Skip to content

Hur jag lärde mig att älska misslyckande med Dungeon of the Endless

24 de juni de 2021
ScreenShot2021 03 18at2.45.56PM 7ef5db9afc764d13bc17e232534c347e

Viktiga takeaways

  • Dungeon of the Endless: Apogee ger den ikoniska gameplayen av originaltiteln till mobila enheter.
  • Även om det inte är helt felfritt, Dungeon of the Endless: Apogee erbjuder en utmanande och uppfriskande upplevelse.
  • Varje misslyckande känns som ett nytt steg till framgång, och även om du sällan vinner finns det något som hela tiden drar in dig igen.

Efter flera ansträngande minuter med att utforska mörka rum och nästan bita i dammet har jag äntligen hittat vägen ut. Jag skickar tillbaka min starkaste karaktär för Crystal – ett mystiskt föremål som behövs för att fly – och låter de andra vänta vid dörren till nästa nivå. Det var mitt sista misstag. På några ögonblick är hela mitt team decimerat och jag sitter och stirrar, munnen agape, på spelet över skärmen. Ofta känd för sina extrema svårigheter och permadeath-funktioner, spel som Dungeon of the Endless: Apogee är brutala och tvingar dig att dö om och om igen när du drar mot ditt övergripande mål. I Höjdpunktmåste spelare rensa rum, bygga olika uppgraderingar och hitta utgången. När du väl hittat måste du ta dig tillbaka till början av nivån, ta Crystal och sedan eskortera den till slutet. Problemet är dock att plocka upp kristallen får nästan alla fiender på nivån att reagera och lämnar den en gång så tydliga vägen som nu full av saker som vill döda dig.

Ärrad, men vacker

Dungeon of the Endless: Apogee lyckas när du misslyckas. Spelets hela mål är att driva dig till det yttersta och tvinga dig att spela upp nivåer om och om igen när du går längre in i labyrinten som utvecklaren Amplitude Studios har skapat.

Höjdpunkt, som i huvudsak är en mobilversion av det ursprungliga spelet som släpptes på PC 2014, ger det bästa av den titeln direkt till din handflata. Det är en övergång som – även om den inte är felfri – gör ett bra jobb med att lägga allt framför dig.

Utforskning i Höjdpunkt är enkelt, ofta kräver du bara att trycka på karaktären du vill flytta och sedan trycka på rummet du vill flytta till. Du kan också knacka på olika dörrar för att öppna dem, och allt detta fungerar tillsammans för att skapa ett bra flöde av rörelse när du utforskar varje fängelsehålanivå. Auto-attack är också en nyckelfunktion, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att balansera komplexa kombinationer av attacker. Det är också utomordentligt enkelt att hoppa in i ett spel, och på grund av den stilistiska och retro-stiliga grafiken skjuter det aldrig din telefon så att du känner att du rörde handen mot en het spis.

Knölar och blåmärken

Det finns dock ett par fel i stordatorn. För det första är spelets text väldigt liten, vilket ofta gör det svårt att läsa. Det här är inte så mycket av ett problem när du förstår var allt är, men det kan fortfarande vara irriterande när du försöker hålla reda på hur mycket hälsa dina partimedlemmar har, eller om du försöker läsa viktig pop-up meddelanden. Lyckligtvis är detta inte ett spel som kräver mycket läsning, så du behöver inte oroa dig för det när du är inne och utforskar de olika nivåerna.

Dungeon of the Endless - utforska labyrintens spel

Ett av de viktigaste spelelementen i Dungeon of the Endless: Apogee driver rum med ett material som heter Dust. Du kan bygga torn, fabriker som gör mat och andra små prylar, men du har aldrig tillräckligt med damm för att driva varje rum. Det betyder att många rum lämnas i det ursprungliga mörka tillståndet du hittade dem i, vilket gör att fiender slumpmässigt kan dyka upp igenom hela din genomspelning. Tyvärr kan spelets ljusstyrka vara mycket svårt att arbeta igenom. I vissa rum kunde jag ofta inte se någonting, eftersom spelet bara inte var tillräckligt ljust för att visa vad som hände. Detta kan leda till några frustrerande nederlag, särskilt i svårare rum. Precis som textproblemet är det något du vänjer dig vid, men det lyckas alltid skära upp medan du spelar.

Framgång med varje misslyckande

Trots sina brister, Dungeon of the Endless: Apogee är en fantastisk hamn. Liten text och mörka rum är saker du kan arbeta med på vägen, och de fördärvar inte helt den övergripande upplevelsen. Att kunna dra ut min telefon och hoppa in i labyrinten är exceptionellt lockande, och under de senaste dagarna har jag befunnit mig att vända mig till spelet istället för andra appar jag skulle bläddra under min stilleståndstid. Varje misslyckande är en chans att lyckas nästa gång, och Dungeon of the Endless: Apogee lyckas fånga andan i den idén perfekt.

Dungeon of the Endless - utforska labyrintens handledningsspel

Om du är trött på att skämma bort Twitter och TikTok och vill prova ett spel som kommer att utmana dig och fira dina misslyckanden (på ett bra sätt), så rekommenderar jag att du hämtar Dungeon of the Endless: Apogee på Android eller iOS. Omspelningsförmågan är perfekt för snabba dyk i spelet, och oavsett hur dålig du är på det, hittar du alltid nya skäl att klappa dig själv på ryggen, något vi alla kan använda lite mer av.