Skip to content

Hur Ericka Bozeman hävdade True Crime On Twitch

25 de juni de 2021
thumbnail 680d4d1273bc4283b4a758fa15f9ab19.jfif

Ericka Bozeman, känd som BigBossBoze on Twitch, hjälpte till att förkunna i en ny genre på streamingplattformen med sin stora, högljudda personlighet och förkärlek för mord och intriger som håller tittarna inställda på en dos av sann brottslighet.

”Jag startade det sanna brottet av ett par anledningar. Först gjorde ingen på Twitch det, vilket var uppenbart för mig vid den tiden …[but] den främsta anledningen till att jag är så fascinerad av sant brott är att mycket våldsbrott också kommer från obearbetat trauma, ”sa hon i en telefonintervju med Lifewire. En fanfavorit från Smosh-universum, Bozeman tog en paus från innehållsskaparen efter Smosh’s moderbolaget, Defy Media, stängde plötsligt av 2018. Hon började en framgångsrik karriär inom digital marknadsföring med Live Nation och gick så småningom tillbaka till en värld av innehållsskapande med sina nya riktiga brottsströmmar på Twitch. Hon har haft omedelbar framgång på sin snabba växer Twitch-varumärket på grund av sin uppfinningsrikedom och marknadsföringsfiness.

Snabb fakta

namn: Ericka ”Boze” Bozeman
Ålder: 29
Från: Bozeman föddes i en liten stad i södra Virginia på endast 8 000, och växte upp som ett isolerat latchkeybarn i ett ensamstående föräldrars fler generationers hushåll till en mamma som arbetade som lokal journalist.
Slumpmässig glädje: Bozeman började sin Twitch-karriär som en League of Legends-streamer, där hon kultiverade ett ”giftigt samhälle” baserat på sin fräcka spelstil. Hon har sedan dess kastat den bilden och skapat en helt ny, dedikerad grupp supportrar.
Nyckel citat eller motto att leva efter: ”Ditt arbete bör omfatta service.”

Ställa in tonen

En latchkey-unge i slutet av 90-talet och början av 2000-talet, Bozeman var en självutnämnd social utstött som befann sig i internetkulturens tidiga åldrar. Medan andra barn var ute och spelade tagg, kramades hon framför sin familjedator, badade i det svaga ljuset på en föråldrad LED-skärm, lärde sig webbdesign och grundläggande kodning som fjärde klass. Hon var ett ensamt barn limmat på sin dator; en original digital infödd. Hon tillbringade sina eftermiddagar och nätter i ett virtuellt drömlandskap – ett utlopp för det trauma hon upplevde i en stad som var för liten för sin glans. ”Jag behövde inte arbeta med mitt trauma eftersom jag hade internet som en flykt, jag kunde bli en ny person, jag kunde lära mig nya färdigheter, jag kunde klara mig annorlunda, jag kunde distrahera mig själv”, sa hon. ”Jag tror att ibland med trauma har vi självuppfyllande profetior, och jag tror att jag gjorde mig själv en utstött genom mina tonår, och även nu är jag fortfarande en slags utstött.”

Ögonblicksbild av Erika Bozeman medan du streamer live på Twitch.

Ensamhet var ett tema i Bozemans unga liv när hon kämpade med komplex PTSD på grund av religiöst trauma, förvärrat av att känna sig som en utstött i en raskodifierad ”backwoods” stad. Hennes flykt till digitala silor fungerade inte bara som ett säkert utrymme utan också som en hanteringsmekanism. Att forma sig till onlinesamhällen under tonåren var avgörande för vem hon skulle bli. Hennes entreprenörsanda skulle leda henne till att vända domäner vid 13 års ålder och sälja dem på MySpace, för att så småningom skapa sin första verksamhet som 17-åring, sälja flygblad till klubbpromotorer och komma in i världen av digital marknadsföring.

True Crime Story

Hennes innovativa anda skulle leda henne att se ett hål på marknaden. Eftersom strömmande växte i popularitet, så var genren för sann brottslighet också. Ändå fanns det inga framträdande streamers för sant brott. Som en marknadsföringshavare gör när hon märker en outnyttjad marknad, grep Bozeman den. I september 2020 gjorde hon en hel månad med sant brott, och hennes tittare exploderade. Hennes serie var en hit. Nu arbetar hon med ett team som inkluderar en community manager, assistent, produktionsassistenter och volontärer från hennes community. De hjälper henne att producera sin veckovisa show inom Twitchs servicevillkor, så att hon kan njuta av en sömlös ström med sitt samhälle. ”Jag behövde inte arbeta med mitt trauma eftersom jag hade internet som en flykt, jag kunde bli en ny person, jag kunde lära mig nya färdigheter, jag kunde klara mig annorlunda, jag kunde distrahera mig själv.” Det inkluderar att betala licensavgifter för de videor hon reagerar på på sin kanal. Hon inspirerade en hel genre av nya streamers som försökte fånga blixtar i en flaska två gånger. När det gäller den verkliga brottsgemenskapen på Twitch ser hon det som en möjlighet att lyfta en helt ny kategori på webbplatsen som är mest känd för spelströmmar. I motsats till explosionen av politiska streamers, som hon såg som kannibalistisk, vill Bozeman bygga gemenskap med sina andra brottbesatta landsmän. ”Det är oundvikligt att fler kommer att anpassa sig och göra något om det fungerar, och jag skulle hellre göra dem allierade än konkurrens”, sa hon. Hon vill ha ett verkligt brottimperium; en 360-graders affärsverksamhet som tar hörn i alla delar av marknaden. ”Jag lanserar en brotts podcast, True Crime merch Store, och framför allt är jag väldigt glad över min första dokumentär på YouTube,” sa hon. ”Sätt mig på Discovery ID, låt oss gå.”

Genom hela framgången sa hon att hon aldrig glömde var hon kom ifrån och vad som fick henne hit. Hon vill betala det framåt, och hennes nyvunna andlighet har hjälpt henne att vägleda. ”För mig är min tjänst underhållande människor. Det utbildar människor. Det gör människor glada”, sa hon. ”Det är vad jag ska göra som innehållsskapare. Jag är här för att tjäna dig, inte mig själv.”