Skip to content

Hur Lenovo levererar spel på konsolenivå när du är på språng

16 de juni de 2021
LenovoLegionPhoneDuel2 TitaniumWhite 04 86e35d73cfeb4166bde8d7d9247c2c23

Viktiga takeaways

  • Nya telefoner avsedda för spel försöker replikera konsolupplevelsen med mer responsiva skärmar.
  • Lenovos nya Legion Phone Duel 2-speltelefon erbjuder en skärm ihop med en 720Hz beröringssamplingsfrekvens.
  • Nya Asus ROG Phone 5 erbjuder en beröringssamplingsfrekvens på 300Hz.

De senaste speltelefonerna blir mer responsiva skärmar i ett försök att göra dem lika smidiga som konsoler. Lenovos nya Legion Phone Duel 2-speltelefon erbjuder till exempel en skärm som har en 720Hz beröringssamplingsfrekvens. Företaget hävdar att samplingsfrekvensen är mer än dubbelt så snabb och noggrann som liknande speltelefoner. Nya funktioner kan göra förstklassiga telefoner till ett bättre val för spelare. ”Telefoner är i allmänhet inte bra för de flesta typer av actionspel på grund av svårigheten med användarkontroll och interaktion”, säger Hai Ng, VD för Spawn Point, ett e-konsultföretag, i en e-postintervju. ”Att ha en” specialdesignad ”speltelefon kan tippa skalorna i det konkurrensutsatta landskapet.”

Spelhastighet med Looks to Match

För att hålla temperaturen under kontroll medan du spelar krävande titlar kyls Legion-telefonen med en stor, passiv, integrerad ångkammare och en fläkt. Legion levereras med ett halvgenomskinligt fodral som avslöjar det inre, i valet av Ultimate Black eller Titanium White. Den innehåller det senaste flaggskeppet Qualcomm Snapdragon 888-chip, som ger en hastighetsuppgång jämfört med tidigare modeller för snabbare spel. Den 6,92-tums AMOLED-skärmen har en uppdateringshastighet på 144Hz så allt från spel till videor ska se jämnare ut. ”The Legion Phone Duel 2 har vad någon bra speltelefon behöver”, sa Edward Eugen, en teknisk recensent för sajten 10 Beasts, i en e-postintervju.

Exploderad blick på inre av Legion-telefonen

Men telefonens kropp kan vara ömtålig, noterade Eugen. En ny video från JerryRigEverything YouTube-kanalen visar värden bryta den i tre delar med sina bara händer. ”Låt oss komma ihåg att seriösa spelare inte behöver köpa en speltelefon, dock,” sa Eugen. ”Många smarta smartphones är också utmärkta speltelefoner. Till exempel Samsung Galaxy S21-serien, OnePlus 8T / 8 Pro, iPhone 12 Pro Max, bland andra. ”

Tävling om den bästa telefonen

The Legion är inte den enda spelcentrerade telefonen på marknaden. Andra speltelefoner förstärker skärmens lyhördhet för att ge spelarna en fördel. Den nya Asus ROG Phone 5, till exempel, erbjuder en beröringssamplingsfrekvens på 300Hz. Den har samma Snapdragon 888-chipset som Lenovo och upp till 16 GB RAM; den har också en skärmuppdateringsfrekvens på 144Hz. Matt Weidle, från Buyer’s Guide, köpte nyligen Xiaomi Poco X3 Pro. ”Jag kan säga att min spelupplevelse aldrig har varit bättre”, sa han i en e-postintervju. ”Jag kan spela Mobile Legends, Call Of Duty Mobile, League of Legends Wild Rift, PUBG på hög upplösning utan fördröjning och utan frekvent laddning. Laddningstiden är bara 1 timme och jag kan spela 4-5 timmar utan stillestånd. ” Om du vill köpa en telefon för spel rekommenderar Weidle en kraftfull chipset som Snapdragon 888 i Asus eller Legion, som kommer att köra dina spel smidigt även med hög upplösning. Ett stort batteri är också avgörande.

”Mobilspel kan tömma batteriet snabbt, speciellt om du kör grafiken på ultra HD”, sa Weidle. ”Ett 5000-6000 mah batteri är det bästa för en speltelefon.” Telefonens skärm bör också vara i toppklass. ”Om din skärm är dålig kommer du inte att njuta av dina spel till fullo”, sa Weidle. ”Telefoner som stöder HDR och en hög uppdateringsfrekvens ger den bästa spelupplevelsen.” ”Låt oss komma ihåg att seriösa spelare inte behöver köpa en speltelefon.” Ng har använt både Razer Phone och Asus ROG Phone för spel. ”Båda är förmodligen de bästa bilderna på en spelorienterad enhet”, tillade han. ”De har bra skärmar (ROG har ett alternativ med dubbla skärmar), fantastiskt ljud (Razer har Dolby), [and] definitivt pekar på cool-faktorn (både faktisk kylning och skryträtt). ” Men Ng skulle inte använda någon telefon som sin enda enhet. ”Det är helt enkelt för att de är mer specialiserade för en användning, och jag vill att min dagliga telefon ska vara mer generalist eller [have] en bra kamera, sa han. ”Det är som en Porsche 911 eller Ferrari 812. Jag skulle definitivt vilja ha en för banan, men inte för en daglig förare för resor till snabbköpet eller IKEA.”