Skip to content

Hur influenser Jessica Kim hittade sin röst

26 de juni de 2021
ImagefromiOS5 ca6e3fd0fecb4cf8b7022b98e9e1ffaf

Jessica Kim liknar ingen annan streamer. Hon blandar en ny Gen Z-estetik med Millennial-sårbarheten från gammal vakt. Hon är en innehållsskapare för den nya tidsåldern och hennes snabba stigning i branschen är en att titta på.

Inledningsvis hittade Kim en plats online via skönhets- och modevärlden på Instagram, med mycket curated, stiliserade fotografier. Efter några år fick hon nästan 130 000 följare, och hennes önskan att ansluta till dem skulle leda henne till Twitch, där hon nu har över 80 000 följare, ett antal som fortsätter att växa. ”Jag startade inte Twitch för att spela spel eller tjäna pengar. Många människor tänker på det som en inkomstkälla, men jag visste ingenting om Twitch alls … Det var jättekul, så jag fortsatte, säger hon i en telefonintervju med Lifewire. ”Jag har strömmande att tacka för att jag växte ur min blyga fas, eftersom jag delar mina tankar så mycket online, och det hjälper mig att bli bättre på att prata. Jag tror att det har överförts till mitt faktiska personliga liv utanför internet. ”

Snabb fakta

namn: Jessica Kim
Ålder: 22 år gammal
Från: Född i Seoul, Sydkorea, Kim växte främst upp i Kanada mellan Toronto och Vancouver.
Slumpmässig glädje: Hennes far arbetade för Samsung inom teknik- och kommunikationssektorn och stannade i Sydkorea när hon, hennes mamma och hennes äldre syster flyttade till Kanada för att starta ett nytt liv.
Nyckel citat eller motto att leva efter: ”Tappa aldrig vem du är, oavsett vad du gör.”

Beginnings of An Influencer

Den spirande influensen var inte alltid så online-besatt som hon kan verka nu. När hon växte upp flyttade hennes familj från Sydkorea till förorterna i Toronto till Markham-Thornhill-området, där hennes mammas stränga uppväxt hindrade henne från att njuta av överdrifterna från 2000-talet som Internet. Istället hittade hon sin tillflykt på TV. Medan tillgången till internet och videospel var mycket reglerad, skulle hon spendera timmar på att titta på TV-program: drömmer om ett liv som barnen hon såg i sina favorit Disney Channel-original. ”Det var mycket lättare att strömma längre timmar och spela ett videospel snarare än att sitta i tre timmar och bara chatta.” Programmen skildrade ofta spel som en pojkehobby, sa hon, men det gjorde henne bara mer intresserad. Dagliga resor till biblioteket var hennes tid att utvidga sina horisonter och dyka in i videospelvärlden. RuneScape var spelet hon skulle smyga bort för att spela på biblioteksdatorn, och det var där hennes förälskelse i den digitala världen började. Hennes familj flyttade till Vancouver och samhällskänslan som hon vant sig vid i Markham-Thornhill var frånvarande från tunnelbanans konkreta djungler. Hon påminner om att ha begränsat sig till självpålagt isolering mitt i det ökande trycket från hennes familj att bli läkare. Arbetsbelastningen och förväntningarna fick henne att falla in i en depressiv episod. Internetens konstruerade värld var hennes väg ut.

Jessica Kim skrattar

”Det blev riktigt svårt att hänga med i allt … och jag kände att jag inte var tillräckligt bra? Jag är en lat perfektionist, sa hon. ”Eftersom jag var fokuserad på att göra mitt arbete blev jag avlägsen från mina vänner. Det blev lättare att ansluta till människor online än vad det gjorde med människor personligen. Min fly gick online. Instagram var ett utlopp för mig att uttrycka mig och förvånansvärt gillade många verkligen det de såg, antar jag. ”

The Streaming Era

Efter några framgångsrika live Instagram-videor rekommenderade några av hennes anhängare att hon flyttade till Twitch för att få den fullständiga, oförfalskade streamingupplevelsen. Hon höll med. Hennes första Twitch-strömmar gjorde det möjligt för Kim att ansluta sig till sina Instagram-anhängare, växa poetiskt om livet, hobbyer och mode. Efter två månader valdes hon ut till Twitch Partner. Vägen framåt var dock ostadig, med en anmärkningsvärd sommarlång paus på grund av familjeansvar i Sydkorea. Hennes återkomst till streaming möttes av en annan, mycket mindre publik.

”Min motivation att streama var på en lägsta nivå”, sa hon. Det var Apex Legends, ett spel som hon hade plockat upp på fritiden, som återgick hennes passion för streaming. ”Det byggde tillbaka tittarna och jag kände mig mer uppmuntrad att strömma igenom Apex. Det ändrade mitt format eftersom det var mycket lättare att strömma i längre timmar att spela ett videospel snarare än att sitta i tre timmar bara chatta, vilket hjälper människor att hitta och följa mig. Det var början på min spelkarriär. ” Den här nya eran cementerade henne i Twitch-världen som en skapare på uppgång. Så småningom gick hon vidare till en nyare titel, Valorant. Hennes strömmar drar var som helst från 700-1000 samtidiga tittare, när de tittar på sin grupp spelkompisar som är bäst den konkurrerande taktiska skytten.

Kliver ut ur skärmen

Kim är för närvarande student under sitt sista år på universitetet som studerar design av användargränssnitt. Från Instagram till universitet och nu Twitch har elementen i design och kreativitet varit en konstant i hennes liv. Genom allt har hon vårdat sin egen röst, en röst som hon hoppas kommer att tillåta andra unga streamers, särskilt kvinnor, att hitta sin nisch i dessa mansdominerade utrymmen där misshandel fortfarande är konstant. ”Jag tror att när jag växte som en streamer växte jag som person. Jag kunde ta reda på vad jag förväntar mig av min streaming och mig själv, säger hon och beskriver den vanliga upplevelsen av kvinnor online. ”Jag tar inte [mistreatment] från människor. Jag kommer inte bara stå eller sitta här och ta det. ”