Skip to content

Hur Hashtag-sidor kan förbättra YouTube

19 de juni de 2021
GettyImages 936980924 41996c19cfb4444ebbc8a137d4e19334

Viktiga takeaways

  • YouTubes nya hashtag-funktion gör det möjligt för tittare att söka efter innehåll med exakta nyckelord.
  • Hashtag-systemet har fortfarande utrymme att växa och förbättra.
  • Detta nya system kan hjälpa nischkanaler att hitta en ny publik.

Hashtags har styrt världen av sociala medier i flera år nu, och YouTube kommer äntligen in i åtgärden med nya målsidor som äntligen ger mening av sitt taggningssystem. YouTubes beslut att ändra hur webbplatsen använder sina hashtag-nyckelord meddelades nyligen i ett community-inlägg. I stället för att erbjuda rekommendationer om videor med den sökta hashtaggen tillsammans med annat relevant innehåll, visar hashtag-målsidor nu bara videoklippen som använder den aktuella taggen.

”Under det gamla systemet har du helt enkelt lagt till nyckelord, men de var ingen garanti för att din video skulle hittas om du inte medvetet stavade ett nyckelord och fick någon att söka efter ditt ämne med samma felstavning”, YouTuber John Bennardo, chef för The Two Dollar Bill Documentary, berättade för oss i en e-postintervju. ”De [new] hashtag-funktionen nollställer den exakta kategorin och ger dig mer chans att bli synlig än något du kunde ha gjort med nyckelord. ”

Hitta din publik

Enligt YouTube laddas mer än 500 timmar med innehåll varje minut. Om du bara är en av miljontals innehållsskapare som försöker ta dig fram på videodelningssidan kan det vara svårt att hitta din publik, särskilt för kanaler som Bennardo som faller in i en mycket mindre nisch.

En skärmdump av YouTube Hashtag-sidan för iPhone12.

YouTube-hashtag-sidan för # iPhone12.

På grund av den stora mängden innehåll som laddas upp är det extremt viktigt för skaparna att ha ett sätt att utesluta sig, eller åtminstone öka dina chanser att bli utpekade. Medan hashtags har varit en funktion ett tag tillät de aldrig skaparna en verklig chans att få sig ute – något som många hoppas kommer att förändras med den senaste uppdateringen. ”Min är en nischkanal, så den som söker efter videor om $ 2 räkningar kommer förmodligen att hitta dem ändå,” sa Bennardo i vårt e-postmeddelande.

”Där jag tror att hashtags kan hjälpa mig finns det i några underordnade kategorier som jag nu kan visas i efter en mer specifik sökning.” Han fortsatte: ”Jag kan hashtagga ord som pengar, valuta och samlarföremål, bara för att nämna några, och antar att mina videor kommer att visas oftare. Det i sin tur kan leda till fler visningar och fler prenumeranter.” Medan vissa är glada över förändringarna är den nya funktionen inte så enkel som att tagga din video och glömma bort den. YouTube har fortfarande en rankningsalgoritm på plats, som visar vad den anser vara det ”bästa” innehållet under den taggen först. ”De [new] hashtag-funktionen nollställer den exakta kategorin och ger dig en större chans att bli synlig än någonting du kunde ha gjort med nyckelord.

”Den goda nyheten är att det gör filtrering av irrelevant innehåll mycket enklare, eftersom målsidorna kräver videor för inkludera den exakta taggen som du söker efter. Tyvärr ser det ut som att målsidorna redan har stött på vissa problem, eftersom de mestadels visar Indien-baserat innehåll när du söker. Detta är troligtvis någon form av fel som kommer att sorteras inom en snar framtid .

Maskininlärning

Liksom mycket av YouTubes kärnupplevelse spelar algoritmerna också en viktig roll för att avgöra vem som kommer till toppen av målsidorna. Det betyder inte att skapare inte kan göra saker för att öka sina chanser att bli synliga. I själva verket har vissa YouTube-skapare redan tagit till Twitter för att dela sin framgång med att rankas väl i det nya systemet. ”Bara kolla in hur mina Hashtags rankas … och jag är topp för #FacebookAdvice på YouTube,” tweetade @BecsBate, en socialmedarbetare. Hon fortsatte, ”Vilka Hashtags använder du? Förstår du hur de fungerar?”

Medan YouTube kan förlita sig på bots för att samla mycket av innehållet på webbplatsen, kan skaparna lära sig att använda hashtags effektivt. För YouTubers som Bennardo betyder det att hitta nyckelord som inte hade varit relevanta tidigare och få ut det mesta av dem. ”Jag har gjort några videor som har sträckt sig in i andra kategorier,” sa Bennardo. ”En som kommer att tänka på är en video där jag sökte 2 räkningar på eBay. Med hashtag-funktionen kan jag nu tagga en sådan video med #eBay och dyka upp i fler sökningar efter vad som i allmänhet skulle vara icke-relaterat innehåll. ” Det finns fortfarande några knep i systemet, men om de stryks ut och skaparna lär sig hur man använder det till deras fördel kan den nya hashtag-funktionen på YouTube hjälpa till att öka exponeringen och öka antalet prenumeranter.