Skip to content

Hur EOM gör för bättre e -post

17 de augusti de 2021
senior man drinking coffee and using digital tablet at breakfast nook 719870515 59c55b889abed500117f2ab7

EOM står för ”slutet av meddelandet”. Kort sagt, det är ett snabbt och effektivt sätt att berätta för en läsare att de har kommit till slutet av meddelandet, och det finns inget mer. Att använda EOM är särskilt användbart när du skickar e -post. Om du inkluderar EOM i slutet av e -postens ämnesrad (och mottagaren vet vad det betyder) behöver de inte oroa sig för att öppna meddelandet för att läsa något i kroppen. EOM förklarar snabbt att hela meddelandet finns i ämnesraden. En relativt ny användning av EOM var i ASCII, datorspråk. ASCII härrör från morskod och inkluderade EOM som ett kontrolltecken. Morskod för EOM är di-dah-di-dah-dit. Ett alternativ till EOM är SIM (Subject Is Message), men EOM är den överlägset vanligaste indikatorn.

För- och nackdelar med att använda EOM

Fördelarna med att använda EOM i dina e -postmeddelanden kanske inte syns direkt, men det finns definitivt mätbara fördelar: Fördelar

  • Ditt meddelande kommer nästan säkert att kommuniceras eftersom de flesta mottagare åtminstone kommer att läsa e -postens ämne.
  • Att hålla ditt budskap tillräckligt kort för att en ämnesrad tvingar dig att vara kortfattad och undvika onödiga ord, sign-offs och hälsningar.
  • Ett EOM -e -postmeddelande hjälper dig och dina e -postmottagare att hålla reda på e -postmeddelanden och följa trådar.
  • Mottagaren sparar tid.
  • Du kommer sannolikt att få ett kort mejl som svar, vilket kan spara ännu mer tid.
  • Eftersom EOM -meddelanden måste vara korta är de lättare att skriva på din telefon eller annan mobil enhet.

Nackdelar

  • Du kan förvirra människor. Om de inte vet vad EOM betyder, kommer de förmodligen att kolla meddelandets kropp för en förklaring eller till och med svara för att fråga dig vad det betyder, vilket bara tjänar till att slösa tid snarare än att spara det.
  • Vissa e -posttjänster och program behandlar kanske inte ämnet som förväntat. Till exempel, om ämnet är för långt och e -postprogrammet stänger av det, kan mottagaren vara förvirrad på grund av det förkortade ämnet och den tomma kroppen.

Hur man använder EOM i meddelanden

Lägg helt enkelt till EOM i slutet av ett ämne, med eller utan parentes. Försök att behålla det totala antalet tecken till färre än 40 tecken för att se till att de tre sista bokstäverna passar bra.