Skip to content

Hur Instagram gjorde det enklare att söka

23 de juni de 2021
GettyImages 1094579402 7ff51ce9379a470e865a1597aee2094e

Viktiga takeaways

  • Instagrams senaste uppdatering av sökningar ger några fördelar och nackdelar.
  • Möjligheten att söka med valfria nyckelord är en enorm buff för Instagram-användare.
  • Borttagningen av hashtag-krav i sökningar bör göra Instagram mer tillgängligt.

En senaste uppdatering av Instagrams sökfunktion tar bort kravet på att använda hashtags, vilket underlättar sökningen för användare som letar efter nytt innehåll. Instagram fortsätter att tillhandahålla nya uppdateringar till applikationen och det senaste ger en ny funktion till söksystemet. Där appen tidigare krävde användning av nyckelord med hashtags framför dem – till exempel # nofilter – låter det nya systemet användare söka utan nyckelord.

Denna förändring, tror experter, bör göra sökning på Instagram mycket enklare för användarna. ”Möjligheten att söka efter nyckelord utan att systemet kräver hashtags är en kopia av vad Twitter och Youtube implementerade för ett tag sedan”, sa socialmedieexpert Bianca Polizzi i ett mejl. ”Det är otroligt användbart och är definitivt ett steg i rätt riktning för utvecklingen av sökmotorns förmågor.”

Ständigt utvecklas

Liksom de flesta sociala medieappar uppdaterar Instagram regelbundet sin applikation, med nya funktioner som rullar och till och med att ta med anti-mobbningssystem för att skydda innehållsskapare. Den senaste uppdateringen lade till några andra ändringar, inklusive möjligheten att söka utan hashtags.

”Många människor vet fortfarande inte hur man använder hashtags.” Även om detta kanske inte verkar som en enorm förändring, tror Polizzi att det kan göra appen mer användarvänlig och till och med förbättra sättet som Instagram-användare ställer in sina inlägg. Under en längre tid har Instagram krävt att användare ska inkludera hashtags som #nofilter, #food och så vidare för att tagga deras innehåll för sökningar. Detta har också tvingat skaparna att ta med massor av olika taggar i deras bildtexter, vilket kan hjälpa till att få ut innehållet till fler personer i applikationen.

Genom att ta bort grinden som hashtags placeras på upptäckten av innehåll, öppnar Instagram flodgrindarna för mindre innehållsskapare att göra sig ett namn i den trånga världen av onlinefotografering. Från och med januari 2020 hade Instagram enligt uppgift över 1 miljard aktiva användare, vilket innebär att få ditt innehåll märkt med det gamla hashtag-systemet var en enorm uppgift.

Genom att förenkla de sökkrav som behövs för att visa upp nytt innehåll ger Instagram äntligen en chans till alla mindre skapare där ute. ”Många människor vet fortfarande inte hur man använder hashtags så det här gör det möjligt för användare att enkelt ansluta”, sa Polizzi senare under vår e-post. ”Det är ett drag bort från den” kodande ”sfären till en lättillgänglig värld.”

Två sidor av samma mynt

Inte alla är ett steg framåt med de nya uppdateringarna, dock. Medan den nya sökfunktionen kommer att bli mycket lättare för användare att navigera, ser Polizzi också några brister i systemet. ”Denna uppdatering har särskilt orsakat mycket drama bland Instagram-användare med aviseringar som flyttas till förstasidan och en stor Reels-funktion som är i centrum.” Sa Polizzi. Trots en viss förakt över de förändringar som har kommit med Reels-funktionen har många tagit till Twitter för att uttrycka sin upphetsning kring hashtag-mindre sökning. ”Spännande att se dessa förändringar komma till Instagram”, sa Twitter-användare @jasminedefoore som svar på en video som bryter ner de nya sökändringarna. ”Sökresultatgränssnittet är också trevligt. Kommer att vara till hjälp för fotoredigerare som letar efter fotografer. ”

Att bara skriva in ett ord som du vill se inlägg för istället för att behöva oroa sig för hashtags hjälper till att få ännu mer nytt innehåll i ditt flöde. Att söka efter nyckelord på Instagram kan ha varit en olägenhet tidigare, men Polizzi anser att uppdateringen av systemet är ett stort steg i rätt riktning och hoppas till och med att det kan leda till att användare lägger ut längre bildtexter, vilket i sin tur kan hjälpa dem få mer räckvidd och följare av sina inlägg. Genom att förenkla hur innehållsskapare delar innehåll i appen är Instagrams nya sökfunktion en enorm välsignelse som skulle hjälpa användarna att få nytt innehåll som de inte skulle ha hittat lika enkelt med det gamla systemet.