungera med högre bildrutor per sekund”, berättade Bishal Biswas, en tidigare spelblogger och nu VD för Word Finder, till Lifewire i ett e-postmeddelande. ”Ramar [like resolution] ansvarar för videokvaliteten i alla spel. ”

Betydelsen av högre bildhastigheter

Många spel som släpptes under den senaste generationen spelkonsoler – som Fallout 4, Fallout 76, etc. – riktade en stabil 30FPS på konsoler. Det här är hälften av vad de flesta datorskärmar och tv-apparater kan nå och bara hälften av vad många PC-spelare försöker uppnå när de spelar spel på sina datorer. På grund av dessa lägre FPS-gränser kan många spel kännas tröga på en konsol, särskilt när Microsoft och PlayStation började erbjuda stöd för 4K-spel på Xbox One X och PlayStation 4 Pro. Nu när nästa generation konsoler är tillgänglig kan spel utnyttja mer kraft för att leverera högre bildrutor per sekund.

Det är målet med FPS Boost – att ta det ursprungliga spelet och låsa upp det FPS, så att spelare får chansen att uppleva de högre bildhastigheterna i spel som de tidigare inte kunde. Att ha en högre FPS kan påverka spelet på många områden. Enligt Nvidia kan högre FPS hjälpa dig att bli bättre på videospel eftersom det generellt sett ger en mjukare upplevelse. Genom att öka bildhastigheten blir animationer mjukare och det finns mindre spökelser – en distraherande effekt som skapas eftersom stegen i animationen är för långt ifrån varandra när man kör på lägre FPS. Att köra spel med lägre FPS kan också påverka hur snabbt du ser andra spelare i multiplayer-spel.

Användare med ett system som kan köras med högre bildhastighet kommer att ha mindre systemfördröjning, vilket innebär att spelet kan köras med den hastighet det behöver för att se till att du ser allt vid rätt tidpunkt. Vi pratar inte om stora skillnader på 20-30 sekunder mellan högre och lägre FPS. När du spelar konkurrenskraftiga spel online eller till och med bara svåra enspelarspel kan varje millisekund göra skillnad i hur bra du gör.

Ge dig ditt val

Medan fördelarna med att ha en högre bildfrekvens är tydliga – och värda att utforska i många spel – ibland vill du bara spela det ursprungliga spelet. Med FPS Boost kommer Xbox-spelare att växla mellan den ursprungliga versionen med lägre bildfrekvens och den ökade FPS-versionen. Detta lämnar kontrollen helt i dina händer, något som Biswas säger att många spelare kommer att uppskatta. ”Ramar [like resolution] ansvarar för videokvaliteten i vilket spel som helst. ”Men varför skulle du vilja köra spelet till en lägre FPS, särskilt efter att ha förstått alla fördelarna med en högre bildhastighet? I vissa fall kan spelets upplösning förändras något när spelar med FPS Boost aktiverat.

Trots att de är kraftfullare än förra generationens konsoler, kan Xbox Series X och Series S fortfarande bara driva ut så mycket kraft. Spel förlitar sig också på motoroptimering för att öka deras prestanda, vilket innebär att FPS definieras inte helt av hur kraftfull konsolen är. I vissa fall kan användare se en lägre FPS när de spelar spel med högre upplösningar. Detta är vanligtvis vanligt när du kör spel i 4K, eftersom den ökade visuella trohet som 4K kräver också kräver mer kraft för att köra spelet smidigt. Det enklaste sättet att balansera det kraftbehovet är att sänka FPS-målet. Även med avvägningarna är FPS Boost dock en fantastisk funktion som ger spelare mer kontroll över hur de vill spela en del av t arvingens favoritspel. ”FPS-boost från Xbox kan fördubbla FPS-räntan för vissa spel”, förklarade Biswas, ”användare kan nu se fram emot att uppleva sina favoritspel med bättre bild.”