Skip to content

Hur Google hjälper dig att dela appar med vänner

22 de juni de 2021
Nearbyshare ac3fd25c3225487c85c614e8c0eb1724

Viktiga takeaways

  • Närliggande Share senaste uppdatering gör att du kan dela appar och uppdatera data med andra.
  • När du är i närheten av andra Android-telefoner kan du enkelt dela appar som liknar hur du delar kontakter och andra filer.
  • Experter tror att Near Share kommer att hjälpa till att inleda en ny tidsålder för innehållsdelning för Android-användare, vilket gör det enklare än någonsin att få uppdateringar och ladda ner appar från vänner.

Google Neareshares senaste funktion kommer att förändra hur användare delar appar och data på Android, säger experter. Att dela kontakter på Android krävde att du skulle gå igenom ett antal olika steg och tanken på att dela appar var inte annorlunda, vilket ofta krävde att tredjepartssystem skulle göra det. Med närliggande del kunde användare äntligen sömlöst dela innehåll med andra Android-enheter nära dem med trådlös Bluetooth och Wi-Fi. Nu, efter mer än ett års utveckling, har Google äntligen lagt till möjligheten att dela appar och uppdateringar mellan enheter. ”Den nya delningsfunktionen i Google Play gör det möjligt för Google att göra tre saker – det första är att effektivisera och kontrollera ett befintligt beteende”, berättade Philip Wride, VD på Cheesecake Digital till Lifewire via e-post. ”ShareIT har vuxit till att ha nästan 2 miljarder användare på grund av möjligheten att dela applikationsinstallationer och innehåll via sin app. En av de mest delade kategorierna i ShareIT är mobilspel, så att lägga till den här funktionen i Google Play gör att Google kan ta tillbaka viss kontroll . ”

Offline-delning

En av de största förmånerna för att kunna använda verktyg som Near Share är möjligheten att dela innehåll offline och online. Nu när Near Share stöder delning av applikationsdata och uppdateringar kommer fler användare att kunna få tillgång till det innehåll de vill ha eller behöver utan att behöva oroa sig för hur snabbt deras dataplan är. Tidigare var det enda sättet att dela appar att skicka en länk till Play Store, som fortfarande krävde att den andra personen skulle ladda ner dem själva. ”Det [Nearby Share] kan leda till mindre surfning på Google Play för att hitta nya spel, där användarna istället förlitar sig på att deras vänner delar appar med dem.

”När världen – och de olika tjänsterna vi använder dagligen – går över till att vara mer online måste användarna förlita sig på styrkan i telefonens dataplan eller deras internetåtkomst hemma. Den olyckliga sanningen är att inte alla har tillgång till höghastighetsbredband eller till och med snabb mobiltelefontjänst, beroende på var de bor. Som sådan erbjuder de en funktion som kan använda Bluetooth för att dela data mellan två enheter är ett välkommet framsteg för Android-användare. Den här uppdateringen fungerar också som ett dubbelt tryck för Google, vilket gör att de kan ta tillbaka kontrollen över appdelning – vilka tredjepartsgrupper som ShareIT har fått under funktionens frånvaro.

Två personer som håller smartphones nära varandra.

”Detta leder till analys och förståelse av kundbeteende”, sa Wride och förklarade varför Google skulle vilja ta tillbaka kontrollen över appdelning. ”De [Google] skulle kunna se vilka spel som delas och av vem, vilket kommer att ge bättre inriktning på annonser, meddelanden och andra tjänster. ”Med ShareIT som har över 500 miljoner aktiva användare varje månad, är det vettigt att Google vill erbjuda en liknande direkt i Android-ekosystemet. Det tar inte bara bort risken för möjliga säkerhetsrisker som kan komma med tredjepartsapplikationer, utan det är också en funktion som användare har väntat på att få officiellt stöd för.

Appdelning låter också Google hålla jämna steg med hur bra en app delas, vilket kan leda till ytterligare konsekvenser för hur appar rankas i Google Play Butik.

Växande konsekvenser

Googles introduktion av delning av appar och uppdateringar kommer dock att göra mer än att bara lägga på mängden information som Google har om appar. Det kan helt förändra hur vi delar appar, säger Wride. ”Det [Nearby Share] kan leda till mindre surfning på Google Play för att hitta nya spel, där användarna istället litar på att deras vänner delar appar med dem, ”skrev Wride.” Den största effekten kan vara för nya spellanseringar, som inte kan få synlighet och grepp. såvida inte deras spel delas av spelare. ”” Detta leder till analys och förståelse för kundbeteende. De [Google] borde kunna se vilka spel som delas och av vem … ”En intressant sak som experter är intresserade av att se är hur den här nya funktionen påverkar Googles nedladdningsposter.” Tidigare var en faktor som stödde nedladdning och antagande av användare kunna se antalet nedladdningar som en app eller ett spel hade fått och sedan stjärnklassificeringen, ”skrev Wride.” Om spelappar nu delas istället för nedladdade minskar effekten av det sociala beviset i Play Store. ”